Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Recept uit Het literaire eetboek:

Marinade voor hazebout

Ingrediënten:
citroenschil, gewürztraminer, knoflook, laurier, lavendel, olijfolie, peterselie, sinaasappelschil, tijm, ui, witte bourgogne, wortel en zwarte peperkorrels

Keuken:
Nederlands
Soort:
marinade
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Portobellosteaks op brood met uiencompote

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, brood met rogge, donkerbruine basterdsuiker, knoflook, milde olijfolie, portobello's, rode ui, rode wijnazijn, rucola, salie, spinazie en tijm

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / paddenstoelen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met kaas "speciaal"

Ingrediënten:
boter, goudse kaas, parmaham, peterselie, scherpe mosterd en witbrood

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Bleufort en peer

Ingrediënten:
bluefort, boter, kommiesbrood, peer en rode bosbessen

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Hollandse sla

Ingrediënten:
azijn, bismarckharing, edammer kaas, gekookte ham, kappertjes, mosterd, olie, peper, tomaten, tong, tuinkruiden, varkensvlees, zilveruitjes, zout en zure augurk

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Zuurkoolbitterballen - Chef Thor, 2019

Ingrediënten:
bloem, edelgistvlokken, fijn paneermeel, grof paneermeel, jeneverbessen, kokosmelk, peper, plantaardige margarine, zout, zuurkool en zuurkoolvocht

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Hoe dan?!:

Hollandse gehaktballen

Ingrediënten:
boterhammen, ei, gemalen foelie, kruidnagelpoeder, mosterd, peper, roomboter, rundergehakt, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met witte bonen

Ingrediënten:
knoflook, koriander, margarine, peper, rijst, tomaten, water, witte bonen uit blik, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Bitterballen - Gillian Riley, 1994

Ingrediënten:
bechamelsaus, bloem, druivenpitolie, ei, kruiden, mosterd, nederlandse geitenkaas, paneermeel, runderschenkel en ui

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Limburgse aspergesalade

Ingrediënten:
ananas uit blik, asperges, cayennepeper, gekookte ham, kropsla, mayonaise, ossentong, room, selderijzout en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
salade
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Wortelpudding met wijnsaus

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, boter, citroenrasp, ei, eidooier, wortel, paneermeel, suiker, sukade en wijnsaus

Keuken:
Nederlands
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Citroenrijst met vanillesaus

Ingrediënten:
citroen, dessertrijst, ei, maïzena, melk, pudding, risottorijst, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Paddenstoelenragout

Ingrediënten:
aroma, bloem, boter, cantharellen, champignons, peterselie, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / voorgerecht uit Luilekkerland:

Aardappelpasteitjes met paddenstoelenragout

Ingrediënten:
bloem, ei, aardappel, nootmuskaat, paddenstoelenragout en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Uiensoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, kappertjes, oud stokbrood, ui, water en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Recept uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Boekweit-spekknödel

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, boekweitmeel, brabants roggebrood, ei, gerookt vetspek, knoflook, margarine, melk, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
noedels
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Zaanse knol

Ingrediënten:
ongebleekte bloem, ongebleekt tarwebloem, pompoenpitten, volkorenmeel, water, zonnebloempitten, zout en zuurdesemstarter

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegan / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Gemarineerde hazebout met druiven

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, hazenbout, marinade voor hazebout en witte druiven

Keuken:
Nederlands
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Goudse kaas

Ingrediënten:
boter, broodje, jonge goudse kaas, radijs, sla, tomaat en tuinkers

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Maccherotti met rookworst

Ingrediënten:
gezeefde tomaten, laurier, maccherotti, majoraan, margarine, peper, rookworst, rozemarijn, salie, ui, worcestershiresaus, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Brood met Friese nagelkaas

Ingrediënten:
boter, friese nagelkaas, paprikapoeder, roggebrood en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje uit De vrolijke keuken:

Geklutste snoepjes

Ingrediënten:
ananas uit blik, boter, ei en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
fruit / ei/omelet/frittata / zoete hapjes / broodbeleg / snoep
Een recept uit Philip Mechanicus - De vrolijke keuken

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De vrolijke keuken:

Pindakaas voor beginners

Ingrediënten:
bacon, maïsolie, zonnebloemolie en zoute pinda’s

Keuken:
Nederlands
Soort:
hartige hapjes
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Diner / voorgerecht uit Harmonie Op Je Bord:

Haring met koude komkommersoep

Ingrediënten:
azijn, bleekselderij, groene paprika, haring, jonge prei, kippenbouillon, knoflook, komkommer, mosterd, olijfolie, peper, peterselie, sjalot, tabasco, tomaat, witbrood, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vis