vis

Zoek naar vis in jouw eigen kookboeken

Vis koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Empanada’s met tonijn

Ingrediënten:
chilipoeder, boter, olijfolie, reuzel, knoflook, bakpoeder, gemalen komijn, zout, tomatenpuree, tonijn in olie, ui, versgemalen zwarte peper en zonnebloemolie

Soort:
frituur / vis
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Heather-Smoked Sturgeon

Soort:
vis
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Calamaretti

Ingrediënten:
kleine inktvisjes, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Tonijnbiefstuk met koude tomatensaus

Ingrediënten:
citroensap, koriander, lente-ui, peper, rode peper, tomaten, tonijnbiefstuk en zout

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Heather-Smoked SturgeonRilletes

Ingrediënten:
citroensap, citroenzest, gerookt zout en witte balsamicoazijn

Soort:
vis
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Fusilli met salsa verde en gebakken kaas

Ingrediënten:
ansjovis in olie, bladpeterselie, bloem, dijonmosterd, fusilli, gedroogde pasta, gezouten kappertjes, groene chilipeper, halloumi, knoflook, koriander, olijfolie, peperkorrels, provolone en wittewijnazijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Tongfilets op de wijze van Oma's zus

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, citroen, citroensap, peper, room, tong, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Diner / hoofdgerecht uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Braciole di pescespada alle Messinese / Zwaardviskebab in de stijl van Messina

Ingrediënten:
gedroogd broodkruim, kappertjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, piacentinu ennese, ui, zout en zwaardvis

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Tiradito van griet

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipuree, grietfilets, limoensap, rode ui en tijgermelk

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebrasem met vijgen en feta

Ingrediënten:
feta, kalamata olijf, limoensap, olijfolie, rucola, vijgen, zeebrasemfilet en zwarte olijf

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebakken sardientjes met limoenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, bladpeterselie, citroensap, ei, olijfolie, paprikapoeder, verse knoflook, verse sardientjes, zonnebloemolie en 
zout en peper

Soort:
vis
Een recept uit Niki Segnit - De Smaakbijbel

Diner / hoofdgerecht uit De Smaakbijbel:

Zalm met zure room en dille

Ingrediënten:
citroensap, crème fraîche, dille, nieuwe aardappelen, ui, zalmmoten en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Ouderwetse snoek - luccio all'antica

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, gerookte pancetta, knoflook, olijfolie, peper, snoek, ui, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ceviche:

Ceviche van zeebaars met perzik

Ingrediënten:
limoensap, olijfolie, perzik, sinaasappelsap, verse muntblaadjes en zeebaarsfilet

Keuken:
Peruaans
Soort:
vis
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / voorgerecht uit De Zilveren Lepel:

Visbroed met olijfolie en citroen - bianchetti8 all'olio e limone

Ingrediënten:
citroensap, dijonmosterd, olijfolie, visbroed en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Kostelijke haringschotel

Ingrediënten:
augurk, azijn, bismarckharing, citroen, citroenschil, gemberpoeder, kappertjes, maatjesharing, marjolein, room, tabasco, ui, wortel, yoghurt en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Filet s de sole à la Normande - Normandische tongfilet

Ingrediënten:
boter, champignons, garnaal, mosselen, oester, oester-champignonsaus, peper, tongfilet, truffel, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Diner / voorgerecht uit Het krokettenboek:

Octopuskroketjes - Adriaan van Raab van Canstein, 2019

Ingrediënten:
aioli, azijn, bloem, cayennepeper, ei, frituurolie, gestoofde paprika, knoflook, laurier, lavas, octopus, olijfolie, paneermeel, rode wijn, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Tjoemi tjoemi goreng (Gebakken inktvis)

Ingrediënten:
ei, inktvis, ketoembar, knoflook, laos, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan kemirie (Geroosterde makreel in kruidensaus)

Ingrediënten:
citroensap, djinten, kemirienoten, ketoembar, laospoeder, lomboks, makreel, olie, santen, trassi en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Malaysian Steamed Snapper: Crispy Snapper Skin with bananaleaf, fermented shrimpsheets, Malaysian Aromatic Oil, Wok-Fried Malaysian Vegetables, Sous Vide Snapper and Green Mango and Cashew Salad

Ingrediënten:
gefermenteerde garnaalvellen, knapperige snapperhuid met banaanblad, koriander, maleisische aromatische olie, maleisische wokgroenten, munt, salade van groene mango en cashewnoten en rode snapper

Soort:
vis
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ikan koebis (Gekookte vis in kruidensaus)

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, kabeljauwmoten, koolbladeren, laos, rode lomboks, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Salmon sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Black Cod sous vide

Soort:
vis
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Quenelles van snoek met rivierkreeftsaus

Ingrediënten:
quenelles van snoek en rivierkreeftsaus

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Je moet eerst inloggen of registreren, voordat je verder kunt gaan.