lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Oosterse kipsalade met krokante wontons

Ingrediënten:
basilicum, fijne kristalsuiker, kipfilet, korianderblaadjes, limoensap, munt, plantaardige olie, rode chilipeper, vissaus, witte kool en wontonvel

Keuken:
Aziatisch
Soort:
salade
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Brandadekroketjes met brood en gefrituurde zeekraal

Ingrediënten:
aardappelpuree, ansjovisfilet, bloem, brood, ei, frituurolie, kabeljauwfilet, knoflook, mosterd, paneermeel, schelvisfilet en zeekraal

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vis
Een recept uit Janneke Philippi - Heerlijk simpel

Lunch uit Heerlijk simpel:

Zweeds platbrood met spek, fetacrème en kruiden

Ingrediënten:
crème fraîche, extra vierge-olijfolie, feta, gerookt spek, mini-basilicum, rode venkel, troskerstomaat en zweeds platbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Lunch uit 45 geniale rezepten:

Tomaten-teller `Dollase` - Tomatenschotel

Ingrediënten:
basilicum, citroen-olijfolie, gefrituurde basilcumbladeren, oventomaten, oventomaten met de smaak van gedroogde tomaten, penne, picodon, pijnappelpitten, tomatensaus van rauwe tomaten en warme kerstomaten

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles / groente
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Lunch uit Vegan Genial:

Algen-Rauchertofu Pancake mit Apfelchutney und Zucchinisalat / Algen-rooktofu pannenkoek met appelchutney en courgettesalade

Ingrediënten:
appelchutney, bakpoeder, bloem, chilipoeder, courgettesalade, gerookte tofu, lente-ui, maïzena, olie, rijstmeel, rode paprika, rode ui, sojamelk, sojasaus, wakame zeewier, witte sesamzaadjes en zout

Soort:
vegan / pannenkoeken en flensjes
Een recept uit  - Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co

Lunch uit Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co:

Club Sandwich

Keuken:
Duits / Amerikaans
Soort:
gevogelte / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit  - Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co

Lunch uit Geflügel, 35 Rezepte rund um Ente, Gans & Co:

Geflügelsalat - Maïskipsalade

Keuken:
Duits / Internationaal
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit  - Fisch Special, 30 rezepte von lässig bis luxus

Lunch uit Fisch Special, 30 rezepte von lässig bis luxus:

Lachs-Burger mit Gurken-Schnittlauch-Remoulade / Zalmburger met remoulade van augurk en bieslook

Keuken:
Duits
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / schaal- en schelpdieren / vis
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Lunch uit Salade:

Ei-aspergesalade met citroenmayonaise

Ingrediënten:
asperges, citroenmayonaise, ei, peterselie en sjalot

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Lunch uit Ingrediënten:

Broodje hete biefstuk

Ingrediënten:
azijn, entrecote, madame jeanette-peper, olie, pistolets en slablad

Keuken:
Surinaams
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Donna Hay en William Meppem - Fresh en light

Lunch uit Fresh en light:

Salade van geroosterde pittige kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, haloumi-kaas, honing, kikkererwten, komijn, korianderblaadjes, olijfolie, pimentón, venkelzaad, verse muntblaadjes en wortel

Soort:
salade
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Hartige pompoenpastei

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, kaneel, koolzaadolie en pompoen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Zomergroenten met harissa en couscous

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, couscous, groentebouillon, harissa, olijfolie en rode ui

Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Canneloni met asperges

Ingrediënten:
bechamelsaus, groene asperges, lasagnevellen, olijfolie en parmezaanse kaas

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Focaccia met geitenkaas en vijgen

Ingrediënten:
focaccia, geitenkaas, honing, rozemarijn en vijgen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Zoete aardappelsoep, aardappelschillen en kokos

Ingrediënten:
arachideolie, kokos geraspt, kokosmelk en zoete aardappel

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Ricotta kruidenkoekjes

Ingrediënten:
avocado, bieslook, bloem, boter, citroen, eieren, kervel, kiemgroente, olijfolie, peterselie en ricotta

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Bruschetta met tomaten caesarsalade

Ingrediënten:
ciabatta, dijonmosterd, eierdooier, knoflook, olijfolie, romainesla, tomaten en wittewijnazijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Nigel Slater - Greenfeast 50x snel & vega

Lunch uit Greenfeast 50x snel & vega:

Aardappeltortilla volgens James

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei en sjalot

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Lunch uit Groot handboek sauzen:

Salade Lyonnaise met warme spekdressing

Ingrediënten:
andijvie, ei, gedroogd buikspek, grof zeezout, peper, sjalot, wijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
salade
Een recept uit Nigel Slater, Jonathan Lovekin en Jenny Zarins - Keukenkronieken

Lunch uit Keukenkronieken:

Geroosterde pompoensoep met paddenstoelen en gember

Ingrediënten:
flespompoen, gemberwortel, gerookt paprikapoeder, groentenbouillon, kastanjechampignon, paprikapoeder zoet, sjalotten en zure room

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Lunch uit Modernist Cuisine [3]:

Rare Beef hamburgers

Ingrediënten:
entrecote en ossenhaas

Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Lunch uit Het ATAG kookboek:

Focaccia met olijf en rozemarijn

Ingrediënten:
droge gist, fijn zout, groene olijven, grof zeezout, meel voor witbrood, olijfolie, rozemarijn, suiker, water en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Lunch uit Het ATAG kookboek:

Kaas-uienbrood

Ingrediënten:
belegen kaas, bloem, pesto, pizzabodem en rode ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch