Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Door velen uitgeroepen tot hét kookboek van de afgelopen tien jaar. Hoe te eten is veel meer dan een verzameling van 350 ongecompliceerde, verrukkelijke recepten. Op een verfrissende en ongekunstelde manier combineert Nigella Lawson haar passie voor het koken met de kunst van het schrijven. Met schijnbaar gemak roept zij met woorden de smaak van een sappig gegrilde kip of een zelfgemaakte pesto van linzen en zwarte olijven op. Haar adviezen voor een goed georganiseerde keuken vragen nauwelijks inspanning en worden afgewisseld met grappige overpeinzingen


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Madeleines van proust

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing en poedersuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Zabaglione

Ingrediënten:
eidooier, kristalsuiker en marsala

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Pavlova

Ingrediënten:
double cream, eiwit, kristalsuiker, maïzena, passievruchtenpulp, slagroom, vanille-extract en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Griesmeel uit de oven

Ingrediënten:
boter, ei, griesmeel, suiker, vanille, vanillesuiker en volle melk

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Hertenvlees in witte wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, droge witte wijn, eendenvet, ganzenvet, gedroogd eekhoorntjesbrood, gemalen kaneel, gemalen kruidnagel, hertenvlees, jeneverbes, knoflook, laurier, nootmuskaat, olijfolie, paddenstoelen, peterselie, runderbouillon, salie, suiker, ui, wildbouillon, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Consommé

Ingrediënten:
kip, knoflook, kruidnagel, peterselie, prei, runderschenkelvlees, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Een met sinaasappelsalsa

Ingrediënten:
eendenborst, koriander, limoen, munt, rode chilipeper, rode ui, sinaasappel en sojasaus

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Witte tiramisu

Ingrediënten:
ei, eiwit, kristalsuiker, mascarpone, savoiardi, volle melk en witte rum

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Witlofsalade met mosterd

Ingrediënten:
ciderazijn, crème fraîche, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, sherryazijn en witlof

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Makreel in cider

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, double cream, droge cider, makrelen, sjalot en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Eendenleversaus

Ingrediënten:
appelsap, eendenlever, hoisinsaus, knoflook, mager rookspek, marsala, olie, pancetta, passata, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Transparante appeltaart

Ingrediënten:
appel, boter, ei, kristalsuiker, taartbodem, vanille-extract en vanillesuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Macaroni met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, cheddar, engelse mosterdpoeder, macaroni en volle melk

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Romige kippensoep

Ingrediënten:
babypreitjes, bloem, boter, eidooier, foelie, kippenbouillon, knoflook, laurier, scharrelkipfilet, slagroom en volle melk

Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Hazelnoottaart

Ingrediënten:
bloem, citroen, eiwit, hazelnoten, kristalsuiker en sinaasappel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

Italiaanse bouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfsschenkel, kippenkarkas, kippenvleugels, knoflook, laurier, peterselie, piepkuiken, prei, runderschenkel, tomaat, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Vis- en porcinipastei

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, double cream, gedroogde porcini, gerookte schelvis, kabeljauw, laurier, nootmuskaat, visbouillon, volle melk en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten:
appelsap, bleekselderij, bloem, boter, ei, knoflook, laurier, melk, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomaten uit blik, ui, witte boterhammen en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Ceviche met hete knoflookaardappeltjes

Ingrediënten:
balsamicoazijn, citroen, knoflook, knoflookolie, koriander, limoen, nieuwe aardappels, olijfolie, sinaasappel, sint-jakobsschelpen, tarbot, waterkers en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Hoe te eten:

Beheerste paddestoelenrisotto

Ingrediënten:
arboriorijst, boter, bouillon, knoflookolie, noilly prat, paddestoelen, parmezaanse kaas, peterselie, ui en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Sevilla-sinaasappeltaart

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, sevillasinaasappels en taartbodem

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch