Mediterraans

Zoek naar Mediterraans in jouw eigen kookboeken

Mediterraans koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Eendenborst met rinse appel

Ingrediënten:
balsemiekazijn, boter, citroensap, eendenborst, honing, kippenbouillon, knoflook, koudgeperste olijfolie, rinse appel, rodewijnazijn, sjalot, tijm en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / lunch / lunchgerecht / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Minestrone

Ingrediënten:
bleekselderij, courgette, doperwten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, pompoen, prei, sperziebonen, tomaat, ui, verse munt, witte bonen en wortel

Keuken:
Mediterraans / Spaans
Soort:
soep/bouillon / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Diner / hoofdgerecht uit Allerlekkerst Zomer:

Peultjessalade met feta en basilicum

Ingrediënten:
basilcum, citroensap, doperwten, feta, gedroogde oregano, grove mosterd, haricots verts, pecannoten, peultjes, sugar snaps, vloeibare honing en walnootolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Geroosterde paddenstoelen met balsamicodressing

Ingrediënten:
extra vierge-olijfolie, paddestoelen, rucola, sjalot, slablad, verse rozemarijn en witte balsamicoazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Couscoussalade met broccoli

Ingrediënten:
bladpeterselie, broccoli, couscous, gemalen komijn, kaneel, olijfolie met chilipeper, sinaasappel, trostomaat en verse munt

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Ingemaakte aubergine op olijfolie

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde pepertjes, grof zeezout, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie en wittewijnazijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
inmaak / vegetarisch / groente
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Diner / fondue / nagerecht / gourmet/steengrill/fondue uit Het groot fondue boek:

Veelzijdige vruchtensalade

Ingrediënten:
druiven, grapefruit, mandarijn, rozijnen, sinaasappel, sinaasappeljam en sinaasappellikeur

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit C. Clark en Sam & Sam Clark - Moro Londen

Diner / hoofdgerecht uit Moro Londen:

Duivensalade met vijgen en granaatappel

Ingrediënten:
citroensap, duivenborst, extra vergine olijfolie, granaatappelsiroop, granaatappelsiroopmarinade, kikkererwten, olijfolie, peper, sla, verse vijg, waterkers en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Diner / hoofdgerecht uit Casa Moro:

Mechoui van lamsvlees met komijn en paprikazout

Ingrediënten:
boter, komijnzaad, lamskotelet, pikant paprikapoeder, zeezout en zoet paprikapoeder

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwarte olijventapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bladpeterselie, extra vierge-olijfolie, gemalen gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflookpuree en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / saus/dressing/jus
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Beef tataki

Ingrediënten:
biefstuk, eetbare bloemen, gember, komkommer, koriander, lentekool, olijfolie, radijsloof, rijstazijn, rode peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, suiker, witte wijnazijn en wortelen

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / voorgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Harissa-aubergine met feta-yoghurtdip

Ingrediënten:
aubergines, citroenen, extra vergine olijfolie, feta, granaatappelpitten, griekse yoghurt, harissa, knoflook, munt en sesamzaad

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Boeuf bourguignon

Ingrediënten:
bloem, kastanjechampignons, knoflook, peper en zout, rode wijn, roomboter, rozemarijn, runderstooflappen, spekblokjes, tijm, tomatenpuree, ui en winterpeen

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Parelcouscous met gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergines, basilicum, bolcourgettes, burrata, citroen, extra vergine olijfolie, parelcouscous, parmaham, peper, pijnboompitten, puntpaprika's, rode uien, rucola en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Gevulde portobello's met geitenkaas, spinazie en artisjok

Ingrediënten:
artisjokharten, gedroogde italiaanse kruiden, geitenkaas, panko, peper, portobello's, slagroom, spinazie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Couscous met granaatappel, harissa-aubergine, feta en pistache

Ingrediënten:
aubergines, avocado, citroen, feta, granaatappelpitjes, harissa, olijfolie, peper en zout, pistachenoten en ras el hanout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / couscous
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Spicy linguine frutti di mare

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, citroen, gamba's, knoflook, laurierblad, linguine, mosselen, octopus, olijfolie, peper en zout, peterselie, tomaten, witte ui en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vis
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Gnocchi met spinazie-basilicumsaus en knapperig broodkruim

Ingrediënten:
basilicum, citroen, gnocchi, italiaanse kruiden, olijfolie, panko, parmezaanse kaas, peper en zout, ricotta, roomboter, spinazie en uiknoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Tomatenrisotto met chorizo en burrata

Ingrediënten:
basilicum, burrata, chilivlokken, chorizoworst, extra vergine olijfolie, kippenbouillonblokje, knoflook, parmezaanse kaas, peper en zout, risottorijst, roomboter, tomaten, tomatenpuree, trostomaten, uien en witte wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Groene risotto met muntpeso en geitenkaas

Ingrediënten:
basilicum, citroen, courgette, extra vergine olijfolie, geitenkaas, groentenbouillonblokje, knoflook, munt, parmezaanse kaas, peper en zout, pijnboompitten, risottorijst, roomboter, sjalot, tuinerwten en witte droge wijn

Keuken:
Mediterraans
Soort:
rijst
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Diner / hoofdgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Pasta ragù bolognese

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, gehakt, laurierblad, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, passata, peper en zout, rode wijn, tagliatelle, ui, volle melk en wortel

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / bouillon
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Recept uit Pien laat haar eten zien:

Mafaldine met pistachepesto

Ingrediënten:
basilicum, citroenen, courgette, mafaldine, olijfolie extra vergine, pecorino, peper en zout, pistachenoten, ricotta, sjalot, tuinerwten en uiknoflook

Keuken:
Mediterraans
Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Bijgerecht uit Pien laat haar eten zien:

Geroosterde bloemkool met ras el hanout en za'atar-yoghurt

Ingrediënten:
bloemkool, citroen, extra vergine olijfolie, granaatappel, griekse yoghurt, groentengerecht, knoflook, munt, pijnboompitten, ras el hanout en zaatar

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pien Wekking - Pien laat haar eten zien

Buffet uit Pien laat haar eten zien:

Yoghurt-muntdip

Ingrediënten:
dip-gerecht, griekse yoghurt, komkommer, limoen, munt en peper

Keuken:
Mediterraans
Een recept uit Tim Delissen - Het ATAG kookboek

Diner / lunch uit Het ATAG kookboek:

Snelle stoomsalade met parelcouscous, paprika en olijf

Ingrediënten:
amandelschaafsel, gele paprika, groene olijven, groentebouillon, kalamata olijven, kapperappeltjes, oregano, parelcouscous, pesto, pijnboompitten, rode paprika, rode ui en witte kaasblokjes

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Recept uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Gebakken oesters met citrusdressing

Ingrediënten:
bloem, citroen, oesters, olijfolie, sinaasappel, sjalot, veldsla, versgemalen zwarte peper, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren