aperitief

Zoek naar aperitief in jouw eigen kookboeken

De lekkerste aperitief recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Rood en oranje

Ingrediënten:
aperol, campari, olijf, prosecco, sinaasappel, sodawater en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Drinken / aperitief uit Ciao Bella:

Belinni

Ingrediënten:
framboos, prosecco en witte perzik

Keuken:
Italiaans
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Pannenkoekentaart met room en zalm

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eieren, gerookte zalm, groene asperges, komkommer, melk, mierikswortelroom, nectarine, peper, verse kaas, zalmeitjes en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Gevulde witloofbootjes met guacamole en zalmslaatje

Ingrediënten:
avocado's, cayennepeper, citroensap, gerookte zalm, knoflook, koriander, lente-uitjes, limoenen, mierikswortelroom, olijfolie, rood pepertje, room, sesamzaadjes, sla, tomaat, wakame, witloof, zalmfilet en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Geroosterde garnalen met mangoslaatje

Ingrediënten:
garnalen, koriander, limoen, mango, meloen, peper, rood pepertje, sjalot en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Insalata di fagioli bianchi (salade van witte bonen)

Ingrediënten:
kappertjes, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, peper, rode ui, witte bonen, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Stemperata di olive (stemperata van olijven)

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gepekelde olijven, kappertjes, knoflook, olijfolie, oregano, peterselie, witte wijnazijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Hawaï-stickx

Ingrediënten:
ananas, belegen kaas, cocktailworstjes, extra belegen kaas, gedroogde vijgen, marasquinkers en zoetzure ui

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Caponata di erbe spontanee (wilde groenten caponata)

Ingrediënten:
avondkoekoeksbloem, gezouten ansjovis, broodkruimels, kappertjes, knoflook, komkommerkruid, olijfolie, paardenbloem, wilde groenten, wilde kool en witte wijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Cipolle infornate (uien uit de oven)

Ingrediënten:
balsamicoazijn, gele ui en olijfolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Tartare di saure (horsmakreel tartaar)

Ingrediënten:
basilicum, citroensap, citroenzest, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, peper, peterselie, horsmakreel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Tijgergarnalen in een vinaigrette van basilicum

Ingrediënten:
basilicum, basilicumolie, olijfolie, peper, sjalotje, tijgergarnalen, tomaat, witte wijnazijn en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Blauwschimmelkaas crème

Ingrediënten:
citroen, gorgonzola, peper, room en salie

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaasblokjes

Ingrediënten:
jonge kaas

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Primo sale condito (gekruide primo sale)

Ingrediënten:
basilicum, extra vierge olijfolie, kapperappeltjes, kappers, kerstomaat, peper, peterselie en primo sale

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zoetzure kaasbrochettes

Ingrediënten:
augurk, belegen kaas, blauwe druif, brandnetelkaas, kiwi, pompelmoes en zoetzure ui

Soort:
hapjes
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Fritteline di zucchine (courgettebeignets)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, bloem, courgette, knoflook, melk, olijfolie, peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Broodrolletjes

Ingrediënten:
gekookte ham, mosterd, vetstof en wit casinobrood

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Mosselen op een groentebedje

Ingrediënten:
erwtjes, gele paprika, mosselen, olie, peper, peterselie, rode paprika, wijnazijn, wortelen en zout

Soort:
hapjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Drinken / aperitief uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Frittata di fave (tuinbonenomelet)

Ingrediënten:
ei, olijfolie, pecorino, peper, sjalot, tuinbonen en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kaas-fruitbrochettes

Ingrediënten:
belegen kaas, gemberbolletjes op siroop, jonge kaas, lychees en sla

Soort:
hapjes
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Krokante hapjes met krabvlees

Ingrediënten:
bieslook, boter, brikdeeg, fleur de sel, komkommer, krabvlees, lente-ui, mayonaise, pancetta en witte peper

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Tartaarsterren

Ingrediënten:
bieslook, dille, druivenpitolie, kappertjes, olijfolie, peper, rood pepertje, sjalot, tarbotfilet, tonijnfilet, zalmeitjes, zalmfilet en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Auberginebrugnets met room en rauwe ham

Ingrediënten:
arachideolie, aubergines, bladpeterselie, bloem, ei, melk, olie, olijfolie, peper, rauwe ham, room en zout

Soort:
feestdagen
Een recept uit  - Feestelijke hapjes & drankjes

Drinken / aperitief uit Feestelijke hapjes & drankjes:

Worst van Sint-Jakobsnootjes

Ingrediënten:
bieslook, ei, peper, pistaches, radicchio, roze bessen, sint-jakobsnootjes, verse kaas, zout en zure room

Soort:
feestdagen
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Notenwijn (boerenport)

Ingrediënten:
cognac, walnoten, rode wijn en suiker

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch