Johannes van Dam - DeDikkeVanDam

DeDikkeVanDam

van aardappel tot zwezerik

Een boek van Johannes van Dam

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals DeDikkeVanDam, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Al vijfentwintig jaar geldt Johannes van Dam als de ultieme vraagbaak voor alles wat op tafel komt en wat je moet doen om het daar te krijgen. Hij heeft zijn kennis en ervaring in tintelende artikelen gevat, die voor iedere kok, huiselijk zowel als professioneel, toegankelijk zijn. Hij gidste de lezers van Het Parool, Elsevier en De Morgen in zijn heel eigen, aantrekkelijke stijl door de gastronomie, wat in een aantal veelgelezen en bekroonde bundels uitmondde. Ze zijn geheel bijgewerkt en aangevuld om er een ongekend, uitgebreid standaardwerk van te maken; niet alleen kan het dienen als onmisbaar naslagwerk en met zijn talloze recepten als origineel kookboek, ook is het een genot om te lezen. Anthon Beeke zorgt voor de schitterende uitvoering, zodat met DEDIKKEVANDAM - Van aardappel tot zwezerik de Nederlandse gastronomie een nieuwe standaard krijgt aangereikt.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gevulde andijvie

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, kappertjes, knoflook, krulandijvie, olijfolie, peterselie, pijnboompitten en rozijnen

Soort:
groente
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Romesco

Ingrediënten:
amandel, azijn, brood, knoflook, olijfolie, pernod, peterselie, spaanse peper en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Diner / hoofdgerecht uit De Dikke van Dam:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, kip, knoflook, marjolein, rozemarijn, tijm, ui, witte wijn en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Snack of tussendoortje uit De Dikke van Dam:

Viskoekjes

Ingrediënten:
aardappel, beschuit, boter, ei, foelie, nootmuskaat, peterselie, ui en vis

Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Kipragout

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, ei, kippenbouillon, peterselie, room en soepkipvlees

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Ossenstaartsoep

Ingrediënten:
bladselderij, bleekselderij, bruine roux, citroen, citroengras, foelie, kastanjechampignons, knoflook, kruidnagel, laurier, lavaswortel, madeira, peperkorrels, peterselie, peterselieblad, prei, rund, spaanse peper, tijm, ui, winterwortel en worcestersaus

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Zough

Ingrediënten:
chilipeper, kardemom, knoflook, komijn en koriander

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Vindaloo

Ingrediënten:
fenegriekzaad, geelwortel, gember, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, moutazijn, olie, peperkorrels, rode wijnazijn, spaanse peper, suiker, tomaat, ui en varken

Soort:
curry
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Baharat

Ingrediënten:
kaneel, kardemom, komijn, koriander, kruidnagel, nootmuskaat, paprikapoeder en peper

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Bouillabaise

Ingrediënten:
beerkreeften, cigale, knoflook, laurier, olie, olijfolie, peterselie, prei, saffraan, sinaasappel, tomaat, ui, venkel, vis en zwemkrabben

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten en zout

Soort:
saus/dressing/jus