De kunst van het koken
hoogtepunten uit de klassiek Franse keuken - alle technieken en bereidingswijzen
We hebben 1101 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals De kunst van het koken , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
De kunst van het koken is het meesterwerk van Julia Child over de klassieke Franse keuken. In geen ander kookboek wordt de receptuur zo duidelijk beschreven en is zo’n rijkdom aan ervaring en productinformatie verwerkt In dit bekendste kookboek van Julia Child is er ook veel aandacht voor de basistechnieken. Dit maakt De kunst voor het koken, zelfs een halve eeuw na het verschijnen van de eerste editie, nog steeds een van de meest geliefde en gebruikte kookboeken over de klassieke Franse keuken.
‘De kunst van het koken is de steen der wijzen waarmee elke kok zijn eenvoudige ingrediënten kan veranderen in goud. - Sunday Times’
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit De kunst van het koken
Een greep uit de 1101 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bacon, droge witte wijn, fond, knoflook, lamsschouder, lamsvoorpoot, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, runderbouillon, saffraan, tijm, tomaat, ui en zout
Keuken: Frans / Catalaans
Soort: schapenvlees / lamsvlees
Ingrediënten: aardappelen, basilicum, bloem, boter, gedroogde basilicum, knoflook, melk, peterselie, slagroom, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloem, boter, fond, gedroogde basilicum, gedroogde oregano, groene paprika, kalfsbotten, knoflook, lardons, laurier, olijfolie, peper, peterselie, runderbouillon, rundvlees, stoofvocht, tijm, tomaat, ui, varkenszwoerd, volle jonge rode wijn en zout
Keuken: Frans
Soort: stoofgerecht / rundvlees
Ingrediënten: bloem, ei, melk, olie en zout
Keuken: Frans
Soort: beslag/deeg / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, abrikozenglazuur, amandelschaafsel, banaan, boter, peren, pruimen, suiker, vruchten uit blik, water en zoet pasteideeg
Keuken: Frans
Soort: gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelzetmeel, abrikozenjam, appelafsnijsel, appelsaus, arrowroot, boter, broodkruim, calvados, cognac, eiwit, fruit, geklaarde boter, amandel, gestoofde appel, meringue, rum, suiker, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: soufflé
Ingrediënten: bacon, boter, citroensap, donkere kippenbouillon, dragon, kippenhart, kippenlevers, kippenmaagjes, lente-ui, olie, panklaar kuiken, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, slagroom, tijm, ui, vers broodkruim, wortels, zachte roomkaas en zout
Keuken: Frans
Soort: gevogelte
Ingrediënten: ansjovispasta, ansjovis uit blik, boter, citroensap, gemengde groene kruiden, peper en peterselie
Keuken: Frans
Soort: samengestelde boter
Ingrediënten: peper, rijst, water en zout
Keuken: Frans
Soort: rijst / vegetarisch / boter en olie
Ingrediënten: boter, meiknolletjes, olijfolie, peper, peterselie en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, citroensap, gruyère, melk, slagroom, visfond op basis van witte wijn, witte peper en zout
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: abrikozenjam, abrikozenvulling, gekarameliseerde walnoten, kirsch, poedergelatine, praliné van walnoten, suiker, walnoottaart, walnoten en witte fondant met kirsch
Keuken: Frans
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, champignons, dragon, kippenlever, kippenmaagjes, lente-ui, madeira, olie, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, vers broodkruim en zout
Keuken: Frans
Ingrediënten: boter, groene kool, karwijzaad, knoflook, laurier, marinade sèche, olie, peper, peterselie, reuzel, sauce diable, sauce piquante, sauce poivrade, sauce robert, sauce tomate, tijm, ui, varkensbraadvlees, witte kool, wortel en zout
Keuken: Frans
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: kruiden, laurier, peterselie en tijm
Soort: vegan / kruiden
Ingrediënten: arrowroot, boter, champignons, dragon, fond, geklaarde boter, haasbiefstuk, kervel, lente-ui, maïzena, olie, peper, peterselie, runderbouillon, sjalot, spek, tomatenpuree, witbrood en zout
Keuken: Frans
Soort: rundvlees
Ingrediënten: boter, slagroom, spruiten, tuinkruiden, water en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter, cake, eidooier, eiwit, koffie, lange vingers, melk, praliné, rum, suiker, vanille, vanille-essence, verkruimelde bitterkoekjes en zout
Keuken: Frans
Soort: pudding / vegetarisch
Ingrediënten: eiwit, gedroogde dragon, gelatine, gelatinepoeder, hamkookvocht, knoflook, munt-aspic, peper, peterselie, prei, verse dragon, wijnazijn, zout en zwoerd
Keuken: Frans
Ingrediënten: bloem, courgette, courgettevocht, knoflook, melk, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, rijst, ui en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Toon alle 1101 recepten in dit boek