dessert

Zoek naar dessert in jouw eigen kookboeken

De lekkerste dessert recepten

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / nagerecht / dessert uit Heerlijke gerechten om te delen:

Granita van watermeloen en aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
zoet
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete kaas en appelomelet

Ingrediënten:
boter, ei, granny smith, kaneel, melk, olijfolie, room, roomkaas, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / nagerecht / dessert uit Baru Belanda:

Kue pisang - Bananen butter met spekkoek en parels van tapioca met sepia

Ingrediënten:
bananen, boter, ei, melk, slagroom en spekkoek

Keuken:
Indonesisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Gestoofde abrikozen op brood

Ingrediënten:
abrikozen, abrikozenjam, boerenbrood, briochebrood, citroensap, crème fraîche, kaimak, mascarpone, slagroom en yoghurt

Keuken:
Turks / Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Dame Blanche 2.0

Ingrediënten:
atsina cress, bloemsuiker, slagroom, chocoladesaus, chocoladespongecake, crumble, eetbare paarse viooltjes, pure chocoladekrullen, pure chocolade ring en deksel met gaten, pure chocoladesprietjes, tuilles en vanilleroomijs

Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / nagerecht / dessert uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Frozen yoghurt met granaatappel en ricotta

Ingrediënten:
granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, granaatappelsap, grenadine, griekse volle yoghurt, kaneel, ricotta en vloeibare honing

Keuken:
Indiaas
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zuivel

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, ei, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met zoete samengestelde boter

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine boter, ei, kaneel, kardemom, kruidnagel, melk, suiker, zoete samengestelde boter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / dessert uit De dikke vegetariër:

Zoete crèpes met fruitconserven

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, ingemaakt fruit, jam, marmelade, melk, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembersouffle

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, ei, gemberpoeder, gembersiroop, melk, olijfolie en opgelegde gember

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kaneelballen

Ingrediënten:
bruine suiker, ei, gemalen amandelen, kaneel en rijstmeel

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

perzische vruchtensalade

Ingrediënten:
bananen, dadels, gedroogde vijgen, gedrrogde pruimen, amandel, limoen, oranjebloesemwater en sinaasappels

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

gembercitroensorbet met lavendelkoekjes

Ingrediënten:
bakmeel, boter, bruine suiker, citroen, gemberextract, kristalsuiker, lavendelblaadjes en lavendelbloemen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

kokosbroodpudding met aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, amaretto, eieren, kokosmelk, panettone en suiker

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

sojarijst met paranotencompote

Ingrediënten:
boter, honing, kardemom, paranoot, rijst voor rijstpap, sinaasappelsap en sojamelk

Keuken:
Joods
Een recept uit Roger Van Damme - Roger Van Damme desserts

Diner / nagerecht / dessert uit Roger Van Damme desserts:

Opera

Ingrediënten:
breekgalet van pure chocolade met bladgoud, chocolacrumble, chocolade-notenschaafsel, gebakken peer in calx, gouden karamelglaçage, perencompote-interieur, perencoulis en rol van chocolademousse

Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Caramel slices

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, gecondenseerde melk, kokos, melkchocolade, patentbloem, roomboter en schenkstroop

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Witte chocolademousse met chocoladebodem

Ingrediënten:
bloem, cacao, eiwitten, frambozen, gelatine, melkchocolade, poedersuiker, roomboter, slagroom en witte chocolade

Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

vijgentaart met olijfolie

Ingrediënten:
bloem, bruine suiker, ei, honing, olijfolie, slagroom, vanille-extract, vijgen en yoghurt

Keuken:
Joods
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Limoentaart

Ingrediënten:
bastognekoeken, eetbare bloemen, eidooier, gecondenseerde melk, limoenen, roomboter, slagroom, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Warme peer met espresso-mascarpone

Ingrediënten:
cacaopoeder, espresso, kaneel, mascarpone, peren, roomboter, vanillestokje en vanillesuiker

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / nagerecht / dessert uit Pien laat haar eten zien:

Pornstar martini pavlova

Ingrediënten:
citroensap, eetbare bloemen, eidooier, eieren, limoen, maïzena, munt, passievruchten, roomboter, slagroom, suiker, vanille-aroma, vanillesuiker, witte basterdsuiker, witte chocolade en witte wijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

peren met zwartebessensaus

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, citroen, honing, peren, witte wijn en zwarte bessen

Keuken:
Joods
Een recept uit Michael van Straten - De gezonde Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De gezonde Joodse keuken:

bramen en appels met kruimelkorst

Ingrediënten:
amandelen, boter, bramen, geroosterde geschaafde amandelen, havermout, honing, suiker en zure appels

Keuken:
Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Paschka - Roomkaaspudding

Ingrediënten:
amandelen, boter, citroenrasp, eidooier, gekonfijte citroen, gekonfijte vruchten, kwark, roomkaas, rozijnen, suiker, vanille-essence en zure room

Keuken:
Russisch / Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch