Romeins

Romeins

Zoek naar Romeins in jouw eigen kookboeken

Romeins koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Alfons Schuhbeck - Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze

Diner / hoofdgerecht uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze:

Altrömische Kalbshaxe auf Kartoffelpuree mit Peterselie und Minze / Oud-Romeinse kalfsschenkel op aardappelpuree met peterselie en munt

Ingrediënten:
aardappelpuree, citroenschil, gember, jeneverbessen, kalfsschenkel, kaneelstokje, kappertjes, kardemompeulen, karwijzaad, kippenbouillon, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Romeins
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Recept uit Kochen für zwei:

Zelfgemaakte brioche

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, gist, melk, suiker en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gevulde inktvis

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, korianderzaad, lavaszaad, olijfolie, selderijzaad, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde zeeëgel

Ingrediënten:
ansjovispasta, extra vergine olijfolie, honing, krieleieren, laurier, peper en zeeegels

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vispaté met kwal

Ingrediënten:
ansjovispasta, ei, gezouten kwal, peper, visfilet en wijnruit

Keuken:
Romeins
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde inktvis

Ingrediënten:
ei, inktvis, lamsgehaktballetjes, lamshersenen, peperkorrels, varkensgehaktballetjes en visballetjes

Keuken:
Romeins
Soort:
vlees / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Patina van brasem, harder en oesters

Ingrediënten:
ei, harder, liquamen, oenogarum, oesters, olie, peper, peperkorrels, tandbrasem, wijn en zeebrasem

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mayonaise voor oesters

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, lavas, olie, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kreefteballetjes

Ingrediënten:
bouillon, ei, garum, kreeft, olie en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / voorgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekruide olijven - Epityrum

Ingrediënten:
azijn, groene olijven, komijn, koriander, munt, olie, venkel, wijnruit en zwarte olijven

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kweeperenjam

Ingrediënten:
defrutum, garum, honing, kweeperen, olie en prei

Keuken:
Romeins
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kweeperenjam 2

Ingrediënten:
honing en kweeperen

Keuken:
Romeins
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Schouderham met abrikozen

Ingrediënten:
abrikozen, azijn, broodkruim, gedroogde munt, honing, komijn, passum, peper, schouderham, sjalot en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / nagerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, brood voor wentelteefjes, honing, melk en olie

Keuken:
Romeins
Soort:
vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Bijgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Tuinbonen Vitellius

Ingrediënten:
azijn, extra vergine olijfolie, garum, gedroogde tuinbonen, gember, homing, koriander, lavaszaad, peperkorrels, witte wijn en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
groente
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gevulde baarmoeder

Ingrediënten:
baarmoeder, dille, garum, gehakt, komijn, olie, peper, peperkorrels, pijnboompitjes, prei, water en wijnruit

Keuken:
Romeins
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 3, haimation

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, tonijnbloed, tonijningewanden, tonijnkieuwen, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Sardines gevuld met noten

Ingrediënten:
grote sardines, honing, komijn, munt, peperkorrels en polei

Keuken:
Romeins
Soort:
noten / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte octopus

Ingrediënten:
asafoetida, knoflook, kruiden, liquamen, octopus, peper, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor langoest en sprinkhaankreeft

Ingrediënten:
azijn, dadel, defrutum, garum, honing, karwijzaad, komijnzaad, lavaszaad, mosterd, olie, peper en sjalot

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde langoest met koriander

Ingrediënten:
koriandersaus, langoest en pepersaus

Keuken:
Romeins
Soort:
barbecue/grill / schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Paté van langoest of andere vis

Ingrediënten:
asafoetida, garnalen, garum, inktvis, komijn, langoest, lavas, peper en pijlinktvis

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte mosselen

Ingrediënten:
bonenkruid, garum van ansjovis, komijnzaad, mosselen, passum, prei, water en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gekookte langoest

Ingrediënten:
water, langoest en saus voor langoest en sprinkhaankreeft

Keuken:
Romeins
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Kip met laser of knoflook

Ingrediënten:
garum, kapoen, kip, knoflook, lavas, peperkorrels en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Overdadige eiertaart

Ingrediënten:
asafoetida, bleekselderij, bouillon, ei, gedroogde kwal, ei, kabeljauwfilet, kalfshersenen, kippenlevertjes, kippenpoten, knoflook, koolbladeren, lavas, lucaanse worstjes, maluwe, meikaas, notensla, oesters, peperkorrels, peterselie, pijnboompitten, prei, selderijblad, selderijzaad, sla, snijbietspruiten, tarentijnse saus, varkensworstjes, verse schapenkaas, volle schapenmelk, zeeegels en zwartmoeskervelknoppen

Keuken:
Romeins
Soort:
eieren, kaas en zuivel / hartige taart