Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: angosturabitter, bruine basterdsuiker, geitenkaas, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode wijnazijn, salie, sinaasappels, tijm, zoete aardappels en zout
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: alfonsomango, bloemkool, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, jonge spinazie, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, rode chilipeper, ui, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: dillenaalden, minibietjes, pijnboompitten, raapzaadolie, thaise asperges, venkelknol, verjus, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, koriander, korianderzaad, olijfolie, rondkorrelrijst, snijbiet, tamarindevruchtvlees, tomaat in blik, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper
Soort: stoofgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: amandelpoeder, bloem, boter, bramen, citroensap, eiwit, poedersuiker, sinaasappelrasp en steranijspoeder
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: charlotte aardappels, knoflook, rozemarijn, sumac en tijm
Soort: aardappelgerecht / Gegaarde groenten
Ingrediënten: bakpoeder, bosuien, boter, chilipepers, chilivlokken, eiwit, knoflook, komijnzaad, koriander, limoen, limoensap, melk, olijfolie, scharrelei, spinazie, witte peper, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, gele biet, gemalen komijn, harissapasta, hazelnotenolie, kalamataolijven, komijnzaad, korianderzaad, makreelfilet, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rode ui, sinaasappel, walnotenolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, citroen, gedroogde abrikozen, knoflook, olijfolie, pistachenoten, quinoa, rode camarguerijst, rucola, sinaasappel, zout en zwarte peper
Soort: salade / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, basterdsuiker, bloem, boter, gedroogde cranberries, havermoutvlokken, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, volkorenmeel en witte chocolade
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, citroenschil, doperwten, doperwtenscheuten, grof zeezout, lamsoren, lamszwezerik, maïzena, mirin, munt, olijfolie, rijstazijn, sesamolie, volle melk, witte misopasta, witte peper, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde lavendel, honing, kaneel, lavendelhoning, poedersuiker, taart, zout, zuiveringszout en zure room
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bieten, kervelblad, knoflook, minisnijbietblad, olijfolie, sherryazijn, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: basilicum, chilipeper, gember, kardemompeulen, koriander, limoenen, makreelfileets, pistachenoten, slagroom, zonnebloemolie en zure room
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroen, dolcelattekaas, dragon, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, spruitjes, tijmblaadjes, uien, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: risotto / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, bieslook, citroen, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, zalmfilets en zout
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: geroosterde paprika uit pot, kippendijen, knoflook, koriander, milde paprikapoeder, passata, pure chocolade, rozenharissa, tomaten en uien
Soort: vlees
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde abrikozen, gemalen komijn, koriander, krenten, kwartels, olijfolie, tamarindepasta, tijm, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi