Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - 101 ballen

Snack of tussendoortje uit 101 ballen:

Bitterballen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, broodkruim, citroenrasp, citroensap, ei, frituurolie, mosterd, nootmuskaat, plantaardige olie, rundergehakt, ui, volle melk, wortel en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
rundvleesragout
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Pannenkoek met suiker

Ingrediënten:
boter, cassonadesuiker en pannenkoek

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Broccoli met amandelsnippers

Ingrediënten:
amandelsnippers, bloem, boter, broccoli, goudse kaas, melk, witte peper en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Gekookte makreel met zure saus

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, eidooier, laurier, makreelfilet, peentjes, peterselie en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Quenelles van aardappel

Ingrediënten:
aardappelen, bakpoeder, bloem, boter, kaassaus, melk, peterseliesaus, tomatensaus, ui en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Athletenschotel

Ingrediënten:
bruine linzen, groene linzen, kaneel, knoflook, laurier, pure chocolade, puy linzen, sherry, spek, tomatenpuree, ui en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Stamppot van peentjes en groene erwten met peterseliesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde spliterwten, peper, peterselie, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Bijgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Spruitjes met spek

Ingrediënten:
boter, buikspek, spruitjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Croquetten van bruine bonen, groene erwten of capucijners

Ingrediënten:
bonen, boter, capucijners, ei, erwten, melk, olie, paneermeel, peterselie, sojasaus, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Schijnstokvis met mosterdsaus

Ingrediënten:
aardappelen, beschuit, boter, ei, melk, mosterdsaus, rijst en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje en mosterd

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Kleine pompoentjes

Ingrediënten:
allspice, appel, appeldiksap, citroenmelisse, gefruite uitjes, gemberpoeder, gierst, groente, kaneel, krenten, kruidnagel, pompoen, rozijnen, sesamzaad, zeezout en zonnebloempitten

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Luilekkerland:

Artisjok-roomtaart

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, boter, citroen, ei, eidooier, room, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige taart
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Eend met olijven

Ingrediënten:
boter, cognac, groene olijven, jonge wilde eend, knoflook, prei, ui, witte wijn en zwarte olijven

Keuken:
Nederlands
Soort:
gevogelte
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Dranken / drinken uit Luilekkerland:

Korianderlimonade

Ingrediënten:
sodawater, citroensap, korianderzaad, suiker en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Warme kersen op croutons

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kaneelpoeder, kersen, oud witbrood, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Uiensaus

Ingrediënten:
boter, grove mosterd, kruidnagel, mosterd, peper en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Varkenskarbonade met mosterd en druiven

Ingrediënten:
boter, mosterd, peper, varkenskarbonade, witte druiven en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Dranken / drinken uit Luilekkerland:

Koffie met ei

Ingrediënten:
ei, melk, sterke koffie en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Saffraansaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, gemberpoeder, kalfsfond, oud witbrood, saffraan, verjus en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner uit Rijksmuseum kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
boter, bouillon, cranberry, hazenbout, jeneverbes, kruidnagel, laurierblad, milde azijn, ontbijtkoek, peper, pruimen, rode wijn, sleedoornbessen, spekblokjes, suiker, ui, venkel, verjus, zilverui, vossenbessen, wijnazijn en wortel

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Haringsalade met aardappel, augurk, kappertjes, dille, ui en zureroommayonaise

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, dille, ei, haring, kappertje, mayonaise, peper, ui, zout en zure room

Keuken:
Nederlands
Soort:
aardappelgerecht / vis
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Volkoren oliebollen

Ingrediënten:
amandelspijs, appel, arachideolie, bloem, ei, elstar appel, goudrenet, kardemom, poedersuiker, rietsuiker, roomboter, rozijnen, rum, gist, volkorenmeel, water en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
zoet / frituur / feestdagen
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Rijksmuseum kookboek:

Harder met gepekelde walnoten, geitenhangop en krokante boekweit

Ingrediënten:
amandelolie, boekweit, dille, dilleolie, droge witte wijn, geitenyoghurt, groene walnoot, harderfilet, olie, peper, rietsuiker, turf, venkelzaad, walnoot-edik en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis