Koken tussen Italiaanse vulkanen
We hebben 248 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken tussen Italiaanse vulkanen , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Nederlands
Ko Sliggers is een illustere ontwerper en kok. In het VPRO programma de zaterdagbijlage van De Avonden deed hij verslag van zijn kookavonturen op het zuid Italiaanse eiland Lipari. Wat in de ether onbereikbaar bleef, komt in dit boek volledig tot zijn recht: culinaire geschiedenis, de herkomst van ingredienten en hun merkwaardigheden én zo’n 240 recepten uit de Zuid-Italiaanse keuken. Een boek dat er moest komen, vond Johannes van Dam. Uitgeroepen tot één van de best verzorgde boeken én Kookboek van het jaar 2014!
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Koken tussen Italiaanse vulkanen
Een greep uit de 248 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bleekselderij, droge witte wijn, groene olijven, kappertjes, knoflook, laurierblad, peper, peterselie, polpo di pomodoro, ui, witte vis, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: caciocavallo, knoflook, olijfolie, oregano, suiker en wijnazijn
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, citroenschil, ei, kaneel, maïzena, melk, pistachenoten, poedersuiker, suiker, vanillepeul en zonnebloemolie
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, extra vierge olijfolie, amandel, gezouten ansjovisfilet, kapperappeltjes, kappers, knoflook, linguine, munt, peper, siciliaanse pecorino, spaghetti, tomaat en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, kalfsbouillon, kappertjes, kerstomaat, klapstuk, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, rozemarijn, runderribstuk, sinaasappelzest, tomaat, ui, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, bloem, gekookte ham, olie, olijfolie, olijven, peper, provolone dolce, tomatensaus en zout
Keuken: Italiaans
Ingrediënten: boter, citroenzest, eierdooier, maïzena, melk, suiker en vanillepeul
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: broccoli, chilipeper, extra vierge olijfolie, knoflook, peper en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, knoflook, mosselen, olijfolie, paccheri, peper, peterselie, venusschelpen en witte wijn
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, ei, olie, olijfolie, parmigiano reggiano, pecorino sardo, prei, snijbiet, water en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, extra vierge olijfolie, grof zeezout, palamito, peper en sinaasappelsap
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, citroenzest, ei, eigeel, kweeperengelei, poedersuiker, suiker, vanillepeul en zout
Keuken: Italiaans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, brandy, chilipeper, garnaal, knoflook, kreeft, mosselen, olijfolie, peterselie, scampi, spaghetti, strandkrab, tomaat, tomatensaus, ui en zandoesters
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: gedroogde pasta, marsala semisecco, olijfolie, parmigiano reggiano, peper, radicchio, rauwe ham, room, sjalot, wilde rucola en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees / pasta/noodles
Ingrediënten: anijszaad, boter, citroen, droge witte wijn, nootmuskaat, peper, room, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vlees
Ingrediënten: aardappel, bleekselderij, tomaat, groene olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, pijnpitten, rozijnen, ui, voorgeweekte stokvis, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bloem, boter, kruidnagel, laurierblad, nootmuskaat, peper, ui, volle melk en zout
Keuken: Italiaans
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bloem, citroen, garnalen, peper, vis, zonnebloemolie en zout
Keuken: Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 248 recepten in dit boek