Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Polpo

een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië.

Een boek van Russell Norman en Jenny Zarins

We hebben 141 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Polpo, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Vertaald

Over Polpo

Een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië. Ontdek een van de grootste verborgen keukens van Italië

De 140 recepten in Polpo lijken op het oog ‘gewone’ Italiaanse gerechten, maar Russell Norman weet er een geheel nieuwe draai aan te geven. Zijn manier van koken is no-nonsense, innovatief, uitbundig en heerlijk!

Boekrecensie

Polpo van Russell Norman geïndexeerd.

Laatst indexeerde ik Polpo van Russell Norman, een kookboek over de culinaire schatten van Venetie. Soms hou je een kookboek vast en dan krijg je zo’n speciaal gevoel…
Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Polpo

Een greep uit de 141 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Mozzarella bocconcini

Ingrediënten:
00-meel, citroen, ei, mozzarella, olie, oregano en panko

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Ragù van eend, zwarte olijven & tomaten

Ingrediënten:
eendenpoten, extra vierge-olijfolie, gnocchi, groene peperkorrels, kerstomaat, peterselie, polenta, tomatensaus, zoutflakes, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / snack of tussendoortje uit Polpo:

Tramezzino tonijn & ei

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, mayonaise, rode ui, tonijn in blik en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crostini met sardèle in saór

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, peper, pijnboompitten, rozijnen, sardientjes, stokbrood, tipo 00-bloem, ui, wittewijnazijn, zout en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Polpo:

Salade van peer, gorgonzola & lof

Ingrediënten:
dijonmosterd, doyenne du comice peer, extra vierge-olijfolie, frisee, gorgonzola, kristalsuiker, peren, rodewijnazijn, roodlof, witlof, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Polpo:

Gesmoorde rundewang

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, bloem, extra vierge-olijfolie, groene olijven, jeneverbes, kalfswang, kerstomaat, knoflook, laurier, peper, polenta, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, sinaasappelschil, tomaat in blik, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Polpo:

Pronkbonen met rode ui & pecorino

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, pecorino romano, pronkbonen, rode ui, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Lunch / avondmaal uit Polpo:

Kikkererwtensoep met prei & venkel

Ingrediënten:
chiliflakes, extra vierge-olijfolie, kikkererwten, kippenbouillon, prei, sjalot, venkel, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / hoofdgerecht uit Polpo:

Kabeljauwwangetjes met linzen & salsa verde

Ingrediënten:
augurk, basilicum, bladpeterselie, citroen, extra vierge-olijfolie, kabeljauwwangetjes, kappertjes, knoflook, linzen, mosterddressing, munt, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Schotel met koude vleeswaren

Ingrediënten:
basilicum, bresaola, brood, buffelmozzarella, coppa, cotto, extra vierge-olijfolie, grove mosterd, parmaham, tasty tom tomaat en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Pizzetta met courgette, munt & chilipeper

Ingrediënten:
courgette, extra vierge-olijfolie, mozzarella, munt, parmezaanse kaas, pizzadeeg, rode chilipeper, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Polpo:

Cake van bloedsinaasappels & campari

Ingrediënten:
amandelmeel, bloedsinaasappel, boter, campari, ei, griekse yoghurt, harde tarwegriesmeel en witte basterdsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Polpo:

Insalata caprese

Ingrediënten:
basilicum, brood, buffelmozzarella, extra vierge-olijfolie, focaccia, pugliese, tomaat en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Geroosterde aardappels & rozemarijn

Ingrediënten:
aardappel, bintje, desiree, extra vierge-olijfolie, rozemarijn, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Pizzetta met asperges, taleggio & speck

Ingrediënten:
asperge, extra vergine olijfolie, mozzarella, pizzadeeg, speck, taleggio en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Caponata

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bleekselderij, extra vierge-olijfolie, kappertjes, knoflook, kristalsuiker, rode ui, rodewijnazijn, tomaat, zoutflakes en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Arancini

Ingrediënten:
boter, buffelmozzarella, courgette, groentebouillon, olie, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, polenta, risottorijst, sjalot, tijm, witte wijn en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Bijgerecht uit Polpo:

Focaccia

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, fijn zout, gist, rozemarijn, tipo 00-bloem, water en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Gefrituurde gevulde olijven

Ingrediënten:
bruine ansjovisfilet, citroen, eiwit, groene bella di cerignola-olijven, knoflook, panko, parmezaanse kaas, plantaardige olie, salie, tipo 00-bloem en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
frituur / vis
Toon alle 141 recepten in dit boek