De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: boter, eidooier, ham, melk, peper, slagroom, spek, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: boter, broodkruim, champignonhoedjes, dragon, gruyère, lente-ui, madeira, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, sjalot, slagroom, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aardappelzetmeel, abrikozenjam, appelafsnijsel, appelsaus, arrowroot, boter, broodkruim, calvados, cognac, eiwit, fruit, geklaarde boter, amandel, gestoofde appel, meringue, rum, suiker, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: boudin blanc, droge port, duxelles van champignons, lente-ui, madeira sercial, peper, sjalot en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, citroenlikeur, citroenrasp, citroensap, ei, eidooier, sinaasappellikeur, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en suiker
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: champignons, gekookte ham, lente-ui, madeira, mousse de foie d oie, mousse de foie gras, peper, port, salie, sjalot, tijm, truffel uit blik en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees / boter en olie
Ingrediënten: boter, champignons, diepvriesspinazie, ei, gruyère, lente-ui, peper, sjalot, soufflébasis, spinazie en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: aubergines, boter, broodkruim, herbes de provence, kaassaus, knoflook, lente-ui, olijfolie, oude geraspte kaas, peper, sjalot, tomaten en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandel-aardbeimengsel malakoff, amandelen, amandelessence, bloem, boter, chocoladecrème, chocoladeglazuur, eiwit, amandel, maïzena, mokkacrème, mokkaglazuur, mousse au chocolat, mousseline au chocolat, praliné, pure chocolade, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, chaud-froid saus, droge witte vermouth, garnalen, gelatine, gelatinepoeder, halfdroge witte wijn, krab, kreeft, laurier, peterselie, slagroom, tijm, truffel, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren / vis
Ingrediënten: aardbeienpuree, abrikozensaus, chocoladesaus, eiwit, frambozenpuree, geglaceerde kastanjes, gekarameliseerde walnoten, gekonfijte vruchten, gemarineerde perzik, kirsch, rum, suiker, vanille-essence en walnoten
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: aardappel, bloem, boter, cayennepeper, ei, gruyère, nootmuskaat, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenglazuur, amandelen, angelica, babadeeg, boter, crème anglaise, gekonfijte kersen, kirsch, poedersuiker en suikerstroop
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, mossel, gekookt kreeftenvlees, vis, visbouillon, water en witte wijn
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: blanke fond, bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, lente-ui, slagroom, ui, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bloem, gedroogde gist, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bacon, broodkruim, geblancheerde brocoli, knoflook, olijfolie, ontbijtspek, peper, ui, voorgerecht en zout
Keuken: Frans
Soort: salade / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, meiknolletjes, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, bruine rum, eidooier, kirsch, melk, sterke koffie, suiker en vanille-essence
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bladerdeeg en ei
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, eidooier, slagroom, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: spinazie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegan / groente
Ingrediënten: bloem, bouquet garni, bruine fond, geklaarde boter, marinade, olie, orgaanvlees van wild, peper, reuzel, rodebessengelei, runderbouillon, slagroom, tomatenpuree, ui, vlees van wild, wildbotten, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: béarnaisesaus, biefstuk, boter, bruine fond, droge witte wijn, gebakken aardappels, niervet, olie, peper, rode wijn, runderbouillon, water, waterkers en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: kookvocht van gekookte champignons
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch