G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Turquoise

een culinaire reis door Turkije

Een boek van G. Malouf en L. Malouf

We hebben 181 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Turquoise, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Greg & Lucy Malouf, bekend van onder andere het succesvolle Saha, hebben een buitengewone ontdekkingstocht gemaakt door Turkije, waarbij ze kennismaakten met de bijzondere keuken, de mensen, het landschap en de cultuur van het land. Het resultaat van deze reis is Turquoise, een boek vol recepten, reisverhalen en krachtige fotografie die de mysterieuze verhalen en de spannende keuken tot leven brengen. Zelden was een boek zo rijk aan prachtige foto’s en heerlijke recepten als Turquoise. De Turkse sfeer spat van de pagina’s.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Turquoise

Een greep uit de 181 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Lunch / lunchgerecht uit Turquoise:

Gebakken vissandwich

Ingrediënten:
bindsla, citroen, citroensap, ingemaakte groene pepers, mayonaise, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, rode ui, stokbrood, trostomaten en witvisfilet

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Zigeunersalade

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde abrikozen, gele puntpaprika, gemalen komijn, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, trostomaat, witte peper en wortel

Soort:
salade
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / nagerecht uit Turquoise:

Dikke vijgenroom

Ingrediënten:
eidooier, gedroogde vijgen, kaneelstokje, kristalwater, sherry pedro ximenez, slagroom en vanillestokje

Keuken:
Turks
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Bijgerecht uit Turquoise:

Tomatenpilav

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, kippenbouillon, langkorrelrijst, sjalot, tijm, tomatenpuree en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige rode chilipeperpasta

Ingrediënten:
bosui, citroensap, gedroogde munt, granaatappelsiroop, komkommer, munt, olijfolie, rode chilipeper en rode puntpaprika

Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / lunch / bijgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Turquoise:

Ovenschotel van grote champignons, tomaten en chilipepers

Ingrediënten:
boter, champignonhoeden, gerookt paprikapoeder, knoflook, komijn, mild paprikapoeder, olijfolie, rode chilipeper, rode puntpaprika, rode ui, sherryazijn, tijm en trostomaat

Soort:
vegetarisch
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Specerijenmix voor gevogelte

Ingrediënten:
gemalen piment, gemalen zwarte peper, kaneel, scherp paprikapoeder en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Mantideeg

Ingrediënten:
durum tarwemeel, ei en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Circassiaanse kip met walnotensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, kipfilet, korianderblaadjes, laurier, milde rode chilipeper, tijm, ui, walnotenolie, walnotensaus, witte peperkorrels en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen komijn, gemalen koriander, kaneel, mild paprikapoeder, nootmuskaat en scherp paprikapoeder

Keuken:
Turks
Soort:
inmaak
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Zoetzure lamsyanhi met zwartoogbonen en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, appelazijn, bladpeterselie, boter, gedroogde zure kersen, gemalen koriander, gemalen piment, honing, kippenbouillon, knoflook, lamsvlees, milde rode chilipeper, olijfolie, plantaardige olie, sjalot, tijm, trostomaten en zwartoogbonen

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Yoghurtkoekjes met sesamzaad en pistachenoten

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, griekse yoghurt, melk, pistachenoten, poedersuiker, sesamzaad, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / voorgerecht uit Turquoise:

Snijbietsoep met kikkererwten en parelgort

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gedroogde kikkererwten, kaneel, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, milde olijfolie, parelgort, piment, rode chilipeper, snijbietblad, tijm, trostomaat, ui en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Pittige tomatensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroenrasp, dragon, milde turkse rode chilipeperpasta, mild paprikapoeder, olijfolie, pekmez, trostomaten, ui, water en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Diner / hoofdgerecht uit Turquoise:

Kleipotkip met dadels, sucuk en bulgur

Ingrediënten:
boter, bulgur, gemalen komijn, groene chilipepers, groene puntpaprika, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, ontpitte medjoul dadels, piepkuiken, rode puntpaprika’s, sherry, steranijs, sucuk pittig turks worstje, tijmchips en trostomaten

Keuken:
Turks
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit G. Malouf en L. Malouf - Turquoise

Recept uit Turquoise:

Ayran

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsblokjes, volle yoghurt, water en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
niet-alcoholische drank
Toon alle 181 recepten in dit boek