basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Tomatenbouillon, lobbig

Ingrediënten:
gelatine, groene paprika, knoflook, komkommer, steranijs, suiker, tomaat, vanillestokje, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basisbereiding meirapen

Ingrediënten:
meirapen, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Conserva di pomodori - Tomatenpuree

Ingrediënten:
bleekselderij, gele ui, tomaten, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
vegan / inmaak
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amerikaanse pindasaus

Ingrediënten:
arachideolie, bruine suiker, citroensap, knoflook, pinda, room, sjalot en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fond de cuisine simple - Eenvoudige vleesfond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, gevogeltekarkas, gevogelte-organen, gevogelteresten, kalfsbotten, prei, runderbotten, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / rundvlees / bouillon
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Ragu

Ingrediënten:
citroenschil, gezeefde tomaten, kalfsgehakt, knoflook, laurier, olijfolie, rozemarijn, rundergehakt, tijm, ui en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Basisrecept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Mexicaanse pulled pork

Ingrediënten:
ghee, jalapeñopeper, knoflook, komijn, limoen, oregano, reuzel, sinaasappel, ui, varkensschouder, water, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Quichedeeg - Basisbereiding

Ingrediënten:
bloem, vetstof, water en zout

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Plattekaasdeeg - Basisbereiding

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, ei, platte kaas, zonnebloemolie en zout

Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Basisrecept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Mayonaise

Ingrediënten:
avocado-olie, ciderazijn, citroensap, dijonmosterd, eidooier, olijfolie, walnootolie, wei en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / saus
Een recept uit S. Wheeler, T. Glanville en Sam & Sam Clark - Casa Moro

Basisrecept uit Casa Moro:

Charmoula

Ingrediënten:
citroensap, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, olijfolie extra vergine, rodewijnazijn, verse koriander, zoet paprikapoeder en zwarte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Zehug

Ingrediënten:
gemalen kardemompeulen, groene chilipeper, knoflook, koriander, olijfolie, tomaat en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

'Alles'

Ingrediënten:
citroensap, gemalen komijn, groene chilipeper, honing, knoflook, rode chilipeper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Tahinsaus

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, tahinpasta, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Zoute citroenschijfjes

Ingrediënten:
chilivlokken, olijfolie, citroen en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Baharat - hartige kruidenmix

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen kurkuma, gemalen piment, komijnzaad, korianderzaad, witte peper en zoete kruidenmix

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit R. De Boer, Peter Gast en P. Casell - Portfolio

Basisrecept uit Portfolio:

Zoetzuur

Ingrediënten:
azijn, kruidnagel, laurier, peperkorrels, suiker en water

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Martina Slajerova - Het ketodieet: de snelle recepten

Basisrecept uit Het ketodieet: de snelle recepten:

Avocado-boerenkoolpesto

Ingrediënten:
avocado, basilicum, boerenkool, citroensap, knoflook, macadamianoten, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, zonnebloempitten, zout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / saus
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Basisrecept uit Zout, vet, zuur, hitte:

Balsamicovinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, extra vierge-olijfolie, rodewijnazijn, sjalot, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Kruidige tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, knoflook, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Visbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, knoflook, kruidnagel, laurier, peterselie, prei, vis, visgraten, witte ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Basisrecept uit Twaalf:

Toscaanse ragu

Ingrediënten:
bleekselderij, gedroogde paddestoelen, gezeefde tomaten, italiaanse saucijsen, knoflook, olijfolie, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / saus/dressing/jus
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Fonds brun - Bruine fond

Ingrediënten:
bleekselderij, bouqet garni voor fond, kalfsbotten, runderbotten, runderschenkelvlees, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Angelique Schmeinck en Angélique Schmeinck - Smaakvrienden

Basisrecept uit Smaakvrienden:

Basis recept Hollandaise saus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, eierdooier, geklaarde boter, sjalot, wijnazijn, witte peperkorrels en zout

Soort:
saus/dressing/jus