basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Tomatenbouillon, lobbig

Ingrediënten:
gelatine, groene paprika, knoflook, komkommer, steranijs, suiker, tomaat, vanillestokje, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding meirapen

Ingrediënten:
meirapen, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Basisrecept uit The Naked Chef is terug:

Salsa verde

Ingrediënten:
ansjovis, augurk, basilicum, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, peterselie en rode wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

WItte wijnsaus

Ingrediënten:
boter, groentebouillon, room, sjalot, visbouillon, witte peper, witte wijn en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - The Naked Chef is terug

Basisrecept uit The Naked Chef is terug:

Verbluffend pastarecept

Ingrediënten:
ei, pasta-tarwebloem en semolina

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Massa de pimentos

Ingrediënten:
azijn, citroensap, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Portugees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Basisrecept uit Wild:

Duivenbouillon

Ingrediënten:
karkas van duif, karkas van gevogelte, knoflook, knolselderij, korianderzaad, laurier, noilly prat, olijfolie, peper, prei, rozemarijn, tijm, ui, water, winterwortel en zout

Soort:
soep/bouillon / wild / gevogelte
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Bierbeslag

Ingrediënten:
bier, bloem, ei, fijne suiker en olijfolie

Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Mosterdfuit

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, kaneel, komkommer, kruidnagel, laurier, mosterd, sambal oelek, suiker, water, wortel en zilverui

Keuken:
Hollands
Soort:
inmaak / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Eenvoudig bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Wortelgembermarmelade

Ingrediënten:
citroen, geleisuiker, gember, sinaasappel en wortel

Keuken:
Hollands
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Basisrecept uit Piri piri & sardientjes:

Brood en broodjes

Ingrediënten:
broodbloem, fijn zout, gist, olijfolie, roggemeel, suiker en water

Keuken:
Portugees
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Eenvoudige cake - Basisbereiding

Ingrediënten:
citroen, dieetvetstof, eieren, suiker, vanillesuiker en zelfrijzend bloem

Soort:
koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Fijne cake - Basisbereiding

Ingrediënten:
eieren, suiker, vanillesuiker, vetstof en zelfrijzend bloem

Soort:
koek en gebak
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Basisrecept uit Mediterrane Odyssee:

Harissa

Ingrediënten:
cayennepeper, gegrilde paprika, gemalen korianderzaad, rode chilipeper, saffraan, tomatenpuree en zout

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Hachee

Ingrediënten:
chilipeper, kruidnagel, laurier, olijfolie, ontbijtkoek, runderpoulet, sjalot, trappistenbier, ui en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Witte-koolsalade

Ingrediënten:
bieslook, gembersiroop, rode paprika, rozijnen, winterwortel, witte kool en yoghurt

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta sfoglia - Bladerdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ijswater en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pan di spagna - Cake

Ingrediënten:
bloem, ei, kristalsuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta di mandorle - Marsepein

Ingrediënten:
eidooier, geblancheerde amandelen, kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Crema pasticciera - Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, eidooier en kristalsuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
pudding
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Gelatina d'albicocca - Abrikozenglazuur

Ingrediënten:
abrikozenjam, citroensap en cognac

Keuken:
Italiaans
Soort:
glazuur
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Basisrecept uit Het kookboek van Tip Culinair:

Blauwekaassaus

Ingrediënten:
blauwschimmelkaas en slagroom

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta frolla I - Zoet korstdeeg I

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, kristalsuiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
beslag/deeg