Indiaas

Zoek naar Indiaas in jouw eigen kookboeken

Indiaas koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Recept uit Happy Days met the Naked Chef:

Mijn favoriete currysaus met vis, kip of groenten

Ingrediënten:
aardappel, bloemkool, bonen, chilipoeder, courgette, curryblaadjes, fenegriekzaad, gember, groene spaanse peper, kipfilet, kokosmelk, koriander, korianderzaad, kurkuma, linzen, mosterdzaad, olijfolie, paksoi, paprika, schelvisfilet, spinazie, tamarindepasta, tamarindesiroop, tomaat, ui, uisnippers en zoete aardappel

Keuken:
Indiaas
Soort:
curry
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Happy Days met the Naked Chef

Bijgerecht uit Happy Days met the Naked Chef:

Citroenrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, curryblaadjes, koriander, mosterdzaad, urad dhal en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
rijst
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Verse korianderchutney

Ingrediënten:
bosui, gemberwortel, groene spaanse peper, peper, verse koriander, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Rianne Buis - AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken

Diner / hoofdgerecht uit AH eetboekenreeks 6 - Roerbakken:

Lamsvlees met spinazie

Ingrediënten:
djinten, ketoembar, kurkuma, lamshaas, maïzena, munt, peper, roerbakolie, rozijnen, spinazie, volle yoghurt en zout

Keuken:
Aziatisch / Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Masala bangra - Haring indiaase stijl

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, citroensap, gember, haring, knoflook, korianderzaad, kurkuma, olie, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vis
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Marinade voor lamskoteletten

Ingrediënten:
chilipoeder, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderpoeder, olijfolie, peper, plantaardige olie, rode chilipeper, rozemarijn en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
marinade
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Drinken / cocktails uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Crush van lychee, appel en nootmuskaat

Ingrediënten:
appelen, appelsap, ijsgruis, lycheesap, nootmuskaat en spuitwater

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Langzaam gegaarde kruidige lamsbout

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, lamsbouillon, lamsbout, munt, peper, rode chilipeper, rozemarijn, specerijenpasta, ui, water en zeezout

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Specerijenpasta

Ingrediënten:
engelse mosterd, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, plantaardige olie, venkelzaad en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Korma - Lamsvlees gegaard in yoghurt

Ingrediënten:
amandel, boter, bulgaarse yoghurt, cayennepeper, gember, ghee, kardemom, knoflook, koffieroom, koriander, korianderzaad, lamsbout, saffraan, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Tandoori murghi - Tandoori kip

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, gember, kip, knoflook, korianderzaad, kummelzaad, paprikapoeder, peper, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Recept uit Elseviers culinaire atlas:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagelpoeder en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Rijst voor biryani

Ingrediënten:
basmatirijst, doperwten, garam masala, gember, groentebouillon, kaneelstokje, kardemompeulen, koriander, kruidnagel, rode chilipepers en saffraandraadjes

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Twee maal gebakken aardappel met kruidige Indiaase tomatensaus

Ingrediënten:
aardappel, boter, kruidige indiase tomatensaus, melk en olijfolie

Keuken:
Indiaas
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Meen molee - Kabeljauw-curry met kokosmelk

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroensap, gember, ghee, kabeljauwmoten, kokosmelk, kurkuma, ui en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch / vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kofta kari - Gehakt met kerriesaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, foelie, gember, kardemom, kerriesaus, knoflook, lamsgehakt, munt, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip Biryani

Ingrediënten:
chilipoeder, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, komijnpoeder, korianderzaad, plantaardige olie, rijst voor kip biryani, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Gehaktballetjes in curry

Ingrediënten:
gember, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, medium hete currypasta, slagroom, tomatenblokjes, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Indiaas
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Quinoa met wortel en limoen

Ingrediënten:
gemberpoeder, granaatappelpitten, groentebouillon, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, lente-ui, limoensap, olijfolie, peper, quinoa, wortel, yoghurt, zeezout en zongedroogde tomaat

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Dahi murghi - Kip bereid in yoghurt

Ingrediënten:
bieslook, boter, bulgaarse yoghurt, gember, ghee, groene chilipeper, kip, knoflook en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Kip tikka masala

Ingrediënten:
kippendij, masalasaus en tikkapasta

Keuken:
Indiaas
Soort:
gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Stoofpotje van kip met gerookte kruiden

Ingrediënten:
chilipepers, garam masala, gerookte bacon, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, kippenbouillon, kippendijen, kippendrumsticks, knoflook, koriander, laurier, nieuwe aardappel, olijfolie, pancetta, portobello's, tomaten, tomaten uit blik en ui

Keuken:
Indiaas
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Salade van sperziebonen met gebakken venkel, knoflook en munt

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, rode chilipeper, sesamzaad, sperziebonen, spinazieblaadjes, venkelknol en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / hoofdgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Paneer-broccolimasala

Ingrediënten:
broccoliroosjes, garam masala, geelwortelpoeder, gember, kerrieblaadjes, knoflook, kokosmelk, komijnzaad, koriander, korianderpoeder, paneer, plantaardige olie, rode chilipeper, suiker, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Recept uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Marinade voor steak

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, geelwortelpoeder, knoflook, komijnzaad, olijfolie, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegan / marinade