Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: avocado, bosui, cayennepeper, cheddar, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, jalapeñopeper, knoflook, koriander, limoensap, rode chilipeper, rode ui, tomaat, tortilla, witte wijnazijn, zout, zure room en zwarte bonen
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselieblaadjes, knoflook, olijfolie, rode chilipeper, rode ui, rodewijnazijn, rucola, walnoten, zachte geitenkaas, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout
Soort: salade / gevogelte
Ingrediënten: geitenyoghurt, grof zeezout en yoghurt
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boerenkool, broccoli, knoflook, komijnzaad, limoensap, munt, olijfolie en urfa-chilivlokken
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: amandelschaafsel, basterdsuiker, boter, ei, honing, muskaatpompoen, rozijn, sinaasappelrasp, volle melk en zelfrijzend bakmeel
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, bimi, gember, geroosterde pindas, honing, knoflook, lichte sojasaus, sinaasappel en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, gele paprika's, komijnzaad, koriander, laurierblaadjes, olijfolie, peterselie, rietsuiker, rode paprika's, saffraandraadjes, scharreleieren, tijm, tomaten, uien, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: bloemkool, boter, groene chilipepers, komijnzaad, milde kerriepoeder, mosterdpoeder, peterselie, rijpe cheddar, slagroom, ui, wittebroodkruim en zwart mosterdzaad
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: appelsap, banaan, bananenbladeren, bobs kardemombitter, flor de cana witte rum, honing, kardemomhoning, kardemompeulen, limoensap en velvet falernum likeur
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, granny smith appels, koriander, maanzaad, quinoa, raapzaadolie, rode chilipeper, rode ui, selderijknol, wittewijnazijn en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, grof zeezout, heilbotfilet, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, pistachenoten, prei, radijzen, rucola, sjalot, spinazie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bosui, citroen, feta, fijne kristalsuiker, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, oregano, romatomaten, tijgergarnalen, venusschelpen, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, polenta, sinaasappel en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout, zuurdesembrood en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloemige aardappels, ganzen- of eendenvet, karwijzaad, knoflook, rozemarijn, rozenharissa, semolinabloem, tijm en zeezoutvlokken
Soort: aardappelgerecht / Gegaarde groenten
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi