Turquoise
een culinaire reis door Turkije
We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Turquoise
Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet
Keuken: Turks
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, citroenrasp, groene puntpaprika, knoflook, korianderzaad, pastirma, rode ui, slagroom, trostomaat en witte peper
Ingrediënten: citroensap, cointreau, gedroogde munt, kardemompeul, knoflook, korianderzaad, laurier, miniprei, miniwortel, olijfolie, sinaasappelschil, tijm, witte wijn en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel
Soort: salade
Ingrediënten: eidooier, gedroogde vijgen, kaneelstokje, kristalwater, sherry pedro ximenez, slagroom en vanillestokje
Keuken: Turks
Ingrediënten: boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bosui, citroensap, gedroogde munt, granaatappelsiroop, komkommer, munt, olijfolie, rode chilipeper en rode puntpaprika
Ingrediënten: boter, champignonhoeden, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijn, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, sherryazijn, tijm en trostomaat
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gemalen piment, gemalen zwarte peper, kaneel, scherp paprikapoeder en sumak
Keuken: Turks
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: durum tarwemeel, ei en zout
Keuken: Turks
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: gevogelte
Ingrediënten: gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder
Keuken: Turks
Soort: inmaak
Ingrediënten: amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht
Ingrediënten: boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, griekse yoghurt, melk, pistachenoten, poedersuiker, sesamzaad, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel
Keuken: Turks
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, parelgort, piment, rode chilipeper, snijbietblad, tijm, trostomaat, ui en yoghurt
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bindsla, bladpeterselie, bosuien, citroensap, dille, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie en rucola
Keuken: Turks
Soort: salade
Ingrediënten: bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, bulgur, gemalen komijn, groene chilipepers, groene puntpaprika, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, ontpitte medjoul dadels, piepkuiken, rode puntpaprika’s, sherry, steranijs, sucuk pittig turks worstje, tijmchips en trostomaten
Keuken: Turks
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bliktomaten, citroensap, gedroogde kikkererwten, gedroogde munt, groentebouillon, grove bulgur, munt, olijfolie, pekmez, pikant paprikapoeder, rode chilipeper, rode puntpaprika en ui
Keuken: Turks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde munt, ijsblokjes, volle yoghurt, water en zeezout
Keuken: Turks
Soort: niet-alcoholische drank
Toon alle 181 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021533575
ISBN10
902153357X