Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Preisalade met kerriedressing

Ingrediënten:
appelazijn, griekse roomyoghurt, honing, kerriepoeder, mayonaise, peper, prei, rode puntpaprika, tomaat en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegetarisch / mosterd
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kalfsvlees met pijnboompitten

Ingrediënten:
azijn, dadels, garum, kalfsvlees, lavas, mosterd, oregano, peper, pijnappelpitten, venkelzaad, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / boter en olie
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Koe of kalf met prei of kweepeer of ui of taro

Ingrediënten:
garum, knoflook, kweepeer, laser, olie, peper, prei, sudderlappen, taro en ui

Keuken:
Romeins
Soort:
kalfsvlees / rundvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterd lam of geit

Ingrediënten:
fijn zout, geitenvlees, korianderzaad, lamsvlees, olie, olijfolie, peper en reuzel

Keuken:
Romeins
Soort:
lamsvlees / geitenvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Hardgekookte eieren met saus

Ingrediënten:
asafoetida, ei, extra vergine olijfolie, garum, knoflook, liquamen, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gehakte steeltjes van paddenstoelen

Ingrediënten:
garum, honing, lavaszaad, olijfolie, paddenstoelensteeltjes en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellen met peper

Ingrediënten:
cantharellen, garum en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 2

Ingrediënten:
meel, melk, slakken en water

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Slakken 1

Ingrediënten:
melk, oenogarum, olie, slakken en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Flamingo of papagaai

Ingrediënten:
amulum, azijn, dadel, defrutum, dille, flamingo, komijn, kooknat, koriander, laserwortel, munt, papagaai, peper, prei, water en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip Heliogabalus met witte saus

Ingrediënten:
eiwit, garum, koriander, peperkorrels, pijnboompitten, prei, schapenmelk, soepkip, vers bonenkruid, volle melk, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebaken kekererwt

Ingrediënten:
ansjovispasta, gedroogde kekererwten, groente, olijfolie, peper, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Spruitjes en kruiden

Ingrediënten:
komijn, olie, peper, soda, spruitjes, tuinkruiden, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Rode bietjes met mosterd

Ingrediënten:
azijn, bietjes, fijne mosterd, olie, water en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 2

Ingrediënten:
azijn, honing, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Columella

Ingrediënten:
azijn, mosterd, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Ingelegde raapjes Apicius 1

Ingrediënten:
azijn, honing, mirtebessen, raapjes en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Zachtgekookte eieren in pijnboompittensaus

Ingrediënten:
ansjovispasta, garum, honing, krieleieren, peperkorrels en pijnboompitten

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde duif met kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, garum, gedroogde ui, groene kruidenmayonaise, honing, houtduif, karwij, koriander, lavas, munt, olie, peper, tortelduif en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Romeinse borscht

Ingrediënten:
kip, olijfolie, rode biet, water, zoete witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde truffels

Ingrediënten:
caroenum, extra vergine olijfolie, garum, honing, peper, truffel, wijn, zetmeel en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
condiment / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Cantharellensalade

Ingrediënten:
azijn, cantharellen, caroenum, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
salade / vegan / paddenstoelen
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Snack of tussendoortje uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte eieren met wijnruit en tonijn, makreel of ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, azijn, eidooier, grof zeezout, knoflook, makreelfilet, olie, tonijnfilet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Galantine van kip, kapoen of speenvarken

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, garum, gember, gort, lamshersenen, lavas, ontbeende kapoen, kip, ontbeend speenvarken, peperkorrels, pijnboompitten, vleeswaren en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte / varkensvlees