De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: bloem, boter, ei, gedroogde gist, melk, suiker, gist, water en zout
Keuken: Frans
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, cognac, kippenlevers, lente-ui, madeira, olie, peper, port, sjalot, truffel, vleesgelei en zout
Keuken: Frans
Soort: schuim/mousse/gelei / gevogelte / orgaanvlees
Ingrediënten: bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: bieslook, bloem, droge witte vermouth, droge witte wijn, eidooier, kerriepoeder, kervel, knoflook, laurier, melk, peperkorrels, peterselie, room, sint-jakobsschelpen, slagroom, tijm, ui, venkelzaad, water, witte peper, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, beurre manié, bieslook, bloem, bruine kalfsfond, champignons, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, kalfsstoofvlees, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, laurier, olie, olijfolie, oregano, peper, peterselie, runderbouillon, slagroom, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / kalfsvlees
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, droge madeira, kalfsbotten, kleine witte uitjes, knoflook, laurier, maïzena, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, runderbotten, runderbouillon, rundertong, sjalot, tijm, tomaat, ui, varkensspek, varkenszwoerd, water, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees / orgaanvlees
Ingrediënten: artisjokharten, aspergepunten, bieslook, boter, champignons, citroensap, dragon, eidooier, gekookte schaaldieren, peterselie, water, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, fond, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, praliné, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eidooier, melk, peper, slagroom, truffel, water en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter, geklaarde boter, ei, gruyère, mornaysaus en witbrood
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, tomaat, ui, varkensspek, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: citroensap, gekookte artisjokbodems, peper, peterselie, slagroom en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, bloem, boter, crème anglaise, eidooier, eiwit, melk, melkchocolade, poedersuiker, slagroom, sterke koffie, suiker, vanille-essence, vanilleroomijs en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: boter, braadkip, calvados, citroensap, cognac, droge witte vermouth, droge witte wijn, kerriepoeder, madeira, peterselie, port, slagroom, ui, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: aardappelen, geklaarde boter, gruyerekaas, nootmuskaat, peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: marinade sèche, peper, varkensbraadvlees, zout en zuurkool
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: amandelessence, amandelmeel, boter, ei, gedroogde pruimen, nootmuskaat, pruimedanten, roomkaas, suiker en taartdeegbodem
Keuken: Frans
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodems, béarnaisesaus, bloem, boter, champignonhoedjes, champignons, choronsaus, ei, lente-ui, madeira, peper, port, sjalot, slagroom, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: bloem, boter, bouillon, broodkruim, gruyère, peper, spinazie, water, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, citroensap, peper, peterselie, sperziebonen, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, eidooier, kookvocht van vis, kreeftenboter, kruiden, melk, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: boter, dijonmosterd, gemengde groene kruiden, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, lente-ui, madeira, marc de bourgogne, olie, peper, port, sjalot, slagroom, smoorvocht van ham en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: franse kwark, olijfolie, peper, peterselie, tomatensap, tuinkruiden en zout
Soort: vegan / groente