aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelpuntjes met avocadomousse

Ingrediënten:
avocado, cayennepeper, citroensap, gelatine, roomkaas, sinaasappel en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kipsalade

Ingrediënten:
ananas, bleekselderij, dille, kerriepoeder, kip, mayonaise, peper, toastjes, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Joel Meyerowitz, Andy Sewell en Jeffrey Fisher - Zomer van De Zilveren Lepel

Drinken / aperitief uit Zomer van De Zilveren Lepel:

Bramen of bosbessen in grappa

Ingrediënten:
bosbessen, bramen, fijne tafelsuiker en grappa

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Vietnamese voorjaarsrolletjes

Ingrediënten:
citroen, garnaal, gemberwortel, glasnoedels, kipfilet, knoflook, lente ui, munt, rijstvellen, sla, taugé en thaise vissaus

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Garnalen in knoflooksaus

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, garnaal, stokbrood en zeezout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Nori sushi

Ingrediënten:
gemberwortel, japanse sojasaus, kleefrijst, nori, tonijn, suiker, sushi azijn, sushirijst en wasabi

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Drinken / aperitief uit Het kookboek van Tip Culinair:

Nigiri Sushi

Ingrediënten:
gerookte zalm, kleefrijst, rijstazijn, suiker, sushirijst en wasabi

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Pittige hamrolletjes

Ingrediënten:
augurk, gekookte ham, gevulde olijven, koffieroom, peper, rode paprika, roomkaas, zilverui en zout

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Communard

Ingrediënten:
crème de cassis en rode bourgogne

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde champignons

Ingrediënten:
champignons, gorgonzola, peper, peterselie, platte kaas, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hamrolletjes met broccoli

Ingrediënten:
broccoli, crackers, peper, peren uit blik, rauwe ham, slagroom en zout

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod en wodka

Ingrediënten:
augurk, ijsgruis, pernod en wodka

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kir Royal

Ingrediënten:
champagne brut en crème de cassis

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Drinken / aperitief uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Short-drink met pernod, sherry en gin

Ingrediënten:
citroenschil, droge sherry, dry gin, ijsblokjes en pernod

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Komkommer gevuld met een hammousse

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, gekookte ham, komkommer, peper, rode paprika, room, tomatenpuree en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Basisdeeg voor soesjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren, vetstof, water en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Americano

Ingrediënten:
campari, citroen, ijsblokjes en rode vermout

Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Drinken / aperitief uit Culinaria Italia:

Campari shakerato

Ingrediënten:
campari en ijsblokjes

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Parmigiana di melanzane (parmigiana van aubergine)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, buffelmozzarella, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, ui, vleestomaat en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi alla villanella (artisjokken villanella)

Ingrediënten:
citroen, knoflook, olijfolie, paarse artisjok, peper, peterselie, water, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Carciofi con il tappo / cacuocciuli cù tappu (artisjokken met een dop)

Ingrediënten:
artisjok, broodkruim, citroen, ei, gezouten ansjovis, knoflook, olijfolie, pecorino, peper, peterselie, provolone dolce, tomatensaus en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Crostini all'eoleana (eoleanaanse crostini)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, brood, amandel, kapper-appeltjes, kappers, kerstomaat, knoflook, munt, olijfolie, peper, siciliaanse pecorino en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Groentebrochettes

Ingrediënten:
bleekselderij, groene paprika, radijsjes, rettich, rode paprika en winterwortel

Soort:
groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmtoastjes met kruidenkaas

Ingrediënten:
groene paprika, kruidenroomkaas, mandarijntjes uit blik, smeerkaas en volkorentoastjes

Soort:
hapjes