Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Béarnaise

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, dragonazijn, eidooier, kervel, peperkorrel, sjalot, wijnazijn en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, droge rode wijn, groentebouillon, knoflook, laurier, marsala, olijfolie, paddestoelen, rode ui, tijm, wilde paddestoelen en witte ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Geurige miesoep met rundvlees en chilipeper

Ingrediënten:
biefstuk, bouillon, chilisaus, eiermie, gedroogde chilipeper, gemberwortel, kaneel, knoflook, koriander, paksoi, piri-piri, sojasaus, sugar snaps, suiker en thais basilicum

Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Basilicumolie

Ingrediënten:
basilicum en extra vierge-olijfolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Teriyaki van makreel

Ingrediënten:
makreel, mirin, sake, sojasaus en suiker

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Custardtaart

Ingrediënten:
deeg, ei, eidooier, eiwit, foelie, koffieroom, melk, nootmuskaat en vanillesuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Citroenvla

Ingrediënten:
citroen, double cream, ei, fijne kristalsuiker en slagroom

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Mincemeat pies

Ingrediënten:
amandelen, citroen, eau de vie, frangipane, grand marnier, kweepeer, mincemeat, rum, sinaasappel en zure appel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Hollandaise

Ingrediënten:
boter, citroensap en eidooier

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Macaroni met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, cayennepeper, cheddar, engelse mosterdpoeder, macaroni en volle melk

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Hoe te eten:

Witlofsalade met mosterd

Ingrediënten:
ciderazijn, crème fraîche, dijonmosterd, extra vierge-olijfolie, sherryazijn en witlof

Soort:
salade / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Hazelnoottaart

Ingrediënten:
bloem, citroen, eiwit, hazelnoten, kristalsuiker en sinaasappel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Kazen met bittere salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, dijonmosterd, kaas, olie, sinaasappelrasp, sla en witlof

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / buffet / bijgerecht uit Hoe te eten:

Groene salade met sperziebonen

Ingrediënten:
azijn, basilicum, citroensap, citroenschil, kropsla, little gem, mosterd, olijfolie, peterselie en sperziebonen

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Recept uit Hoe te eten:

Eendenleversaus

Ingrediënten:
appelsap, eendenlever, hoisinsaus, knoflook, mager rookspek, marsala, olie, pancetta, passata, tomaten uit blik, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus / wild en gevogelte
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Gemengde paddestoelen

Ingrediënten:
banaansjalot, bieslook, boter, cantharellen, champignons, droge sherry, gedroogde porcini, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, portobello's, shiitake en trompettes de la mort

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Vis- en porcinipastei

Ingrediënten:
bloem, bloemige aardappel, boter, double cream, gedroogde porcini, gerookte schelvis, kabeljauw, laurier, nootmuskaat, visbouillon, volle melk en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / quiche