Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, champignonsaus, coulis de tomate, ei, mager rundvlees, merg, niervet, olie, peper, rodewijnsaus, sauce brune à lestragon, sauce brune au cari, sauce brune aux fines herbes, sauce madère, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, spek, ui, wittewijnsaus en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: bisquitgebak, cognac, eiwit, génoise, kirsch, poedersuiker, rum, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: consommé uit blik, fond uit blik, geklaarde kalfsfond, geklaarde kippenfomd, geklaarde visfond en gelatine
Keuken: Frans
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, bruine rum, ei, eierglazuur, klassiek bladerdeeg, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, reuzel, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: broodkruim, dijonmosterd, droge witte wijn, fond, knoflook, olie, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, reuzel, rode pepers, runderbouillon, runderbovenbil, runderkogel, salie, spek, tijm, varkensspek, wijnazijn, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: klassiek bladerdeeg
Keuken: Frans
Soort: hartige taarten, pasteien en pizza’s / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, citroensap, kerriepoeder, melk, peper, peterselie, slagroom, ui, visfond en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, olijfolie, peperkorrels, tijm, ui, wijnazijn, wortel en zout
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: bieslook, boter, citroensap, dragon, eidooier, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge madeira, droge port, droge witte vermouth, droge witte wijn, gedroogde abrikozen, kalfsbouillon, kalfsfond, kalfslever, kippenbouillon, kippenlever, knoflook, krenten, laurier, mosterd, olie, olijfolie, oregano, peper, rozijnen, runderbouillon, runderfond, saffraandraadjes, sjalot, speenvarken, speenvarkenhart, speenvarkenlever, speenvarkenniertjes, tijm, ui, varkensworstjes, venkelzaad, water, witte peper, witte rijst, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, zout en zuring
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladerdeeg, bloem en boter
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozen, abrikozenglazuur, amandelen, ananas, angelica, babadeeg, boter, gekonfijte kersen, kersen, kirsch, peren, poedersuiker, suikerstroop en vruchten uit blik
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, kruiden, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, gedroogde dragon, kalfsoester, knoflook, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, tomaten, water en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: arrowroot, azijn, bacon, bloem, boter, bruine suiker, fond, knoflook, laurier, mager kalfsgehakt, mager rundvlees, mager varkensgehakt, maïzena, olie, peper, peterselie, pils, reuzel, runderbouillon, spek, tijm, ui, varkensspek, witte wijn, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter en eierkorstdeeg
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, coulis de tomates à la provençale, dikke lende, fond, ingewanden, kalfsbotten, kip, kippenkarkas, knoflook, kruidnagel, laurier, meiknolletjes, peperkorrels, peterselie, prei, rosbief, runderbotten, runderbovenbil, runderkogel, runderspierstuk, sauce alsacienne, sauce nénette, sauce suprême, sauce tomate, tijm, ui, varkensfricandeau, varkensschouder, verse worst, vleesafsnijsel en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / varkensvlees / rundvlees / bouillon
Ingrediënten: aardappelen, boter, gruyère, knoflook, melk en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, dragon, ei, kervel, peper, peterselie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: beslag voor pannenkoek en spinazie
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch / groente
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, bladpeterselieblaadjes, boter, dragon, gedroogde dragon, groene kruidenmayonaise, kappertjes, kervel, lente-ui, mon chou, sjalot, spinazieblaadjes, water, waterkersblaadjes en zure augurken
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: basilicum, boter, broodkruim, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde salie, gele ui, gsdroogde dragon, kookvocht van uien, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode ui, runderbouillon, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente