Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, citroensap, dille, eidooier, garnalen, gedroogde munt, groenlof, kortkorrelige rijst, krabbouillon en mild paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: citroenschil, crème fraîche, gedroogde munt, haloumi, sjalot, spinazie, turks pizzadeeg en witte peper
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel
Soort: salade
Ingrediënten: citroensap, frangelico-likeur, honing, kaneelstokje, kardemonpeulen, kristalsuiker en water
Keuken: Turks
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bladpeterselie, gedroogde munt, granaatappelpitten, granaatappelsiroop, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode wijnazijn, sjalot, trostomaat en turkse chilipeperpasta
Keuken: Turks
Ingrediënten: avocado-yoghurtsaus met kruiden, chilipoeder, fijne polenta, geelwortelpoeder, gemalen komijn, gemalen koriander, gemberpoeder, maïzena, olijfolie, pijlinktvis en semolina
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, bliktomaten, knoflook, krab, laurierblad, olijfolie, saffraandraadjes, sherry, sinaasappelschil, tijm, ui en venkelzaad
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroen, citroenrasp, ei, eidooier, frituurolie, gedroogde munt, haloumi, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, lamshersenen, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie, sjalot, ui, water en yufkavellen
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, gerookt paprikapoeder, lamsgehakt, olijfolie, rode chilipepers, rode ui, trostomaat en turks pizzadeeg
Keuken: Turks
Soort: quiche
Ingrediënten: amardinevellen, ei, honing, kardemompeul, kristalsuiker, praliné van walnoten, sherry, slagroom, vanille-extract en water
Keuken: Turks
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, gemalen venkelzaad, gemalen zwarte peper en mild paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: dijonmosterd, feta en yoghurt
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui
Keuken: Turks
Ingrediënten: amandelen, bladpeterselie, boter, gemalen piment, kaneel, kippenbouillon, langkorrelrijst, medjooldadels, olijfolie, pijnboompitten, scherp paprikapoeder en sinaasappelschil
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: eendenpoot, kaneel, knoflook, kruidensalade, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, piment, platbrood, rode chilipeper, scherp paprikapoeder en trostomaten
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, courgette, dille, ei, feta, knoflook, olijfolie, rijstbloem, tarwebloem en ui
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, garnalen, kikkererwten, knoflook, krabbouillon, mosselen, olijfolie, pijlinktvis, prei, raki, rode chilipepers, rode mul, specerijenmix voor zeevruchten, tomaten, ui en venkel
Keuken: Turks
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Ingrediënten: aardappel, citroensap, dille, groenlof, knolselderij, korianderzaad, laurier, olijfolie, raapstelen, rode ui, tijm, venkelzaad, witte wijn en zwarte peperkorrels
Ingrediënten: bladpeterselie, ei, feta, fijne bulgur, gemalen komijn, muskuspompoen, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode ui, scherpe turkse rode chilipeperpasta en walnoten
Keuken: Turks
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet
Keuken: Turks
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X