Spaans

Zoek naar Spaans in jouw eigen kookboeken

Spaans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's dinners:

Superlekkere spaanse gebraden kip

Ingrediënten:
aardappel, chorizo, citroen, ei, kip, knoflook en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Bunyols de bacalla: zoutevisbeignets met peterselie en knoflook

Ingrediënten:
aardappel, aioli, bloem, ei, gedroogde zoutevis, knoflook, laurierblad, olijfolie en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Klipviscarpaccio met tuinbonen en munt

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, klipvis, olijfolie extra vergine, tuinbonen, verse munt en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / voorgerecht uit Moro Londen:

Salmorejo met garnalen, tomaten en avocado

Ingrediënten:
avocado, kerstomaat, noorse garnalen, rode ui, salmorejosaus, sherryazijn en oregano

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moro Londen:

bietensalade met tuinbonen

Ingrediënten:
bietjes, bosui, extra vergine olijfolie, peper, rodewijnazijn, suiker, tuinbonen, verse dragon en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Patrijzen met rozijnen gestoofd in melk

Ingrediënten:
bloem, cognac, melk, olijfolie, patrijs, peper, rozijnen, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Dadelmousse

Ingrediënten:
bloem, dadel, eierdooier, eiwit, kaneelstokje, kristalsuiker, maïzena en melk

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Galicische stoofpot - pote gallego

Ingrediënten:
aardappel, gedroogde witte bonen, ham, mager rundvlees, mergpijpjes, raapstelen, reuzel, savooiekool en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit 1080 recepten:

Deeg voor empanadillas (eerste versie) - masa de empanadillas

Ingrediënten:
bloem, boter, droge witte wijn, frituurolie, reuzel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / frituur
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Moro Londen:

Venusschelpen met artisjokharten

Ingrediënten:
artisjok, bloem, knoflook, manzanilla, olijfolie, venkelzaad, venusschelpen en verse bladpeterselie

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Heilbot met garnalen-affraanrijst

Ingrediënten:
knoflookmayonaise, calasparrarijst, citroen, citroensap, groene paprika, heilbotfilet, kerstomaat, knoflook, laurierblad, noorse garnalen, olijfolie, peper, saffraandraadjes, ui, venkelknol, venkelzaad, vis, visbouillon, waterkers, witte wijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / nagerecht uit Moro Londen:

Sinaasappelgelei

Ingrediënten:
bladgelatine, sinaasappel, sinaasappelbloesemwater, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Spaans
Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Basisrrecept aardappelen

Ingrediënten:
aardappel, azijn, melk, water en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Empanadillas met ham - empanadillas de jamón

Ingrediënten:
empanadilladeeg, serranoham en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gesmoord varkensvlees uit de marinade

Ingrediënten:
aardappelmeel, bouquet garni, knoflook, reuzel, tomatenpuree, ui, varkensfilet, witte wijn, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / pekel en marinades
Een recept uit J. Lawson - Cocina Nueva

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Cocina Nueva:

Risotto met jamón en groenten

Ingrediënten:
asperge, boter, calasparrarijst, droge sherry, erwten, fino sherry, groentebouillon, ham, jamón, jonge spinazieblaadjes, kippenbouillon, knoflook, laurierblad, manchego, olijfolie, paellarijst, prei, prosciutto, tuinbonen en verse tijm

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / risotto / rijst
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht / bij de koffie uit 1080 recepten:

Génoise

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, kristalsuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde tuinbonen als bijgerecht

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, jonge tuinbonen en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / frituur
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Bijgerecht uit Moro Londen:

Doperwten en linzen

Ingrediënten:
bruine linzen, citroensap, doperwtjes, extra vergine olijfolie, knoflook, laurierblad, peper, verse munt, salie, zoete rodewijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / nagerecht uit 1080 recepten:

Vruchtensoep met cava

Ingrediënten:
ananas, bruine rietsuiker, cava, citroensap, framboos, kristalsuiker, lychee, marsepein, petit fours en verse munt

Keuken:
Spaans
Soort:
fruit
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit 1080 recepten:

Beignetbeslag (tweede versie) - masa para buñuelos

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Salade van kreeft en meloen

Ingrediënten:
bouquet garni, citroensap, droge witte wijn, gemalen roze peperkorrel, kanteloepmeloen, kreeft, olijfolie, prei, sla, sperziebonen, ui, verse bieslook, verse dille, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Sardienen in buideltjes uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroen, filodeeg, knoflook, sardientjes uit blik, slablad, tomaat, verse basilicum, verse bieslook en vinaigrette

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Basisrecept uit 1080 recepten:

Zoet Frans taartdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, instantgist, kristalsuiker, melk en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Aardappelen met roerei en doperwten

Ingrediënten:
aardappel, doperwten, ei, zonnebloemolie, zout en zuivel

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Omeletjes gevuld met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloem, ei, gruyère, melk, suiker, tomaat, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / eieren, kaas en zuivel / vegetarisch