Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

De Spaanse keuken

een keuken doordrenkt van traditie

Een boek van Pepita Aris en N. Dowey

We hebben 150 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Spaanse keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maak kennis met de geschiedenis van de Spaanse keuken en ontdek de vele traditionele gerechten en streekgerechten, zoals de klassieke paella, aardappeltortilla, empanadillas met spinazie en gekruide eend met erwten. Van feestmaaltijden tot alledaagse gezinsmaaltijden en tapas ‘ Pepita Aris laat u kennismaken met elk aspect van het traditionele eten en koken in Spanje.

Geniet van 150 klassieke recepten uit alle delen van Spanje, met ruim 500 magnifieke kleurenfoto’s en eenvoudig te volgen aanwijzingen voor een verrukkelijk resultaat. Creëer zelf die authentieke Spaanse smaak met fantastische recepten voor patatas bravas, gezouten kabeljauw met allioli en Galicische crêpes gevuld met appels.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Spaanse keuken

Een greep uit de 150 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

leche frita met zwartevruchtensaus

Ingrediënten:
bloem, bramen, citroenschil, ei, eidooier, kaneel, kaneelstokje, kristalsuiker, maïzena, oud broodkruim, suiker, volle melk, zonnebloemolie en zwarte bessen

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Bijgerecht uit De Spaanse keuken:

simpele rijstsalade

Ingrediënten:
dijonmosterd, gele paprika, gemalen zwarte peper, groene paprika, langkorrelrijst, lente-ui, olijfolie extra vergine, sherryazijn, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

buñuelos

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, dijonmosterd, ei, kaas, manchego, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige hapjes / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

makreel in citroen samfaina

Ingrediënten:
aubergine, citroen, courgette, gemalen zwarte peper, groene paprika, knoflook, laurierblad, makreel, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

carne con chocolate

Ingrediënten:
aardappel, bloem, brandewijn, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, olijfolie, ontbijtspek, paprikapoeder, peperkorrel, prei, pure chocolade, rode wijn, spaanse ui, tomaat, varkenspoot, verse peterselie, verse tijm, vlees, vleesbouillon, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

duiven gemarineerd in rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, bouillon, duif, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, knoflook, laurierblad, olijfolie, pimentkorrels, rode wijn, rodewijnazijn, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

caldo gallego

Ingrediënten:
aardappel, gemalen zwarte peper, hamschijf, koolraap, paarse broccoli, witte bonen en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / lunchgerecht uit De Spaanse keuken:

paddestoelensalade met bonen en chorizo

Ingrediënten:
bakchorizo, gemalen zwarte peper, kastanjechampignons, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse bieslook, vlees en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

gamba´s met een krokant korstje

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, citroen, ei, gamba's, peterselie, plantaardige olie en water

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / hartige hapjes / frituur
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

pestiños

Ingrediënten:
anijszaad, anisette, bloem, ei, honing, tafelsuiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht uit De Spaanse keuken:

rum-rozijnenijs

Ingrediënten:
donkere rum, eidooier, gele basterdsuiker, maïzena, rozijnen, slagroom, volle melk en wafels

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

sinaasappel-avocadosalade met amandelen

Ingrediënten:
amandelen, avocado, citroensap, gemalen zwarte peper, olijfolie extra vergine, sinaasappel, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

zeeduivel met pimiento-roomsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, droge vermout, garnalen, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, olijfolie, rode paprika, slagroom, verse peterselie, witte rioja, zeeduivelstaart en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

paella met zeevruchten

Ingrediënten:
bakchorizo, citroen, droge witte wijn, erwten, gamba, garnalen, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, knoflook, mosselen, olijfolie, paellarijst, pijlinktvis, rode paprika, saffraandraadjes, scampi, spaanse ui, strandgapers, tomaat, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / paella / pasta/noodles
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

geroosterde artisjokken met citroendipsaus

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, knoflook, olijfolie, olijfolie extra vergine, verse peterselie en zeezout

Keuken:
Spaans
Soort:
barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

perdices con uvas

Ingrediënten:
bouillon, droge witte wijn, gemalen zwarte peper, knoflook, laurierblad, nootmuskaat, olijfolie, ontbijtspek, patrijs, rode druiven, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit De Spaanse keuken:

escalivada

Ingrediënten:
citroensap, courgette, gemalen zwarte peper, knoflook, komijnzaad, olijfolie, pompoen, rode paprika, spaanse ui, tomaat, venkel, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / barbecue/grill / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Spaanse keuken:

kippenlevertjes in sherry

Ingrediënten:
gemalen zwarte peper, kippenlever, knoflook, olijfolie, oloroso sherry, paprikapoeder, slagroom, ui, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Toon alle 150 recepten in dit boek