Plenty
groente genoeg om heel lekker te koken
We hebben 128 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Plenty , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Plenty is een feest van smaken, kleuren en texturen. De succesvolle Londense traiteur en restaurateur Yotam Ottolenghi verzamelde in dit boek 120 originele gerechten, die stuk voor stuk bewijzen dat je voor een heerlijk gerecht meer dan genoeg hebt aan groenten, peulvruchten, noten en paddestoelen. Veel van de recepten creëerde hij voor zijn populaire column De nieuwe vegetariër in de weekendbijlage van de Guardian. Ottolenghis inspiratie is afkomstig van zijn mediterrane achtergrond en zijn enorme liefde voor ingrediënten. Hoewel hij zelf geen vegetariër is, maakt hij uiterst originele en vernieuwende vegetarische gerechten, gebaseerd op uitgesproken smaken en spannende, frisse combinaties. Het boek is ingedeeld in hoofdstukken als Bladgroente, Aubergine, Wortelgroenten, Pompoenfamilie en Peulvruchten en biedt een buitengewoon brede variëteit aan kleuren, smaken en texturen.
Aantekeningen
bij dit boek
Heel fijn kookboek. Veel gebruikt, en nog steeds...
- bijna 5 jaar geleden door Aletta Smit geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Plenty
Een greep uit de 128 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: basilicum, buffelmozzarella, citroen, courgette, diepvriessojabonen, kappertjes, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, strozzapreti, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: dille, gele paprika, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, korianderzaad, kristalsuiker, olijfolie, peterselie, rode biet, rode ui, tomaat in blik, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bosui, citroensap, feta, gemalen iraanse gedroogde limoen, knoflook, munt, olijfolie, oregano, quinoa, salie, wilde rijst, zoete aardappel, zout en zwarte peper
Soort: salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, boterbonen, citroensap, feta, knoflook, kruiden, olijfolie, rode chilipeper, sumak, zout, zuiveringszout en zuring
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, boterbonen, citroen, griekse yoghurt, groentebouillon, knoflook, olijfolie, oregano, rode paprika, rode ui, tomaat, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, dille, granaatappelpitten, knoflook, olijfolie, parelgort, peterselie, piment, sherry-azijn, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, bloemige aardappel, citroensap, dragon, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, raapzaadolie, scharrelei, scharreleidooier, wittebroodkruim, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, crème fraîche, eiwit, kikkererwtenmeel, olijfolie, tijm, water, witte ui, witte wijnazijn, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, basilicum, dilletakjes, granaatappelmelasse, medjooldadels, olijfolie, rucola, turkse schapenkaas, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, boter, feta, maiskolven, oregano, plantaardige olie, suiker, tomaat, tomatenpuree, water, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, bosui, citroensap, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, kappertjes, kardemompeulen, korianderzaad, olijfolie, panko, prei, rode paprika, roze peperkorrels, water, witte peper, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, gember, knoflook, kokosmelk, koriander, limoen, okra, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tamarindepulp, thaise sjalotjes, water en zout
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, chipotlepeper, eendenei, knoflook, koriander, maldon zeezout, olijfolie, pomodori, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, fijne kristalsuiker, groene chilipeper, groenten, kardemompeulen, koriander, limoen, maïzena, nigellazaad, raapzaadolie, sodawater, water, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tahu, zoete sojasaus en zwarte peperkorrels
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, fijne kristalsuiker, geitenkaas, kervelblaadjes, knoflook, olijfolie, peer, pijnboompitten, zout, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, groene olijven, laurier, olijfolie, peterselie, rode ui, saffraan, sultanarozijnen, water, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, harde geitenkaas, hazelnoten, kruidnagel, laurier, melk, perzik, slagroom, ui, vanillestokje, water, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 128 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059563797
ISBN10
9059563794