Johannes van Dam - De dikke van Dam & de kleine Johannes set

De dikke van Dam & de kleine Johannes set

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De dikke van Dam & de kleine Johannes set, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Er is nog leven na DEDIKKEVANDAM. Wat sommigen verdacht veel op een encyclopedie vonden lijken, was immers een bundel van zo’n beetje alles wat Johannes van Dam de afgelopen vijfentwintig jaar schreef. Maar hij is verre van uitgeschreven. Bijvoorbeeld over de zo belangrijke smaakbalans in gerechten. Maar ook hoe hij zelf erwtensoep maakt, en ‘daar kan niets tegenop’. En aansluitend hoe lekker soep van verse doperwten in de de zomer is. Een favoriet als cassoulet komt nu uitgebreid aan bod en natuurlijk de door sommigen gemiste pastinaak, die freudiaans was blijven liggen. Maar er is nog meer. De hoofdstukken in dekleinejohannes variëren van bergamot en galanga via linzenstaart, ossenstaartsoep en uiensoep in vele gedaanten tot vlierbloesem, warka en zuiggeit. Een aantal onderwerpen uit DEDIKKEVANDAM wordt plezierig aangevuld (de pocheertruc!) en een enkele verschrijving of misverstand wordt opgeruimd, als dat niet al in een van de vele herdrukken gebeurd is.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Rabarbersoep

Ingrediënten:
broodkruim, cayennepeper, croutons, kippenbouillon, rabarber, ui, varken en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Dikke koek

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, ei, melk, rozijnen, sukade en zelfrijzend bakmeel

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Haas a la Royale

Ingrediënten:
bouquet garni, haas, knoflook, kruidnagel, rode wijn, sjalot, tijm, ui, varken en wortel

Soort:
wild
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sofrito

Ingrediënten:
knoflook, koriander, olie, spaanse pepers, tijm, tomaat en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pan forte

Ingrediënten:
amandel, foelie, hazelnoot, honing, kaneel, nootmuskaat, suiker, sukadesnippers, vijgen en walnoten

Soort:
chocolade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Flamri

Ingrediënten:
arrowroot, bloedsinaasappel, citroen, ei, griesmeel, rozemarijn, suiker en witte wijn

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / nagerecht uit De Dikke van Dam:

Dame Blanche

Ingrediënten:
aalbessen, amandelmelk ijs, boter, chocolade, chocoladesaus, citroenijs, melk en perzik

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Balkenbrij

Ingrediënten:
boekweitmeel, bouillon, foelie, laurier, nootmuskaat, rommelkruid, salie, tijm en varken

Soort:
worst