Niki Segnit - De Smaakbijbel

De Smaakbijbel

combinaties, inspiraties en recepten

Een boek van Niki Segnit

We hebben 168 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Smaakbijbel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Ultieme smaakcombinaties binnen handbereik.

‘Zeldzaam zinnenprikkelend leesvoer.’ Janneke Vreugdenhil

‘Nieuwe culinaire vergezichten, een bron van smaakinspiratie!’ Onno Kleyn

‘Een bedrieglijk eenvoudig meesterwerkje.’ Sunday Times

‘Een originele en aanstekelijke inspiratiebron.’ Heston Blumenthal

‘Een voortreffelijke gids voor het combineren van smaken.’ Observer

‘Hoort op de boekenplank van iedere thuiskok.’ Spectator


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Smaakbijbel

Een greep uit de 168 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Poulet à la Clamart

Ingrediënten:
bindsla, boter, doperwten, dragon, kip, lente-ui, olie, peper, peterselie, rookspek, slagroom, suiker, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Kruidige varkensknoedels met pinda's

Ingrediënten:
arachideolie, chiliolie, eiernoedels, kippenbouillon, knoflook, lichtbruine suiker, rode chilipepers, sesamolie, sojasaus, varkensgehakt en zoute pinda’s

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Adobo

Ingrediënten:
arachideolie, balsamicoazijn, chinese zwarte azijn, knoflook, laurier, rijstazijn, sojasaus, varkensbuik, varkensschouder, water en zwarte peper

Keuken:
Filipijns
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Landrottenkoekjes

Ingrediënten:
bacon, broodkruim, flespompoen, limoenrasp, limoensap, mayonaise, olie en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Frambozen en abrikozentaart

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, bladerdeeg, fijne kristalsuiker, frambozen, room en vanille-ijs

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Lamsvlees met pernod

Ingrediënten:
bloem, courgette, knoflook, lamskotelet, olijfolie, peper, pernod, provençaalse kruiden, pruimtomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Noedels met broccoli en knoflook

Ingrediënten:
arachideolie, broccoli, donkere sojasaus, ei, fijne eiernoedels, knoflook, lichte sojasaus, oestersaus, suiker, water en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht uit De Smaakbijbel:

Chocoladetaart met kardemom

Ingrediënten:
boter, cacao, crème fraîche, kardemompeulen, pure chocolade, slagroom en zoete taartbodem

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Chou farci

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouquet garni, brood, ei, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, melk, peper, peterselie, quatre épices, rundersteak, savooiekool, sjalot, tijm, ui, varkensbuik, varkensschouder, wortel en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Recept uit De Smaakbijbel:

Aloo gobi

Ingrediënten:
arachideolie, bloemkool, gember, groene chilipeper, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, kurkuma, tomaten, ui en water

Keuken:
Indiaas
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Snack of tussendoortje uit De Smaakbijbel:

Olijven met korianderzaad

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, groene olijven, knoflook, korianderzaad, olijfolie en peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegan
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Smaakbijbel:

Amandelgebak met zwarte bessen

Ingrediënten:
amandelextract, amandelpoeder, boter, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, poedersuiker, room en zwarte bessen

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 168 recepten in dit boek