Johannes van Dam - De Dikke van Dam

De Dikke van Dam

van aardappel tot zwezerik

Een boek van Johannes van Dam

We hebben 362 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Dikke van Dam, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al meer dan dertig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Met zijn restaurantrecensies (‘Proefwerk’) in Het Parool heeft hij de lat hoog gelegd, en daarmee bijgedragen aan de opvallend toegenomen kwaliteit van de Nederlandse restaurants.
Met Dedikkevandam kreeg de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard aangereikt. Niet alleen kan het boek dienen als onmiskenbaar naslagwerk en (met zijn talloze recepten) als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. De succesvolle eerste editie is nu door Van Dam geheel bijgewerkt en aangevuld met ruim 60000 woorden: zo’n 15% aan nieuwe artikelen. Daarmee is Dedikkevandam nog onmisbaarder geworden dan hij al was.

‘De manier waarop Van Dam over eten schrijft is voorbeeldig: met veel eruditie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid, een groot gevoel voor humor en een elegante manier van formuleren.’ Rudy Kousbroek in NRC Handelsblad

Over de eerste editie van Dedikkevandam:

Dedikkevandam is een culinaire goudmijn vol kennis en recepten.’ – de Volkskrant

‘Een boek dat iedere liefhebber van lekker eten en van cultuur en van geschiedenis in zijn boekenkast moet hebben staan. Of beter nog, immer opengeslagen moet hebben liggen op de keukentafel.’ – Het Parool

Dedikkevandam, het levenswerk van Johannes van Dam, waarin de wortels van de Hollandse keuken worden blootgelegd in weetjes, wijsheden en recepten.’ – HP/ De Tijd


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Dikke van Dam

Een greep uit de 362 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Marinade voor eend

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, dragon, kappertjes, oregano, peperkorrels, slagroom, tijm, varken en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Tomatenketchup

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, kruidenazijn, olijfolie, suiker, tabasco en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Sambal goreng udang peteh

Ingrediënten:
chilipeper, djeroek poeroet, garnalen, knoflook, kokosmelk, laos, olie, petehbonen, salamblad, sambal oelek, suiker, tamarindewater, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Coleslaw

Ingrediënten:
azijn, citroen, dragon, karnemelk, kool, mayonaise, melk, suiker, ui en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Stoofperen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, appelazijn, bessen, citroen, kaneel, rode wijn, stoofpeer en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Gehaktbal

Ingrediënten:
brood, gemberpoeder, mosterd, nootmuskaat, piment, rozemarijn, vlees, tijm en ui

Soort:
vlees
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kalkoensoep

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, kalfsbouillon, kalkoen, morielje, peterseliewortel, schorseneren, selderij en truffel

Soort:
soep/bouillon
Toon alle 362 recepten in dit boek