Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bloemkool, groene olijven, laurier, olijfolie, peterselie, rode ui, saffraan, sultanarozijnen, water, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, griesmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, slagroom, vanillestokje en zoet korstdeeg
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, heilbot, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, witte vis, zeeduivel, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: basterdsuiker, brandy, cacaopoeder, digestive biscuit, donkere chocolade, double cream, eigeel, gedroogde rozenblaadjes, instantkoffie, rozenwater, turks fruit, volle melk en walnoten
Soort: zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: aardappel, gerookte-paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, paprikapoeder, semolina, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: cognac, eidooier, fijne kristalsuiker, pinda's, pure chocolade, sesamhalva, slagroom, tahinpasta, vanillestokje en zwart sesamzaad
Soort: vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: citroensap, gemalen piment, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, tuinbonen, ui, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, citroen, courgette, doperwten, groentebouillon, kashk, knoflook, laurier, munt, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bimi, broccolini, chilisaus, kecap manis, koriander, sesamolie, sesamzaad en tahu
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, gemberpoeder, grof zeezout, hazelnoten, honing, kaneel, olijfolie, rozenwater, saffraan, scharrelkip, ui en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: arachideolie, bosui, buna-shimejipaddestoelen, fijne kristalsuiker, gemberwortel, koriander, nori, peultjes, radijs, rijstazijn, rode chilipeper, saladecress, sesamzaad, sobanoedels, wortel en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, brandy, donkere chocolade, double cream, glucosesiroop, kastanjepasta, maple syrup, pecannoot, poedersuiker, vanille extract en witte wijnazijn
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelpoeder, amaretto, basterdsuiker, boter, donkere chocolade, ei, glucosesiroop, instantkoffie en vanillestokje
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: aardperen, bosuien, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peper, rucola en zout
Soort: soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, blauwe bessen, bloem, bosbessen, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker en poedersuiker
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, dolcelattekaas, dragon, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst, spruitjes, tijmblaadjes, uien, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: risotto / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, citroensap, feta, fijne kristalsuiker, grof zeezout, knoflook, olijfolie, oregano, pernod, raki, rucola, sinaasappels, venkelzaad, vijgen en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakkersmeel, basilicum, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde tomaatjes, instantgist, maanzaad, pecorino, spinazieblaadjes, taleggio, volle melk, zonnebloemolie en zout
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi