Nederlands

Zoek naar Nederlands in jouw eigen kookboeken

Nederlands koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Erwtensoep

Ingrediënten:
aardappel, knolselderij, peterselie, prei, runderrookworst, selderijblad, spliterwten, varkenspoot en zuurkoolspek

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snacks en tussendoortjes / snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Speculaas

Ingrediënten:
amandelschaafsel, bloem, boter, bruine suiker, rijstebloem, speculaaskruiden en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mosaïque d'anguille fumé - Terrine van gerookte paling

Ingrediënten:
appel, dille, droge witte wijn, gelatineblaadjes, mosterdsaus, palingfilet, peper, peterselie, visfumet, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Rosette d'ananas aux framboises - Ananasdessert met frambozen

Ingrediënten:
ananas, eiwit, frambozen, frambozensaus, munt, slagroom en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
fruit / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Timbale de crevettes grises à la crème - Timbaaltje van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
crème fraîche, gelatineblaadjes, hollandse garnalen, kervel, kervelsaus, peper, slagroom, visfumet, visgelei, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Pannenkoekrolletjes met gerookte zalm

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gerookte zalm, mierikswortelsaus, roomkaas, sesamolie, verse bieslook, verse tuinkruiden en water

Keuken:
Nederlands
Soort:
pannenkoeken en flensjes / vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Lunch / snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Gevulde eieren als croquet, Elisabeth, 1930

Ingrediënten:
ei, eidooier, eiwit, frituurvet, melk, paneermeel, peper, vleesresten en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Chocoladekroketten - Kees Raat, 2018

Ingrediënten:
citroensap, ei, eidooier, eiwit, mango, paneermeel, poedersuiker, pure chocolade, roomboter, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Chocoladeganachekroketten - Tineke Nieuwenhuizen

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bittere chocolade, custardpoeder, eidooier, eiwit, gelatine, melk, paneermeel, suiker en vanillestokje

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquettes - Mariënwerth, 1890

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, ei, foelie, gelatine, gevogeltevlees, kalfsjus, knolselderij, niervet, peperkorrels, peterselie, vleesbouillon, witbroodkruim, witte wijn en zout

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Het krokettenboek:

Zuurkool-dadelkroket - Albert Kooij, 2006

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, dadels, ei, eiwit, frituurolie, groen paneermeel, paneermeel, peper, spekjes, zout en zuurkool

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Croquetten van gepofte aubergine met sesampasta en rozemarijn - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
aubergine, bloem, boter, cayennepeper, groentebouillon, knoflookpuree, paprikapoeder, peper, rozemarijn, tahin en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / nagerecht uit Het krokettenboek:

Dessertcroquet van romoge rijst met gewelde abrikozen, gekonfijte sinaasappelzestes en kardemom - Edwin Kats, 2006

Ingrediënten:
bloed, dessertrijst, eiwit, frituurolie, gedroogde abrikozen, gelatineblaadjes, kardemompeulen, melk, paneermeel, room, sinaasappelsap, sinaasappelzeste, suiker en sushirijst

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Spinaziecroquetten - Catenius van der Meijden, 1912

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, eiwit, olie, paneermeel en spinazie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Irene van Blommestein - Parade van pasta & pizza

Diner / lunch / voorgerecht uit Parade van pasta & pizza:

Macaronisalade met mosselen en garnalen

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, garnalen, gembersiroop, krabstick, macaroni, mosselen, noorse garnalen, peper, schelpjesmacaroni, slablad, tomaat en whisky

Keuken:
Europees / Nederlands
Soort:
salade / pasta/noodles / schaal- en schelpdieren / cocktails
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Houthakker

Ingrediënten:
meel t110, meel t65, roggebloem, water, zeezout en zuurdesem

Keuken:
Nederlands
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Satékroketten - Christine Kraft, 1976

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gember, ketjap manis, kipfilet, kippenbouillon, paneermeel, pindakaas en rode peper

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Het krokettenboek:

Bonencroquetten - Producten van eigen bodem, 1940

Ingrediënten:
aardappel, boter, bruine bonen, capucijners, maggi-aroma, nootmuskaat, oud brood, peper, peterselie, ui, witte bonen en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kabeljauwspiesen met citrusmayonaise

Ingrediënten:
ardenner ham, citroenrasp, kabeljauwhaas, mosterdmayonaise, olie en sinaasappelrasp

Keuken:
Nederlands
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Leidse-kaaspoffertjes

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, leidse kaas, melk, olijfolie, poffertjesmix en tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Courgettebloemen met ricotta uit de oven

Ingrediënten:
asperge, citroen, courgettebloem, extra vierge olijfolie, krulandijvie, ricotta en verse munt

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / voorgerecht uit Lekker Hollands:

Geitenkaasjes in kastanjeblad met geroosterde druiven

Ingrediënten:
druiven, extra vierge olijfolie, geitenkaasjes en heidehoning

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Boerenjongens met peer

Ingrediënten:
boerenjongens, chocolade-ijs en peer

Keuken:
Nederlands
Soort:
chocolade
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bij de koffie uit Lekker Hollands:

Gember-chocoladebonbons met hagelslag

Ingrediënten:
bittere chocolade, pure hagelslag en stemgember

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / nagerecht uit Lekker Hollands:

Gekarameliseerde rode paprika's met ijs

Ingrediënten:
olijfolie, rode paprika, vanilleijs en witte basterdsuiker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jonah Freud - Rijksmuseum kookboek

Traktatie uit Rijksmuseum kookboek:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, blanke amandelen, citroenrasp, dubbelkoolzure soda, ei, kristalsuiker, melk, patentbloem, roomboter, speculaaskruiden, witte basterdsuiker, zeeuwse bloem en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
koek en gebak / feestdagen