Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Groot handboek koken

kooktechnieken van A tot Z

Een boek van Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert

We hebben 176 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto's. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingre-diënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, hoe u de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een ex-tra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken. Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!

De serie grote handboeken die in Nederland wordt uitgegeven door Delta is vertaald uit het Duits. Daar heet het de Teubner Handbucher. De grote kwaliteit van deze kookboeken zit in de combinatie van goede duidelijke fotografie en zeer nauwkeurige en betrouwbare recepten. Het indexeren is gedaan aan de hand van de Duitse uitgave waardoor kleine verschillen kunnen bestaan met de Nederlandse vertaling.

Tip: Deze handboeken zijn momenteel (maart 2019) ruim te vinden als ramsj bij bv Bol.com of op boekenbeurzen. De moeite waard.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Groot handboek koken

Een greep uit de 176 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Dillesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, dille, laurier, melk, peper, room, ui, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Futo-Maki-Sushi

Ingrediënten:
avocado, norivellen, sushirijst, tofu, vis en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Pannenkoek

Ingrediënten:
bloem, ei, melk en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Koolrollade

Ingrediënten:
basilicum, ei, groentebouillon, half-om-halfgehakt, lavas, melk, olie, oud brood, peper, peterselie, rijst, room, runderbouillon, tijm, tomatenpuree, ui, varkensgehakt, witte kool en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / groente
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Nigiri-Sushi

Ingrediënten:
ingelegde gember, sojasaus, sushirijst, tonijn en wasabipasta

Keuken:
Japans
Soort:
rijst / vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Dragonsaus

Ingrediënten:
appelsap, balsamicoazijn, boter, cider, dragon, kippenfond, mosterdzaad, peper, room, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Panna cotta

Ingrediënten:
gelatine, karamelsiroop, room, suiker en vanillepeul

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Kerriesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, kippenbouillon, room en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentefond, melk, mierikswortel, peper, room, witbrood en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Gravad lax

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, kervel, peper, peterselie, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Paddestoelensaus

Ingrediënten:
boter, citroensap, nootmuskaat, paddestoelen, peper, room, runderfond, ui en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Karamelsaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, amaretto, room, suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pesto rosso

Ingrediënten:
basilicum, gedroogde tomaten in olie, knoflook, olie van gedroogde tomaten, olijfolie, pecorino, peper, pijnappelpitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Toon alle 176 recepten in dit boek