De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: biefstuk, boter, cognac, fond, gemengde peperkorrels, lente-ui, runderbouillon, sjalot, waterkers, witte peperkorrels en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: marinade sèche, meiknolletjes, olie, peper, peterselie, reuzel, varkensvlees en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: boter, gruyère, peper, sauce mornay, spruiten en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: abrikozen, diepvriesframbozen, frambozen, fruit, munt, peren, suiker, vanille-essence, vanillestokje, vruchten uit blik en water
Keuken: Frans
Soort: vegan
Ingrediënten: bittere chocolade, boter, bruine rum, créme anglaise, crème chantilly, eiwit, meringues, suiker, vanille-essence, water en zout
Keuken: Frans
Soort: ijs
Ingrediënten: boter, ei en zout
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: boter, droge witte wijn, fond, geklaarde boter, ei, gruyère, knoflook, lente-ui, maïzena, nootmuskaat, peper, runderbouillon, sjalot, slagroom, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: eieren, kaas en zuivel
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bieslook, boter, doorregen schouderlap, gedroogde witte bonen, kippenbouillon, knoflook, laurier, mager spek, olijfolie, oregano, peperkorrels, peterselie, prei, salie, tijm, ui, vleestomaten, water, worstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, bouquet garni, kalfsbotten, kalfsschenkel, prei, soepkip, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon
Ingrediënten: boter, peper, peterselie, suiker, vichy-water en wortel
Keuken: Frans
Soort: groente
Ingrediënten: basilcum, boter, broodkruim, crème fraîche, dragom, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde dragon, gedroogde oregano, gedroogde salie, gele ui, kookvocht van ui, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode ui, runderbouillon, witte ui en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, boter, dragon, droge witte wijn, emmentaler, gruyère, kip, kippenbouillon, laurier, nootmuskaat, peterselie, prei, tijm, ui, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, suiker, water en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: appel, boter, cognac, gans, ganzenbouillon, kaneel, peper, port, runderbouillon, salie, suiker, varkensworstjes en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, poedersuiker, praliné, suiker, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, eidooier, eiwit, poedersuiker, suiker, vanille-essence en zout
Keuken: Frans
Soort: koek en gebak / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, boter, citroensap, dragon, droge witte wijn, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbiefstuk, kalfsfond, kalfskotelet, kippenbouillon, kippenfond, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, provençaalse kruiden, runderbouillon, sjalot, tijm, tomaten, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: kalfsvlees
Ingrediënten: boter, mossel, gepocheerde garmalen of gambas, gepocheerde kreeft, oester, gepocheerde rivierkreeftjes, lente-ui, peper, sauce parisienne, sjalot, tongfilet, visbouillon, visfilet, water, witte wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: boter, citroensap, meiknolletjes, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: bouillon / vegetarisch / groente
Ingrediënten: boter, gemengde groene kruiden, knoflook, peper, peterselie, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / samengestelde boter
Toon alle 1101 recepten in dit boek