Grieks

Zoek naar Grieks in jouw eigen kookboeken

Grieks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Tzatziki: griekse yoghurtdip met komkommer, knoflook en dille of munt

Ingrediënten:
bosui, dille, extra vierge olijfolie, griekse schapenmelkyoghurt, knoflook, komkommer, munt, pitabroodje en witte wijnazijn

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Kruidige octopussalade met peterselie

Ingrediënten:
citroensap, extra vierge olijfolie, kaneelstokje, kruidnagel, octopus, peterselie, pimentbessen, zeezoutvlokken en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks
Soort:
salade
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Feta in folie

Ingrediënten:
basilicum, griekse feta, olijfolie, rode ui en shoarmabroodjes

Keuken:
Grieks
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Janneke Philippi en Serge Philippi - Salade

Recept uit Salade:

Met Griekse rijstsalade gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, feta, gedroogde oregano, ingemaakte wijnbladeren, komkommer, rode wijnazijn, sjalot, wilde rijst en witte rijst

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

In zout gebakken vis met citroen-peterseliesalade

Ingrediënten:
citroen, extra vierge olijfolie, grof zeezout, paprikapoeder, peterselie en vis

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Pistache-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, cognac, eierdooier, melk, pistachenoten en schenkroom

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Baklava met noten & gedroogde abrikozen

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, boter, citroensap, eiwit, filodeeg, gedroogde abrikozen, honing, kaneelpoeder, kruidnagel, pistachenoten en vanille-extract

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Recept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Griekse lamsburgers

Ingrediënten:
feta, ghee, groene paprika, kappertjes, knoflook, komijn, komkommer, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, olijven, oregano, reuzel, rode ui, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Lamssouvlaki met tzatziki

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, dille, ghee, knoflook, komkommer, lamsbout, lamsschouder, munt, olijfolie, oregano, reuzel, rozemarijn, tijm, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, boter, ei, kaas, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, peper, peterselie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Avgolemono-saus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, eidooier, kippenbouillon, visbouillon en water

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Griekse salade met feta

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene paprika, knoflook, lente-ui, munt, olijfolie, oregano, peper, tomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Kourapiedes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cakemeel, cognac, eierdooier, poedersuiker en vanille-extract

Keuken:
Grieks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Bijgerecht uit Mediterrane Odyssee:

Gigandes plaki: witte limabonen in tomatensaus

Ingrediënten:
dille, knoflook, laurierblad, limabonen, milde paprikapoeder, olijfolie, peterselie, piment, spaanse judionbonen, tomaat, tomaat in blik, tomatenpuree en ui

Keuken:
Grieks
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering 1 notitie

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Garnalen met piri-piri, knoflook & feta

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, citroensap, feta, garnaal, knoflook, peterselie en piri-piri

Keuken:
Grieks
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Dolmades (Gevulde druivenbladeren)

Ingrediënten:
boter, citroensap, druivenbladeren, gedroogde munt, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, langkorrelige rijst, olijfolie, peterselie en tomaat

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Taramasalata

Ingrediënten:
brood, citroensap, olijfolie, rode ui en tarama

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Tzatziki (Dipsaus van komkommer, knoflook & munt)

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Anne Wilson - Grieks koken

Diner / hoofdgerecht uit Grieks koken:

Rundvleesschotel

Ingrediënten:
bliktomaten, griekse pasta, kaneel, kasseri, olijfolie, peper, rundvlees, water en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Diner / hoofdgerecht uit De Griekse keuken thuis:

rundvlees met kweeperen

Ingrediënten:
bruine suiker, citroen, kaneelstokje, kweeperen, muskaatnoot, olijfolie extra vierge, rundvlees, water, witte wijn en zout

Keuken:
Grieks
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ingrediënten:

Tzatziki

Ingrediënten:
bulgaarse yoghurt, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, verse munt en zout

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse gekruide olijven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, kalamata olijf en sinaasappelschil

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Tzatziki

Ingrediënten:
azijn, citroensap, dille, knoflook, komkommer, peper, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Grieks
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gebakken kaas met raketsla

Ingrediënten:
citroen, kefalotyri, olijfolie, olijfolie extra vierge, rodewijnazijn, rucolablaadjes en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gesmoorde linzen en bonen

Ingrediënten:
bonen, citroen, knoflook, lente-uitjes, linzen, olijfolie extra vierge, tarwekorrels, ui, verse dille, verse salieblaadjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Recept uit De Griekse keuken thuis:

gesmoorde spinazie met rijst en dille

Ingrediënten:
citroen, langkorrelige rijst, olijfolie extra vierge, ui, verse dille, spinazie, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Soort:
vegetarisch