Nigella Lawson - Hoe te eten

Hoe te eten

het plezier van koken en good food

Een boek van Nigella Lawson

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Hoe te eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hoe te eten betekende Nigella’s doorbraak in Engeland en werd uitgeroepen tot kookboek van het jaar. Nog meer dan over koken en het nauwgezet volgen van recepten gaat het over het ontwikkelen van een goed begrip voor eten. Bij Nigella telt vooral het genieten: de geur van het gerecht, het tussentijds proeven, de warmte van de keuken en het gevoel van geborgenheid bij ouderwetse recepten die van moeder op dochter overgaan. “Koken kun je pas echt als je van eten houdt” is haar motto. Vandaar hoe te eten in plaats van hoe te koken. En Nigella maakt wat ze wil: van fast food tot uitgebreide diners, van comfort food tot hapjes voor baby’s en kinderen, alles is even verrukkelijk, vers en makkelijk te bereiden


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Zomerfruit en room of roomijs

Ingrediënten:
crème fraîche, double cream, fruit, likeur, munt, poedersuiker, sinaasappelschil, suiker, vanille-extract en vanilleroomijs

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / buffet / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Kruimeltaart met appel en walnoot

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, lichtbruine basterdsuiker, marsala, rozijnen en walnoten

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Hoe te eten:

Mosselen met Thaise smaak

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, gember, kaffir-limoenblaadjes, knoflook, koriander, limoensap, mirin, mosselen, sjalot, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Thais
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

De taart

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, fijne kristalsuiker, melk, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch / avondmaal uit Hoe te eten:

Zwarte-bonensoep

Ingrediënten:
basterdsuiker, droge sherry, extra vierge-olijfolie, gedroogde zwarte bonen, gemalen komijn, knoflook, laurier, limoen, oregano, rode paprika, rode ui, sjalot, ui, verse koriander en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Chocolade-frambozenpuddingtaart

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, cacaopoeder, crème de framboise, eau de framboise, ei, frambozen, kristalsuiker, oploskoffie, pure chocolade, taart, zelfrijzend bakmeel en zwarte koffie

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe te eten:

Crostini erwten en knoflook

Ingrediënten:
boter, brood, diepvrieserwten, knoflook, olijfolie en parmezaanse kaas

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Hoe te eten:

Madeleines van proust

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing en poedersuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Basisrecept uit Hoe te eten:

mayonaise

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, eidooier, extra vierge-olijfolie en zonnebloemolie

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Steak-and-kidney pie

Ingrediënten:
bakpoeder, bleekselderij, bloem, boter, braadvet, draadjesvlees, lavas, nieren, nootmuskaat, olie, paddestoelen, peterselie, reuzel, rode wijn, runderbouillon, salie, stout, ui, wortel en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / bijgerecht / nagerecht uit Hoe te eten:

Kazen met bittere salade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, dijonmosterd, kaas, olie, sinaasappelrasp, sla en witlof

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Prei uit de oven

Ingrediënten:
grof zout, olijfolie en prei

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Bijgerecht uit Hoe te eten:

Kool met karwij

Ingrediënten:
boter, bouillon, karwijzaad, olijfolie en witte kool

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / lunch / nagerecht uit Hoe te eten:

Sauternescustard uit de oven

Ingrediënten:
dessertwijn, ei, eidooier, fijne kristalsuiker, sauternes, slagroom, vanillestokje en vanillesuiker

Soort:
zoet / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Diner / nagerecht uit Hoe te eten:

Custardtaart

Ingrediënten:
deeg, ei, eidooier, eiwit, foelie, koffieroom, melk, nootmuskaat en vanillesuiker

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Snack of tussendoortje uit Hoe te eten:

Fairy cakes

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantglazuur, melk, poedersuiker, rode bigarreaux, vanille-extract, voedingskleurstof en zelfrijzend bakmeel

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch