De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: cognac en truffel uit blik
Keuken: Frans
Soort: marinade
Ingrediënten: eiwit, gruyère, parmezaanse kaas, soufflébasis en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, bruine bouillon, kastanjes, laurier, peper, peterselie, slagroom, suiker, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / noten
Ingrediënten: appel, bessengelei, boter, canapé, citroensap, cognac, crème anglaise, droge vermout, sinaasappelschil, slagroom, suiker, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozensaus, abrikozen uit blik, amandelessence, citroensap, crème chantilly, eiwit en poedersuiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / sorbet
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, knoflook, laurier, lente-ui, mosselen, peper, peterselie, sjalot, slagroom, tijm en venkel
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, kipafsnijsel, kippenbouillon, kippenhart, kippenmaagjes, kippennekken, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, rundertong, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: basilicum, boter, dille, komkommer, lente-ui, peper, peterselie, suiker, wijnazijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine saus, cayennepeper, droge witte wijn, gemengde groene kruiden, lente-ui, peterselie, sjalot, vet, vleesnat en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bieslook, garnalen, vis, heilbot, kreeft, mosselschelpen, peterselie, saus voor normandische visschotel, sint-jakobsschelpen, tongfilet, mossel en visbouillon
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: bloem, boter, ei, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, cayennepeper, droge witte vermouth, eidooier, gruyère, knoflook, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peper, room, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bechamelsaus, boter, broodkruim, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, peterselie, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine saus, citroensap, kerriepoeder, peper, peterselie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: bloem, boter, droge witte wijn, eidooier, eiwit, gruyère, lente-ui, melk, mousseline-sabayonsaus, nootmuskaat, peper, scholfilet, sjalot, tongfilet en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vis
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bacon, bloem, bruine fond, champignons, dikke lende, geglaceerde witte uitjes, knoflook, lamsborst, lamskotelet, lamsnek, lamsschouder, laurier, olijfolie, peper, rode wijn, runderbouillon, spek, spekzwoerd, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: mosselen in een saus
Keuken: Frans
Soort: risotto
Ingrediënten: boter, donkere fond, droge witte wijn, ontbijtspek, peper, peterselie, runderbouillon, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: boter, broodkruim, gruyère, peterselie, prei, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: gelatine, kippenbouillon, mayonaise, peper, runderbouillon, visfond, wijnazijn, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei
Ingrediënten: bacon, boter, citroensap, donkere kippenbouillon, dragon, kippenhart, kippenlevers, kippenmaagjes, lente-ui, olie, panklaar kuiken, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm, ui, vers broodkruim, wortels, zachte roomkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: cognac, dragon, foie gras uit blik, kip, lente-ui, madeira sercial, port, rijst-levervulling, sauce suprêne pimenté, sjalot, tijm, truffel uit blik en witte peper
Keuken: Frans
Soort: gevogelte