De kunst van het koken
alle technieken en bereidingswijzen : alle hoogtepunten uit de Franse keuken
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is hét standaardwerk over de Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring verwerkt. Hierdoor is ‘De kunst van het koken’ zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie nog steeds een van de meest gewaardeerde en gebruikte boeken over de klassieke Franse keuken. ‘De kunst van het koken’zal vreugde brengen in het hart van alle goede koks… en is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud.’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Dit boek bevat o.a. de volgende recepten
Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten .
Ingrediënten: broodkruim, bruine fond, ei, ganzenvet, gekookte ham, groente, knoflook, kookvocht van kool, mager gerookt spek, olie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, reuzel, rozemarijn, runderbouillon, saus bij gevulde kool, savooiekool, slagroom, tijm, ui, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / vlees / rundvlees
Ingrediënten: kalfsfond, kalfsvlees, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, truffel, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, boter, ei, gedroogde oregano, gedroogde salie, kervel, kruimeldeeg, paté brisée, peper, sjalot, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: aspergepunten, boter, peper, water en zout
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ei, gruyère en soezenbeslag
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenjam, abrikozensaus, amandelen, bisquitgebak, boter, cake, crème chantilly, eidooier, kirsch, melk, poedergelatine, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, brandy, eidooier, eiwit, melk, rum, sinaasappellikeur, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: boter, peper, peterselie, slagroom, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: arrowroot, basilicum, boter, bruine fond, bruine saus, champignons, dragon, droge witte wijn, knoflook, maïzena, olie, peper, runderbouillon, sjalot, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: saus
Ingrediënten: boter, citroensap, diepvriesspinazie, eidooier, kippenbouillon, melk, nootmuskaat, peper, rijst, slagroom, spinazie, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandelschaafsel, citroensap, frangipane, kaneelpoeder, kaneelstokje, kirsch, peren, rode bessengelei, rode wijn, suiker, water en zanddeegbodem
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, dragon, ei, kervel, peper, peterselie, slagroom en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: blanke fond, bruine fond, eendenharten, eendenlever, eendenmaagjes, eendenvleugeltopjes, kippenbouillon, laurier, olie, peterselie, reuzel, runderbouillon, tijm, ui en wortel
Keuken: Frans
Soort: gevogelte / bouillon
Ingrediënten: boter, ei, groene paprika, peper, slagroom, tomaten en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, bieslook, boter, peterselie, slagroom, water en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelgnocchi, ham, kippenlevers en spek
Keuken: Frans
Ingrediënten: basilicum, boter, broodkruim, crème fraîche, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, gedroogde salie, gele ui, gsdroogde dragon, kookvocht van uien, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode ui, runderbouillon, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, praliné, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: garnalen, garnalen uit blik, krab, krab uit blik, kreeft, kreeft uit blik, nootmuskaat, slagroom, soezendeeg, tomatenpuree, truffel, visfond, vissaus, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, bieslook, broccoliroosjes, citroensap, dragon, rijst, ham, kervel, kropsla, olie, peper, sjalot, sperziebonen, wijnazijn, wortel, zout en zwarte olijven
Keuken: Frans
Soort: salade / rijst
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, croutons, eidooier, gekookte gambas, garnaal, in witte wijn gekookte mosselen, kookvocht van mosselen, kookvocht van vis, kruiden, melk, oesters, peper, rivierkreeftjes, slagroom, tongfilet gepocheerd in witte wijn, truffel en zout
Soort: vis
Ingrediënten: aubergines, basilicum, boter, broodkruim, champignons, gruyère, olijfolie, peper, peterselie, roomkaas, tijm, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: artisjokken, mayonaise, peterselie, sauce alsacienne, sauce moutarde, sauce ravigotte, sauce vinaigrette, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, champignons, droge port, droge witte vermouth, fond, laurier, maïzena, olijfolie, peper, runderbouillon, runderhaas, tijm, varkensnet, varkensspek en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, gestoofde kastanjes, peper, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente