mezze

Zoek naar mezze in jouw eigen kookboeken

De lekkerste mezze recepten

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met dadels en rozijnen

Ingrediënten:
amandelen, dadels, gele ui, munt, olijfolie, pistache, rozijnen, saffraan, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De dikke vegetariër:

Wortel met gedroogde abrikozen en chipotlepeper

Ingrediënten:
amandelen, chipotlepepers, gedroogde abrikozen, gele ui, munt, olijfolie, pistache, walnoten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-oostens
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Artichoke Salad - Artisjoksalade

Ingrediënten:
artisjok, citroen, citroensap, olijfolie, zout en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Palace Chickpea Stew - Stoof van kikkererwten "Palace"

Ingrediënten:
kaneel, kikkererwten, kippenbouillon, olijfolie, runderbouillon en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan / samengestelde boter
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Biberli peynir ezmesi - Puree van schapenkaas

Ingrediënten:
cayennepeper, knoflook, olijfolie, schapenkaas en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
broodbeleg / vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, dipsaus, gedroogde kikkererwten, kikkererwten uit blik, olijfolie, peper, tahin en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Turks / Noord-Afrikaans
Soort:
vegan
Een recept uit Lisa Eisenman-Frisk en Monica Eisenman - Speisekammer

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Speisekammer:

Labné

Ingrediënten:
granaatappelzaden, honing, natuuryoghurt, olijfolie, sesamzaad, kruiden, za'atar en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Noord-west-Europees
Soort:
inmaak / noten / kaas
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Palace Chickpea Stew, vegan - Vegan stoof van kikkererwten "Palace"

Ingrediënten:
groentebouillon, kaneel, kikkererwten, olijfolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Baba Ghanoush with Goat Cheese Gratin - Puree van geroosterde aubergine met geitenkaas gegratineerd

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, courgette, geitenkaas, granaatappelmelasse, koriander, mesclun, olijfolie, peterselie, postelein, rode paprika, tahini, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Tarama (Cure Roe) - Ingelegde viskuit

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, oud witbrood en tarama

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Keçipeyniri - Soezenring met geitenkaas

Ingrediënten:
boter, ei, geitenkaas en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hoe dan?!:

Baba ganoush

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, dipsaus, gerookt zout, peper en tahin

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegan
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turkse kookkunst:

Midye tava - Gefrituurde mosselen

Ingrediënten:
bloem, mosselen, olie, saus voor mosselen en water

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yoğurtlu pişmiş havuç - Gebakken wortelen met yoghurt

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, wortelen, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks / Dominicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Haşlanmiş Yumurta - Gebakken eieren

Ingrediënten:
boter, ei, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Zeytin istiyonim - Groene olijven ter completering

Ingrediënten:
citroenschil, gedroogde chilipeper, groene olijven, knoflook, olijfolie, oregano en sinaasappelschil

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Zeytin istiyonim - Zwarte olijven ter completering

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen komijn, knoflook, olijfolie en zwarte olijven

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yumurta soslu pirasa - Prei in eiersaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, prei, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş köfte - Rundergehakt op stokjes

Ingrediënten:
eidooier, gemalen komijn, kaneelpoeder, knoflook, rundergehakt, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karadeniz caciği - Yoghurtgerecht van de Zwarte Zeekust

Ingrediënten:
citroensap, dille, knoflook, komkommer, kwark, olijfolie, turkse yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Balik soslu dana eti - Kalfsvlees met tonijnsaus

Ingrediënten:
citroen, kalfsfricandeau, kappertjes, mayonaise, peterselie en tonijn in olie

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees / vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patates islim - Gestoofde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, knoflook, olijfolie, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Zeytinyağli bakla - Tuinbonen met olijfolie

Ingrediënten:
citroensap, dille, olijfolie, suiker, tuinbonen, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Fasulye püresi - Bonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde bonen, olijfolie, suikerklontjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Peynirpita - Kaaspasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, feta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuk - Kip

Ingrediënten:
kipkarbonades, olijfolie, olijven, rode paprika's, rode wijn, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte