dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Orelys

Ingrediënten:
appelcompote, appelrolletjes, bavarois van witte chocolade, bladerdeeg, chocolade crumble, citroencrème, crémeux van basilicum, crémeux van yuzu, groene chocoladekrullen, groene glaçage, groene spuitchocolade, orelysmousse, sabayon met tonkaboon, tuillebeslag, vlierbloemschuim, witte glaçage, witte spuitchocolade, yoghurtkroepoek, yoghurtmousse, yoghurt spongecake en yuzu-espuma

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Chocolate delight

Ingrediënten:
bavarois van witte chocolade, chocolade, chocoladegelei, koffiecrémeux, quenelles van dulcey-mousse, ring van chocolademousse en witte spuitchocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Half Moon

Ingrediënten:
abrikozencompote, abrikozenmousse, abrikozensorbet, bergamotschuim, groene chocoladekrullen, kwarkmousse, lemoncress, mangocoulis, oranje chocoladekrul, oranje glaçage, passievruchtencrémeux, sablé en witte spuitchocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Black Circle

Ingrediënten:
bladgoud, bloemsuiker, chococrunch, chocoladegelei, chocoladekrul, gekarameliseerde pecannoot, interieur van foie gras, koffiesaus, rol van chocolademousse en thaise kokos

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Cherries

Ingrediënten:
cacao crue, chococrunch, chocoladesaus, crémeux van orizaba, frambozencrémeux, kersenchiboust, kersenkrokant, kersenschuimpjes, lemon cress, ontpitte kersen, paarse glacage, paarse viooltjes, pompernikkel, pure spuitchocolade, rode glaçage en zure room

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Mango kwark pomelo

Ingrediënten:
chips van mango, gele glaçage, gele spuitchocolade, kwarkmousse, mangocrémeux, mangomousse, pomelosegmenten, witte chocolade spriet en witte spuitchocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

The raspberry princess

Ingrediënten:
atsina cress, bladerdeeg, slagroom, coulis van framboos, frambozen, hotlips bloem, mousse van framboos, onderdeel van mango kwark pomelo, rode spuitchocolade, witte spuitchocolade en yoghurtmousse

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Red fruit flower

Ingrediënten:
cassismousse, chocolade sablé, frambozencoulis, jus van kriekbier, kersen, kersenconfituurinterieur, krokantje van chocolade, melkchocoladegarnituur, paarse spuitchocolade en pure chocoladegarnituur

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kue pisang - Bananen butter met spekkoek en parels van tapioca met sepia

Ingrediënten:
bananen, boter, ei, melk, slagroom en spekkoek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Papajacocktail

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, appel, citroensap, papaja, rode bessen en room

Soort:
fruit
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Hollandse appeltaart

Ingrediënten:
amandelkrokant in chocolade, appelcompote, appelrolletjes, atsina cress, crème patissière met citroen, crunch van witte chocolade, espuma van yuzu, munt, vlierbesbloesem, witte spuitchocolade en yoghurtmousse

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Kroepoek

Ingrediënten:
amandelcrunch, bloemsuiker, chocolade kroepoek, chocoladespongecake, cremeux van orizaba, lemon cress, paarse vioolblaadjes, pure chocoladesprietjes en tonka-amandelcrème

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Rabarber-Aardbei

Ingrediënten:
aardbei vegetal, ananasaardbei, biscuit pain de genes, cheesecake, confit van rabarber, crémeux van frambozen, crème van rode bieten, frambozenaardbei, hotlips bloem, rabarberchips, rode chocoladekrullen, rode chocoladering, roze chocoladering, sweet onion pickle, witte chocoladering en zure room

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Amarettoschuim met kersen

Ingrediënten:
amaretto, eierdooiers, gelatineblaadjes, kersen op sap, slagroom, suiker, vanillesuiker en verse muntblaadjes

Soort:
schuim/mousse/gelei
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Chocoladeroom

Ingrediënten:
cacao, chocolade, maïszetmeel, melk en suiker

Soort:
pudding / chocolade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Diner / nagerecht / dessert uit Simpel:

Perzik-frambozentaart met hazelnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, blanke hazelnoten, bloem, boter, eieren, fijne kristalsuiker, frambozen, perziken, taart en zonnebloemolie

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Abrikoos

Ingrediënten:
abrikozenmousse, gele spuitchocolade, perzikcompote en witte spuitchocolade

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Geraspte vijg

Ingrediënten:
bevroren vijg, bramen, crème van rode bieten, frambozen, gekonfijte rode biet, granaatappelpitten, jus van kriekbier, lemon cress, rode rozenblaadjes, vanillebavarois en vijgen

Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Dame Blanche 2.0

Ingrediënten:
atsina cress, bloemsuiker, slagroom, chocoladesaus, chocoladespongecake, crumble, eetbare paarse viooltjes, pure chocoladekrullen, pure chocolade ring en deksel met gaten, pure chocoladesprietjes, tuilles en vanilleroomijs

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Seppe Nobels - Een kookboek.

Diner / nagerecht / dessert uit Een kookboek.:

Hasseltse sabayon met braambessen

Ingrediënten:
bloemsuiker, bosbessenconfituur, bramen, eidooier, hasseltse jenever, limoenzest, suiker en witte wijn

Keuken:
Belgisch / Italiaans
Soort:
vegetarisch