De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: basilicum, bruine dragonsaus, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: bleekselderij, boter, dijonmosterd, droge witte wijn, ham, kleine witte uitjes, laurier, maïzena, peper, rozijnen, runderbouillon, tong, ui, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: artisjokbodem, bloem, citroensap, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, droge witte wijn, eend, eendenbouillon, eendenharten, eendenlever, eendennek, eendenvet, kastanjes, kastanjes uit blik, olie, port, reuzel, runderbouillon, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees / gevogelte / varkensvlees
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, gruyère, melk, pocheervocht vis, slagroom, witte peper en zout
Soort: saus
Ingrediënten: aardappelen, artisjokhart, asperges, aubergine, boter, champignons, courgette, eidooier, erwtjes, gegrilde tomaten, melk, peper, piperade, slagroom, tomatensaus, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter, krabpoten en resten van krabpoten -schaal en -borststuk
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: suiker en vanillestokje
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: appel, bessengelei, boter, canapé, citroensap, cognac, crème anglaise, droge vermout, sinaasappelschil, slagroom, suiker, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: fruit / vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, frangipane, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelessence, bloem, boter, bruine rum, ei, eierglazuur, klassiek bladerdeeg, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: droge witte wijn, farce aux herbes, farce aux olives, farce aux rognons, farce de porc, farce de porc 2, farce duxelles, farce mentonnaise, fond, knoflook, lamsbotten, laurier, olie, peper, peterselie, reuzel, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, salie, tijm, tomatenpuree, ui, winterwortel, witte bonen en zout
Keuken: Frans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: basilicum, dragon, droge witte wijn, kalfskoteletten, knoflook, lente-ui, peper, sjalot, tijm, tomatensaus en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: artisjokbodems, bieslook, boter, champignons, donkere fond, kervel, lente-ui, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: eidooier, eiwit, gelatinepoeder, maïzena, melk, sinaasappel, sinaasappellikeur, sinaasappelpartjes, slagroom, suiker, suikerklontjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: dragonboter, ei, kruidenboter, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, golden delicious, kaneelstokje en suiker
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: bloem, boter, cognac, donkere fond, droge witte wijn, gruyère, olie, parmezaanse kaas, peper, runderbouillon, stokbrood, suiker, ui, voorgerecht en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bruine deeltjes uit ganzenvet, peper, piment en uiezout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, knoflook, lente-ui, mosselen, paneermeel, peper, peterselie, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui, zout en zure room
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bacon, blanke fond, boter, droge witte wijn, eend, fazant, gans, ganzenvet, gebraden worsstjes, gerookt spek, ham, jeneverbessen, kippenbouillon, koteletten, laurier, peper, peperkorrel, peterselie, ui, varkensvlees, verse zuurkool, wortel en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: abrikozenglazuur, babadeeg, kirsch, suikerstroop en vullling naar keuze
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch