vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Gebakken haai

Ingrediënten:
bloem, haaifilet, karwijzaad, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé aux asperges et aux langoustines - Gegrilde rode mul met asperges, gebakken langoustines en tomatensaus

Ingrediënten:
asperges, boter, crème fraîche, knoflook, knoflookolie, langoustines, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, rode mul, sjalot, tabasco, tijm, vleestomaten, waterkers en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Zeeduivel met champignons met kalamata-olijven-citroensalsa

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, champignons, groene spaanse peper, kalamata-olijven, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, ui, visbouillon en zeeduivelstaart

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Tonijn met witte bonen en geconfijte rode paprika

Ingrediënten:
bleekselderij, bospeen, boter, gedroogde witte bonen, gekonfijte rode paprika, groentebouillon, knoflookpuree, koriander, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, tijm, tonijn, ui, venkel, visbouillon, winterwortel, witte peperkorrels en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Kabeljauw met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, geklaarde boter, kabeljauwrugfilet, kalfsfond, knoflookpuree, olijfolie, bladpeterselie, truffeljus, visbouillon, witte peperkorrels, zeezout en zilverui

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Eckart Witzigmann - Kochen für zwei

Diner / hoofdgerecht uit Kochen für zwei:

Biergartenmenu: Marinierte Renke / Gemarineerde houting

Ingrediënten:
bleekselderij, champignons, dille, dragon, houtingfilet, jeneverbessen, knoflook, laurier, peperkorrels, peterseliestengel, pimentkorrels, rode chilipeper, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, suikerklontjes, tijm, wortel en zeezout

Soort:
vis
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Diner / hoofdgerecht uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Zeebrasem met pili-pili

Ingrediënten:
arachideolie, japanse sojasaus, olie, pili-pili, suiker, tomaat, ui en zeebrasemfilet

Keuken:
Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé "Cote d'Azur" - Gegrilde rode mul bereid op Zuid-Franse manier

Ingrediënten:
boter, groene olijven, groene paprika, olijfolie extra vierge, peper, rode mul, rode paprika, sherry-azijn, visfumet, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au basilic et aux tomates - Gegrilleerde rode mul met basilicum en tomaat

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroensap, olijfolie extra vierge, peper, pomodori tomaten, rode mul en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot grillê aux petits lêgumes et au beurre blanc - Gegrilleerde tarbot met geblancheerde groenten in een beurre blanc

Ingrediënten:
beurre blanc, bosui, boter, gele courgette, groene bloemkool, olijfolie, peper, tarbotfilet, wortel en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan santen (Gekookte vis in kokosmelk)

Ingrediënten:
laos, laurierblad, lomboks, santen, sereh, trassi, ui en vis

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde vis op Padangse wijze I - goelai padang I

Ingrediënten:
arachideolie, asemvocht, citroengras, citroensap, koenjit, kurkuma, laos, limoensap, makreel, sambal oelek, sereh, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm met zuring (Saumon à l'oseille)

Ingrediënten:
beurre blanc, zalm en zuring

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gefruite goujonette (gepaneerde visreepjes) van tong met tartaarsaus

Ingrediënten:
eiwit, olijfolie, paneermeel, peper, tartaarsaus, tongreepjes en zout

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Rouget grillé au sauce d'olives noires - Gegrillerde rode mul met een saus van zwarte olijven

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, rode mul, vissaus, zout en zwarte olijven

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Sole à la meunière - Gebakken tong

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenen, citroensap, peper, peterselie, tong en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saint-Pierre grillé au persil - Gegrilleerde zonnevis met peterseliepuree

Ingrediënten:
boter, citroensap, olijfolie, peper, peterselie, vissaus, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saint-Pierre grillé, sauce cresson - Gegrilleerde zonnevis met waterkerssaus

Ingrediënten:
boter, olijfolie, peper, vissaus, waterkers, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Gerookte haring, crème Molette en koolrabi

Ingrediënten:
algenpoeder, bieslook, bosbessen, broodcroutons, canola-olie, ciderazijn, gerookte haring, gerookte makreel, knolselderij, koolrabi, peper, sjalot, slagroom, witte ui en zout

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Saint-Pierre grillé, sauce béarnaise - Gegrilleerde zonnevis met béarnaisesaus

Ingrediënten:
boter, dragonazijn, dragonblaadjes, eidooier, gastrique, olijfolie, peper, zonnevis en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot en blette, sauce vin rouge - Tarbot in rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, peper, rode port, rode wijn, sjalot, snijbiet, snijbietstelen, tarbotfilet en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Diner / hoofdgerecht uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Turbot à la vapeur au girolles - Gestoomde tarbot met cantharellen

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, peper, spinazie, tarbotfilet, vissaus en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Lotte à l'armoricaine / Zeeduivel met armoricainesaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, cognac, droge witte wijn, knoflook, peper, sjalot, tomatenpuree, tonaat, ui, zeeduivelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit  - Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne

Diner / hoofdgerecht uit Catherine Quévremont - Recettes de Bretagne:

Céteaux à l'écrasée de pommes de terre / Franse tong met grove aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelen, bieslook, bloem, franse tong, kerriepoeder, licht gezouten boter, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis