dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

bananenroom

Ingrediënten:
bananen, fijne vanilleroom en karamelsaus

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vlottende eilandjes

Ingrediënten:
abrikozenjam, eierdooiers, eiwitten, honing, kirsch, rum, slagroom, tarwemeel, vanilleroom, vanillesuiker, fruit en water

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Worteltjespudding

Ingrediënten:
amandelschilfers, maïszetmeel, melk, rozijnen, suiker, vetstof en wortelen

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Appelroom

Ingrediënten:
appelen, melk, suiker en vanillebloem

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Advocaatroom

Ingrediënten:
advocaat, ei, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Sorbetto di menta, frutto della passione e sciuma di coco - Muntsorbet, passievruchtgelei en kokosschuim

Ingrediënten:
kokosschuim, muntsorbet en passievruchtgelei

Keuken:
Italiaans
Soort:
fruit / vegetarisch / ijs
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato di crema catalana - Roomijs van crema Catalana

Ingrediënten:
citroenschil, dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, invertsuiker, kaneelstokje, melkpoeder, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag 1 notitie

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Keizerinnenrijst

Ingrediënten:
bloemsuiker, dessertrijst, eierdooier, eiwit, gelatineblaadjes, kirsch, melk, slagroom, suiker en fruit

Soort:
rijst
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato al caffe - Koffieroomijs

Ingrediënten:
dextrose, espressokoffie, fijne tafelsuiker, ijs, ijsstabilisator, invertsuiker, melkpoeder, slagroom en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

amandelmilkshake

Ingrediënten:
acaciahoning, amandelpoeder, melk en vanille-ijs

Soort:
smoothie/milkshake
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Thai exotica

Ingrediënten:
citroenconfit, gebakken banaan in calx, karamelsiroop met vanille, melkschuim geinfuseerd met tijm en rozemarijn, sabayon van tonkabonen, sesamballetjes, tijm en vocht om te lakken

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Baba

Ingrediënten:
baba, slagroom, dragonblad, gemarineerde mango, jasmijnbloem, kokoschocoladebrood, limoensaus en siroop voor baba

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Sushirol

Ingrediënten:
amandelbiscuit, slagroom, crémeux van gianduja, limoenrasp en passiegelei - geleibandje

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Suikerspin

Ingrediënten:
chocolade-notenschaafsel, dulceycrème, karamel met rum, mini apple blossom bloemetjes, sinaasappelconfit en suikerspin

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vijgen met vanille-ijs

Ingrediënten:
armagnac, kaneelstokje, sinaasappelen, sinaasappellikeur, slagroom, suikerklontjes, vanille-ijs, vetstof en vijgen

Soort:
fruit / zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Kokoscrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kokosmelk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kokoscrèpes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vijgensalade met vier sausjes

Ingrediënten:
aardbeien, amandelpoeder, bloemsuiker, citroensap, hagelsuiker, kiwi, lychees, mango, slagroom, suikersiroop en vijgen

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Meloen gevuld met fruit

Ingrediënten:
abrikozen, likeur, meloen, peren, perziken, rode aalbessen en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Blini's met fruit

Ingrediënten:
appel, banaan, bessen, bloem, boter, crème fraîche, druivenpitolie, ei, kaneel, kersen, maïsolie, melk, peer, rum, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Passievruchtenschuim met physalisbessen

Ingrediënten:
eiwitten, limoen, passievruchten, physalis en suiker

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mousse van passievrucht en perzik

Ingrediënten:
bloemsuiker, eieren, maïszetmeel, passievruchten, perziknectar en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei / fruit / zoet
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Braambessenmousse

Ingrediënten:
braambessen, slagroom en suiker

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / nagerecht / dessert uit Toprecepten voor de sifon:

Gekarameliseerde bananen

Ingrediënten:
bananen, bruine basterdsuiker, carrageen, fijne tafelsuiker en halfvolle melk

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch