lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Gebraden appels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, goudrenet en kaneel

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Geglaceerde ham - erwtenpuree - lentegroen - mosterd

Ingrediënten:
aardappel, bospeentjes, boter, colman's mosterd, dille, erwten, gele spliterwten, kruidnagels, laurier, marmelade, peper, peperkorrels, peterselie, pronkbonen, scharrelachterham, tuinbonen, ui, venkel, kruiden, witte ui en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Broodjes worcestervlees

Ingrediënten:
bleekselderij, borststuk, boter, engelse mosterd, laurier, mierikswortel, peper, rozemarijn, ui, witbrood, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse zomersalade met kippenboutjes en kruidendressing

Ingrediënten:
citroen, hazelnoten, honing, kerstomaat, kippenbout, knoflook, korianderpoeder, kruidenazijn, peper, reuzel, tijm, tuinkers, veldsla, zoete appel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Rosalba De Magistris en Massimo Pessina - Gevulde deeghapjes

Lunch uit Gevulde deeghapjes:

Marokaanse deeghapjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, eidooier, gemberwortel, jonge spinazieblaadjes, kalkoenfilet, kip, lamsvlees, olijfoie, ras el hanout, rozijn en verse muntblaadjes

Keuken:
Marokkaans
Soort:
vlees / gevogelte / hartige hapjes / beslag/deeg
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch uit Jamie's comfort food:

Bonen op toast

Ingrediënten:
balsamicoazijn, brood, cannellinibonen, cheddar, goudakaas, knoflook, paprikapoeder, rozemarijn, spaanse peper, tabasco, tomaat in blik, ui en worcestersaus

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Nigella Lawson - Hoe te eten

Lunch uit Hoe te eten:

Choucroute garnie

Ingrediënten:
braadworst, frankfurters, ganzenvet, jeneverbes, kruidnagel, laurier, riesling, tijm, toulouseworstjes, ui, varkenskluiven, wortel en zuurkool

Soort:
vlees
Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Zuurkoolsalade met casselerrib

Ingrediënten:
cajunkruiden, casselerrib, crème fraîche, mayonaise, paprikapoeder en zuurkool

Een recept uit Frank van Berkum en Arjan Boogerds - Gezond slank met dr. Frank

Lunch uit Gezond slank met dr. Frank:

Courgettesoep en haringsalade

Ingrediënten:
bieslook, bouillonblokje, courgette, crème fraîche, haring, knoflook, komkommer, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, selderij, ui en water

Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Lunch uit Parade van pasta & pizza:

Panpizza plus variatie

Ingrediënten:
boter, ham, italiaanse kruiden, kaas, maasdammer, oud witbrood, peper, salami, tomatenketchup, tomatenpuree en tomatensaus

Keuken:
Europees
Soort:
vlees / brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Lunch uit Parade van pasta & pizza:

Pizza-omelet

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, boter, champignon, ei, katenspek, oregano, peper, tomaat, tomatenketchup, ui, yoghurt en zout

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
vlees / ei/omelet/frittata
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Lunch uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Menemen (Scrambled Eggs with Tomatoes and Banana Peppers) - Roerei met tomaten en bananenpepers

Ingrediënten:
ei, feta, olijfolie, peterselie, tomaten, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Bruine pistolet met rosbief en daikonkers

Ingrediënten:
boter, daikonkers, peper, pistolets en rosbief

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Clubsandwich

Ingrediënten:
casinobrood, ham, komkommer, paprika, pindakaas, sla, stengelui en tomaat

Keuken:
Internationaal
Soort:
boter en olie / kaas
Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Broccolisoep met groenekruidenolie

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, broccoli, groentebouillon, knoflook, laurier, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, soja kookroom, ui en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Salade nicoise

Ingrediënten:
eieren, knoflookolie, olijfolie, peper, rode ui, romatomaat, sperziebonen, verse tonijn, zout en zwarte olijven

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Greenbeansalade

Ingrediënten:
citroen, erwten, knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peultjes, tuinbonen en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Sinaasappelvenkelsalade

Ingrediënten:
bietjes, olijfolie, peper, rode mul, sinaasappel, venkelknol en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Spinaziesalade met verse vijgen

Ingrediënten:
frambozenazijn, geitenkaas, olijfolie, pecannoot, rode ui, spinazie, verse vijg en zongedroogde tomaat

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast kip Hawaii

Ingrediënten:
ananas uit blik, belegen kaas, boterhammen, citroenboter, gerookte kipfilet en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Oosterse kipsalade

Ingrediënten:
cashewnoten, chilipeper, kipfilet, kippenbouillon, lente ui, limoen, little gem, sesamolie, sojasaus, taugé en wortelen

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Heldere paddestoelensoep

Ingrediënten:
kastanjechampignon, knoflook, oesterzwammen, olijfolie, paddenstoelenbouillon, peper, shiitake, tijm, ui en zout

Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Spiegeleieren met pesto

Ingrediënten:
bakbacon, ei, pesto en tomaat

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Koude komkommersoep

Ingrediënten:
avocado, bieslook, kippenbouillon, knoflook, komkommer, limoen, munt, peper, sjalot en zout