Arabia
onze culinaire reis
We hebben 101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Arabia , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Heerlijk eten in betoverende Arabische sferen Merijn Tol en Nadia Zerouali reisden samen met fotograaf Sven Benjamins door de warme en gastvrije Arabische mediterrane wereld en lieten zich in Marokko, Tunesië, Sicilië, Andalusië, Libanon en Syrië inspireren door de rijkdom van geuren, smaken en mensen. Arabia laat de verschillen en overeenkomsten in de culinaire tradities van het grote Arabische Middellandse-Zeegebied zien. Veel van de gerechten in het boek zijn eigen interpretaties van Merijn en Nadia, gevoed door de tradities. Geniet van deze verrassende recepten op het snijvlak van de Arabische en de westerse wereld die maakbaar zijn voor iedereen!
Aantekeningen
bij dit boek
- ongeveer 3 jaar geleden door Y. v/d Berg Van den Berg geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Arabia
Een greep uit de 101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: chilipeper, chilivlokken, citroenrasp, citroensap, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, sinaasappelrasp, verse koriander, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Libanees
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aardpeer, kip, kippenbouillonblokje, knoflook, meiknol, nepsaffraan, olijfolie, pastinaak, peper, ras el hanout, rgraif-pannenkoek, ui, verse koriander, verse peterselie en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Ingrediënten: amandelen, citroensap, granaatappelmelasse, komijnzaad, olijfolie, paprikapoeder, peper, rode paprika, rode spaanse peper, walnoten en zout
Keuken: Libanees
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, ei, filodeegvellen, kippenlever, knoflook, komijn, kurkuma, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, ui, verse peterselie, witte bonen en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: quiche / gevogelte / ei/omelet/frittata
Ingrediënten: aubergine, chilivlokken, groene olijven, frituurolie, gele rozijnen, pijnboompitjes, wijnazijn en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vegetarisch / groente / frituur
Ingrediënten: citroen, fijne bulgur, groene peper, lente-ui, olijfolie, peper, romaine sla, verse munt, verse peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, bloedsinaasappels, fruitige olijfolie, kappertjes, milde olijfolie en navelsinaasappels
Keuken: Mediterraans / Spaans
Soort: salade / fruit
Ingrediënten: groene paprika, knoflook, olijfolie, vleestomaat en zout
Keuken: Tunesisch
Soort: barbecue/grill / vegetarisch / groente
Ingrediënten: grof zeezout, lange sjalotten, laurierblad, peperkorrel, rougetjes, sardientjes, sinaasappelschil, verse ansjovis, verse visjes en wijnazijn
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Ingrediënten: azijn, bloem, citroen, frituurolie, knoflook, komijn, paprikapoeder, verse koriander, verse sardientjes en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Ingrediënten: gezouten ansjovis, kikkererwten, courgette, knoflook, linguine, olijfolie, peper, ui, verse munt en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Ingrediënten: fleur de sel, notenolie, pijnboompitjes, pistachenootjes en ras el hanout
Keuken: Marokkaans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: briochebroodjes, citroen en citroenijs
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: amandelen, fruitige olijfolie, gedroogde abrikozen, knoflook, melk, oud witbrood, sherryazijn en zout
Keuken: Spaans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, citroen, flatbread, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitjes, saffraandraadjes, turkse yoghurt, ui en zoutvlokken
Keuken: Midden-Oosten
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: azijn, bloemkool, chermoula, olijfolie, peper, vleestomaat, zoete ui en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, ei, knoflook, milde mosterd, milde olijfolie, peper, saffraandraadjes en zout
Keuken: Spaans
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, gist, oranjebloesemhoning, semolina en zout
Keuken: Marokkaans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: azijn, bloem, citroensap, granaatappelmelasse, groene spaanse peper, kaneel, olijfolie, rode ui, spinazie, sumak, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, citroen, kappertjes, kip, knoflook, landbrood, olijfolie, peper, tomaten uit blik, ui, verse peterselie en zout
Keuken: Mediterraans / Italiaans
Soort: stoofgerecht / gevogelte
Toon alle 101 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789021537795
ISBN10
9021537796