bij de koffie

bij de koffie

Zoek naar bij de koffie in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bij de koffie recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Buffet / bij de koffie uit Tomaten:

Tomaten, freekeh en avocado

Ingrediënten:
arganolie, avocado, citroen, freekeh, kerstomaat, lente-ui, pijnboompitten, verse peterselie en zongedroogde tomaten in olie

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / nagerecht / bij de koffie uit De Spaanse keuken:

guirlache

Ingrediënten:
amandelen, citroensap, hazelnoten, kristalsuiker en olie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / snoep / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Korianderkoekje

Ingrediënten:
bakpoeder, ei, korianderpoeder, kristalsuiker, ongezouten roomboter, rijstbloem, tarwebloem en zout

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Bij de koffie uit Toprecepten voor de sifon:

Biscuitcookies

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, halfvolle melk, hazelnoten, praline en pure chocoladeparels

Soort:
schuim/mousse/gelei / koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bij de koffie uit Wat je vér haalt is lekker:

Physalisbonbons

Ingrediënten:
kaapse kruisbes (physalis) en melkchocolade

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / bonbons
Een recept uit Alex Hoffler en Stacey O'Gorman - Meringue

Bij de koffie uit Meringue:

Doosje paaseieren

Ingrediënten:
cacao, meringuemix, pure chocolade, slagroom en voedingskleurstof

Soort:
zoet / snoep / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Diplomatetaart Tahiti

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, boter, ei, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, kristalsuiker, maïzena, pure chocolade, sinaasappelsap, slagroom en fruit

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Chocoladetaart

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bloem, bloemsuiker, cacaopoeder, eierdooiers, eieren, kristalsuiker, pure chocolade, rode vruchten en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Biscuit-vanilletaart met champagnemousse

Ingrediënten:
afdekgelei, amandelpoeder, bloem, bloemsuiker, champagne, chocoladegarnituur, citroensap, eierdooiers, eiwitten, gelatineblaadjes, kristalsuiker, rode vruchten en slagroom

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Bij de koffie uit Bakboek:

Aardbeienbavarois

Ingrediënten:
aardbeien, aardbeienconfituur, aardbeienpuree, bloem, citroen, eieren, gelatineblaadjes, kristalsuiker, maïzena en room

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Koekjes met stukjes chocolade

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, golden syrup, natriumbicarbonaat, oploskoffie, pure chocolade, slagroom en vanillepasta

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Florentines

Ingrediënten:
amandel, bloem, bruine suiker, citrusschil, crème fraîche, gedroogde cranberry's, glucosesiroop, hazelnoot, honing, pijnboompitten en pure chocolade

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Gevulde speculaas

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, boter, bruine basterdsuiker, citroenen, ei, speculaaskruiden, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Chocoladekoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, cacao en natriumbicarbonaat

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Madeleines met chocoladesaus of lemon curd

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine suiker, cacao, chocoladesaus, citroen, ei, eiwit, gemalen amandelen, honing, koffieboon, lemoncurd, poedersuiker en pure chocolade

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Karwijzaadkoekjes

Ingrediënten:
amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, eidooier, karwijzaad en vanillestokje

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Koekjes met golden syrup

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, golden syrup, natriumbicarbonaat en vanillepasta

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bij de koffie uit Heston Blumenthal thuis:

Koekjes met banaan en spek

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, gedroogde banaan, gerookt ontbijtspek en natriumbicarbonaat

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Bij de koffie uit Lekker Hollands:

Gember-chocoladebonbons met hagelslag

Ingrediënten:
bittere chocolade, pure hagelslag en stemgember

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Cranberry, oat and white chocolate biscuits

Ingrediënten:
amandel, basterdsuiker, bloem, boter, gedroogde cranberries, havermoutvlokken, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, volkorenmeel en witte chocolade

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bij de koffie uit Koken met Sylvia Witteman:

Sachertaart

Ingrediënten:
abrikozenjam, bittere chocolade, bloem, boter, chocoladeglazuur, ei, slagroom, vanillesuiker en witte basterdsuiker

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Dadel-olijfkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, dadel, ei, grand marnier, olijfolie, sinaasappelschil, suiker, volkorenmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Pijnboompittenkoekjes

Ingrediënten:
bessenjam, bloem, ei, kristalsuiker, ongezouten roomboter, pijnboompitten, semolina, sinaasappeljam en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bij de koffie uit 1080 recepten:

Rosquillas met citroen

Ingrediënten:
anisette, bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, kristalsuiker, melk, poedersuiker, reuzel en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
koek en gebak / frituur
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bij de koffie uit De grote Kleyn:

Linzertorte

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, hazelnoten, kaneel, kruidnagelpoeder, poedersuiker, rode bessenjam en vanille

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding