Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Kooktechnieken

meer dan 1200 werkwijzen eenvoudig uitgelegd. Van eieren pocheren tot rollades bereiden. Basiskookboek

Een boek van Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto

We hebben 121 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Kooktechnieken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het complete naslagwerk voor elke kok - Meer dan 1200 werkwijzen eenvoudig uitgelegd
In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto’s. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingrediënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een extra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken.
Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Kooktechnieken

Een greep uit de 121 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / basisrecept uit Kooktechnieken:

Mokkaroomijs

Ingrediënten:
ei, eidooier, glucosesiroop, melk, oploskoffie, slagroom, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kwetsencompote

Ingrediënten:
aceto balsamico tradizionale, citroenschil, kaneelstokje, kruidnagel, kwetsen, rode wijn, slibovitch, suiker en vanillepeul

Keuken:
Duits
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappelen, melk en slagroom

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek lemonschil, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, thaise rode ui en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Cannelloni

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignons, ei, eidooier, gehakt, grano duro meel, knoflook, olie, paprikapoeder edelsusz, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, runderbouillon, spinazie, tomatenpuree, tomatensaus, ui, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Chateaubriand

Ingrediënten:
boter, peper, runderbiefstuk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Hollandaisesaus bij langouste

Ingrediënten:
dragon, eidooier, geklaarde boter, langoustcorail, langoustlever, laurier, peterselie, room, sjalot, water, witte peperkorrels, witte wijn en witte wijnazijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
belegen geraspte kaas, bloem, boter, eidooier, eiwit, melk, nootmuskaat, peper, slagroom en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
soufflé
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kruidenboter

Ingrediënten:
basilcum, bieslook, knoflook, lavas, limoensap, oregano, peterselie, sjalot, tijm, witte peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
samengestelde boter
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Roerei

Ingrediënten:
ei, ham, ingewanden, kruiden, melk, peper, schaaldieren, slagroom, spek, vlees en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel / kaas / paddenstoelen
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Pannenkoeken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Basisrecept uit Kooktechnieken:

Rood eiernoedeldeeg

Ingrediënten:
bloem type 405, boter, ei, olijfolie, rode bietensap, water en zout

Keuken:
Duits / Italiaans
Soort:
beslag/deeg
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Kaasomelet

Ingrediënten:
boter, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
eieren, kaas en zuivel
Toon alle 121 recepten in dit boek