lunch

Zoek naar lunch in jouw eigen kookboeken

De lekkerste lunch recepten

Een recept uit Antonio Carluccio en P. Carluccio - Eten in Italie

Lunch uit Eten in Italie:

Mozzarella in carrozza

Ingrediënten:
bloem, buffelmozzarella, ei, melk, olijfolie, pane di campagna en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Foccacia met gedroogde tomaten en olijven

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaten, gist, olijfolie, rode pesto, rozemarijnnaaldjes, suiker, zeezout en zwarte olijven

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Lunch uit Lekker Hollands:

Doruvael met Fries roggebrood

Ingrediënten:
fries roggebrood, petit doruvael, roggebrood, roomboter en veldsla

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Caesar spamburger

Ingrediënten:
kadetjes, knoflookpoeder, parmezaanse kaas, sla, slasaus, smac, spam, tomaat en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Frisse salade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, ei, knoflook, krieltjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peultjes, pittige mosterd, bladpeterselie en rode ui

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Muffuletta sandwich

Ingrediënten:
bleekselderij, ciabatta, groene olijven, ingemaakte chilipeper, kappertjes, knoflook, mortadella, olijfolie, oregano, provolone, rode ui, rode wijnazijn, salami en wortel

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Lekker lauwe lunchsalade

Ingrediënten:
krieltjes, lente-uitjes, olijfolie, bladpeterselie, rauwe ham en rode wijnazijn

Soort:
salade
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Lunch uit Koken met Sylvia Witteman:

Broodbeleg van tonijn

Ingrediënten:
brood, kappertjes, mayonaise, olijven, peterselie, sherry, tomaten, tonijn in olie, ui en zure appel

Keuken:
Pools
Soort:
broodbeleg
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Geglaceerde ham - erwtenpuree - lentegroen - mosterd

Ingrediënten:
aardappel, bospeentjes, boter, colman's mosterd, dille, erwten, gele spliterwten, kruidnagels, laurier, marmelade, peper, peperkorrels, peterselie, pronkbonen, scharrelachterham, tuinbonen, ui, venkel, kruiden, witte ui en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Lunch uit Te gast bij Jamie:

Broodjes worcestervlees

Ingrediënten:
bleekselderij, borststuk, boter, engelse mosterd, laurier, mierikswortel, peper, rozemarijn, ui, witbrood, worcestersaus en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Gebraden appels

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, goudrenet en kaneel

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
fruit / broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Lunch uit Heston Blumenthal thuis:

Roereieren met bruine boter

Ingrediënten:
boter, volle melk en volle room

Soort:
sous-vide / ei/omelet/frittata
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Lunch uit Zeeuwse pot:

Zeeuwse zomersalade met kippenboutjes en kruidendressing

Ingrediënten:
citroen, hazelnoten, honing, kerstomaat, kippenbout, knoflook, korianderpoeder, kruidenazijn, peper, reuzel, tijm, tuinkers, veldsla, zoete appel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast met gerookte vis

Ingrediënten:
appel, boter, boterhammen, citroensap, gerookte vis, mierikswortel, mon chou en paprikapoeder

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Salade nicoise

Ingrediënten:
eieren, knoflookolie, olijfolie, peper, rode ui, romatomaat, sperziebonen, verse tonijn, zout en zwarte olijven

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Sinaasappelvenkelsalade

Ingrediënten:
bietjes, olijfolie, peper, rode mul, sinaasappel, venkelknol en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Spinaziesalade met verse vijgen

Ingrediënten:
frambozenazijn, geitenkaas, olijfolie, pecannoot, rode ui, spinazie, verse vijg en zongedroogde tomaat

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Pittige paprikasoep

Ingrediënten:
basilicum, chilipeper, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peper, rode paprika, tomaten, tomatenpuree, ui en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Frittata met paddenstoelen

Ingrediënten:
eieren, paddestoel, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, soja kookroom, tijm, ui, zachte geitenkaas en zout

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Portobellopizza

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, oregano, peper, portobello, rode ui, tomaten, tomatenpassata en zout

Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Bruine pistolet met rosbief en daikonkers

Ingrediënten:
boter, daikonkers, peper, pistolets en rosbief

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Lunch uit Het kookboek van Tip Culinair:

Spiegeleieren met pesto

Ingrediënten:
bakbacon, ei, pesto en tomaat

Een recept uit Kris Verburgh en Pauline Weuring - Het voedselzandloperkookboek

Lunch uit Het voedselzandloperkookboek:

Broccolikoekjes

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, broccoli, eieren, knoflook, olijfolie, quinoameel, rode peper, sojamelk, ui en zout

Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Lunch uit Wat je vér haalt is lekker:

Clubsandwich

Ingrediënten:
casinobrood, ham, komkommer, paprika, pindakaas, sla, stengelui en tomaat

Keuken:
Internationaal
Soort:
boter en olie / kaas
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast met saucijsjes

Ingrediënten:
boter, boterhammen, cayennepeper, gerookte saucijsjes, kaas, margarine, tomaten en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Lunch uit Gerookte lekkernijen:

Toast kip Hawaii

Ingrediënten:
ananas uit blik, belegen kaas, boterhammen, citroenboter, gerookte kipfilet en peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta