De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bacon, boter, droge witte wijn, kropsla, laurier, ontbijtspek, peper, peterselie, spekzwoerd, tijm, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / bouillon / groente
Ingrediënten: basilicum, bonenkruid, boter, dragon, kippenbouillon, laurier, peper, peterselie, sla, slagroom, tijm, ui, wasbonen en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, bruine fond, champignons, cognac, gekookte ham, hamfond, lente-ui, madeira, olie, peper, port, runderbouillon, sjalot, slagroom, spinazie en tomatenpuree
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, brie, camembert, cayennepeper, ei, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, courgette, knoflook, olijfolie, peper, sjalot, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, courgette, crème fraîche, lente-ui, olijfolie, sjalot, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bonenkruid, chinese kool, diepvriesandijvie, diepvriesspinazie, dooregen varkensschouder, épices fines, ham, kalfshart, knoflook, lamshart, lamslever, olijfolie, peper, reuzel, runderlever, snijbiet, ui, varkenshart, varkenslende, varkenslever, vers spekvet, wilde spinazie, witte peper, worst en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, bruine botersaus, bruine saus met tomaten, champignons, citroensap, ham, kappertjes, kruiden, lamshersenen, olie, olijfolie, peper, peterselie, sauce à la italienne, zout en zwezerik
Keuken: Frans
Soort: orgaanvlees
Ingrediënten: champignons, mengsel voor visquenelles, peper, sauce dieppoise, slagroom, tongfilet en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, scholfilet, slagroom, tijm, tongfilet, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, peper, pepersaus, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tabasco, tijm, tomatenpuree en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, gekookte artisjokbodems, lente-ui, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, gekonfijte vruchten, kirsch, melk, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, gerookte gekookte ham, groene paprika, hamvet, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, tijm, tomaten en ui
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: aardbeien, citroensap, eiwit, frambozen en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: amandelessence, amandelschaafsel, appel, boter, bruine rum, calvados, cognac, flensjes, gemalen amandelen, slagroom, suiker en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bruine saus, dragon, droge witte wijn, lente-ui, peterselie en sjalotje
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: broodkruim, cognac, épice fines, kalfslever, knoflook, laurier, pain briochedeeg, peper, runderlever, slagroom, tijm, ui, varkenslende, varkenslever, varkensschouder, varkensspek, waterei en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / orgaanvlees / paté/terrine
Ingrediënten: bloem, boter, ei, peper, room, spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, cognac, ei, knoflook, madeira, mager kalfsvlees, mager varkensvlees, peper, port, tijm, ui, vet spek, vulling voor paté en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / varkensvlees
Ingrediënten: garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: aardbei, chocoladerasp, eiwit, framboos, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijt fruit, kirsch, perzik, praliné, rum, slagroom, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: boter, broodkruim, courgette, ei, geblancheerde amandelen, gruyère, kruidnagel, olijfolie, peper, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardbeien, aardbeiensap, aardbeiensaus, abrikozenpuree, bloedsinaasappelsap, eidooier, eiwit, frambozen, frambozensap, frambozensaus, gekarameliseerde peer, gelatinepoeder, maïzena, melk, perzikpuree, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsoufflé, bitterkoekjessoufflé, koffiesouflé, sinaasappellikeur, sinaasappelsoufflé, vanillesoufflé en verkruimelde bitterkoekjes
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch