Israëlisch

Zoek naar Israëlisch in jouw eigen kookboeken

Israëlisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde zoete aardappelen & verse vijgen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bosuien, fijne kristalsuiker, maldon zeezout, olijfolie, rode chilipeper, vijgen, zachte geitenkaas, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van wortelgroenten met labneh

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Ruths gevulde puntpaprika's

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gevulde aubergine met lamsgehakt * pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Cannellinibonensoep met lamsvlees

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, kardemompeulen, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, pintobonen, selderijknol, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Snel ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met aubergine

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, gedroogde tomaat, groentebouillon, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Israëlisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Pilav van Israëlische couscous met ingelegde citroen

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillon, israelische couscous, knoflook, munt, olijfolie, oregano, peper, ui, zout en zwarte olijven

Keuken:
Israëlisch
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch / couscous
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Ka'ach bilmalch

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, instantgist, knoflook, peterselie, sesamzaad, suiker, tahinpasta, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Gebakken tomaten met knoflook

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenbrood, chilipeper, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Acharuli khachapuri

Ingrediënten:
citroen, ei, feta, griekse yoghurt, halloumikaas, instantgist, olijfolie, ricotta, tarwemeel, tijm, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Gepocheerde peren in witte wijn met kardemom

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, handperen, kardemompeulen, saffraan en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Burekas

Ingrediënten:
boter, cheddar, chilivlokken, cottage cheese, ei, feta, geel mosterdzaad, goudse kaas, karwijzaad, kwark, nigellazaad, pecorino, peterselie, prei, ricotta, roomboterbladerdeeg, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Semolinacake met kokos & mamelade

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, kokos, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, semolina, sinaasappel, sinaasappelsap en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Muhallabieh

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, kokos, laurier, maïzena, pistachenoten, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / brunch uit Jeruzalem:

Musabaha (warme kikkererwten met hummus) & geroosterde pita

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, groene chilipeper, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, natriumbicarbonaat, olijfolie, pitabroodjes, tahinpasta, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Clementinetaart met amandelsiroop

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroen, clementines, cognac, ei, fijne kristalsuiker, honing, pure chocolade, sinaasappel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Tahinkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, slagroom, tahinpasta en vanille-extract

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Balilah

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem 2 notities

Lunch / avondmaal uit Jeruzalem:

Gespleten tarwe & snijbiet met granaatappelmelasse

Ingrediënten:
boter, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, kippenbouillon, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, prei, snijbiet, tarwekorrels, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Yoghurt met komkommersaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, minikomkommers, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gemarineerde zoetzure vis

Ingrediënten:
appelazijn, bloem, heilbot, kabeljauw, kerriepoeder, knoflook, koolvisfilet, korianderzaad, laurier, olijfolie, paprika, schelvis, suiker, tomaat, ui, witvis, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Helbeh (fenegriekcake)

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, instantgist, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, rozenwater, semolina, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch