Europees

Zoek naar Europees in jouw eigen kookboeken

Europees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / voorgerecht uit Koken voor twee:

Groentesoep tante marie (plus variaties)

Ingrediënten:
boter, bouillon, diepvriesgroenten, kaas, parmezaanse kaas en ui

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Toetjes & desserts

Diner / nagerecht uit Toetjes & desserts:

Warm suikergebak met verse vruchtenvla

Ingrediënten:
blauwe druif, bruine basterdsuiker, citroensap, croissantdeeg, kaneel, peer, sinaasappel en vanillevla

Keuken:
Europees
Soort:
fruit
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Spätzle

Ingrediënten:
bloem, ei, water en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Mierikswortelsaus

Ingrediënten:
citroensap, groentefond, melk, mierikswortel, peper, room, witbrood en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Backerbsen

Ingrediënten:
bloem, boter, eiwit, water en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / condiment
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / nagerecht / dessert uit Hoe dan?!:

Palačinke

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, ei, melk, suiker, vanillesuiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Bijgerecht uit Het spirelli kookboek:

Groenterösti's

Ingrediënten:
aardappel, olie, peper, bladpeterselie, pompoen, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
aardappelgerecht / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, margarine, ui, water en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
vegetarisch / pap
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Kasha (niet vegetarisch)

Ingrediënten:
boekweitgrutten, ei, kippenbouillon, margarine, ui en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pap
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Hertenworstjes met champignons en aardappelen in donker bier

Ingrediënten:
aardappel, bloem, donker bier, flespompoen, hertenworstjes, knolraap, laurier, maïzena, mosterd, olie, runderbouillon, runderbouillonblokje, tijm, ui, worcestersaus en wortel

Keuken:
Midden-europees
Soort:
wild
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Spätzle

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, bloem, ei, margarine, melk, peper en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Koolrolletjes met gehakt

Ingrediënten:
brood, gehakt, knoflook, koriander, olijfolie, peper, savooiekool, spitskool, ui en zout

Keuken:
Midden-Europees
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Avondmaal uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Buikspek met radijs

Ingrediënten:
buikspek, karwijzaad, majoraan, peterselie, radijsjes, water, zout, zuurkool en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / nagerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kersenstrudel met chocolade en witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, kersen, pure chocolade, roombotercake, witte chocoladesaus en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-europees
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte chocoladesaus

Ingrediënten:
bloem, ei, eidooier, kristalsuiker, melk, slagroom, vanillestokje en witte chocolade

Keuken:
Midden-europees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Blinis

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, eiwit, gist, melk, roggemeel, suiker en zout

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / beslag/deeg
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met karper

Ingrediënten:
droogkokende rijst, gedroogde abrikozen, kaneel, karperfilets, kwetsen, margarine, peper, rozijnen, ui, water, witte amandelen en zout

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
rijst / vis
Een recept uit  - Pasta Special, 30 leichte Rezepte

Recept uit Pasta Special, 30 leichte Rezepte:

Spätzleteig - Spatzledeeg

Keuken:
Midden-Europees
Soort:
pasta/noodles / beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Borschtsch met rundvlees en spek

Ingrediënten:
augurk, augurkensap, azijn, dille, kaneelpoeder, knoflook, knolselderij, kruidnagel, laurier, oregano, paprikapoeder rosenscharf, prei, rode biet, rookspek, rundvlees, tomatenpuree, ui, vleesbouillon, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Borschtsch

Ingrediënten:
augurk, augurkensap, dille, groentebouillon, karwijzaadpoeder, knolselderij, prei, rode biet, tomatenpuree, ui, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Groot handboek koken:

Serviettenknödel

Ingrediënten:
boter, eidooier, eiwit, groene kruiden, melk, nootmuskaat, oud brood, peper, ui en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Diner / nagerecht uit Groot handboek koken:

Kwarknoedels

Ingrediënten:
bloem, boter, compote, ei, kwark, oud brood, paneermeel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Paddenstoelen en parelgortsoep

Ingrediënten:
champignons, gedroogde funghi porcini, laurier, olijfolie, paddenstoelenbouillon, parelgort, portobello, shiitake, sojasaus, wortel, zijdetofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Blini met kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, cottage cheese, druivenpitolie, ei, kaneel, maïsolie, melk, suiker, yoghurt, zout en zure room

Keuken:
Oost-Europees
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Recept uit Lidya Winkels kookboek:

Strudel

Ingrediënten:
azijn, boter, citroensap, meel, water en zout

Keuken:
Midden-europees
Soort:
beslag/deeg / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / nagerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Crèmekaasstrudel

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, crèmekaas, ei, fijne suiker, kaneel, room, rozijnen en strudeldeeg

Keuken:
Midden-europees
Soort:
vegetarisch