Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: boter, dille, ei, feta, knoflook, sjalot, witte peper en yufkavellen
Keuken: Turks
Ingrediënten: aardappel, appelazijn, artisjokharten, aubergine, bladpeterselie, citroenrasp, citroensap, courgette, ingemaakte groene pepers, kaneel, kikkererwten, knoflook, korianderzaad, olijfolie, piment, rode puntpaprika, rode ui, suiker, trostomaten en wortel
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: kippenlevers, miniprei, olijfolie, ontbeende kwartel, pastirma en pittige amandelboter
Keuken: Turks
Soort: paté/terrine
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, dille, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie en rucola
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: bladpeterselie, bloem, chilipoeder, courgette met bloem, gedroogde munt, gemalen kardemom, gember, haloumi, knoflook, limoenrasp, mozzarella, munt, olijfolie, paneermeel, plantaardige olie, sumak en venkelzaad
Keuken: Maleisisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: kristalsuiker, walnoten en water
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: gedroogde munt, gedroogde oregano, gemalen komijn, gemalen zwarte peper, mild paprikapoeder en scherp paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: dragon, ei, frituurolie, olijfolie, ui, yufkavellen en zachte geitenkaas
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, gemalen piment, granaatappelsiroop, kaneel, kruidnagel, kweeperen, lamsschouderkarbonade, milde turkse rode chilipeperpasta, olijfolie, tomatenpuree en ui
Keuken: Turks
Ingrediënten: eidooier, kashkavalkaas, knoflook, melk, sjalot, spinazie, witte peper en yoghurtdeeg
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, dille, kippenbouillon, langkorrelrijst, munt, pistachenoten, spinazie en ui
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: citroenschil, ei, feta, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, pidedeeg, rozijnen, sjalot en spinazie
Keuken: Turks
Ingrediënten: granaatappelsiroop, knoflook, kruidensalade, lamsvlees, platbrood, specerijenmix voor köfte en trostomaat
Keuken: Turks
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroenschil, kristalsuiker, mastiekgom, salep, sinaasappelschil, slagroom en volle melk
Keuken: Turks
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: ei, eidooier, gedroogde munt, gemalen sumak, haloumi, melk, mozzarella, olijfolie, pidedeeg en sjalot
Keuken: Turks
Soort: brood en broodgerecht
Ingrediënten: boter, citroen, fijne bulgur, gedroogde munt, gemalen komijn, kippenbouillon, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pikant paprikapoeder, rode linzen, tomatenpuree, trostomaat, ui en winterwortel
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselieblaadjes, feta, olijfolie, yoghurt en walnoten
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: eendenpoot, kaneel, knoflook, kruidensalade, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, piment, platbrood, rode chilipeper, scherp paprikapoeder en trostomaten
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X