basisrecept

Zoek naar basisrecept in jouw eigen kookboeken

De lekkerste basisrecept recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Polenta Langzaam

Ingrediënten:
olijfolie, polenta bianca en polenta bramata

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Basisrecept uit Ciao Bella:

Broodringen

Ingrediënten:
boter, cakemeel, gist en suiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gare granen met noten of zaden

Ingrediënten:
cashewnoten, graan, ijsbasis, knoflook, noten, olijfolie, peper, pistachenoten, sesamzaad en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Niet-te-zoete chocoladebotercrème

Ingrediënten:
boter, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille-essence en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Amandelcustardsaus

Ingrediënten:
amandel, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken kruimel-gemberbodem

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, gemberkoekjes, neutrale olie, taart en zout

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Coconut Milk and Cream / Kokosmelk en kokosroom

Ingrediënten:
gedroogde kokosnoot, kokosrasp en melk

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Basisrecept uit De kunst van het koken:

Caramel - Karamel

Ingrediënten:
suiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / suikerwerk
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, kruiden, melk, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Eric Van den Hende en Frank Croes - Bakboek

Basisrecept uit Bakboek:

Biscuit (koude methode)

Ingrediënten:
bloem, boter, eieren, kristalsuiker en maïzena

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / zoet / koek en gebak / beslag/deeg
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige cranberry-notensaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, cranberry, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, pistachenoten, room, suiker, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Notensaus met een vleugje alcohol

Ingrediënten:
amandelen, bourbon whisky, cashewnoten, cognac, donkere rum, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, room, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Niet-te-zoete botercrème

Ingrediënten:
boter, melk, poedersuiker, room, vanille-essence en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Biscuit - Basisbereiding 1

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, eieren en griessuiker

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gouden kookvocht voor seitan

Ingrediënten:
appelsap, cider, groentebouillon, witte wijn en zout

Soort:
vegan / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Macaroni met ham en kaas

Ingrediënten:
ham, macaroni, olijfolie, oude kaas en zout

Een recept uit Fiona Taieb - Ceviche

Basisrecept uit Ceviche:

Leche de Tigre / Tijgermelk (de basis van de ceviche)

Ingrediënten:
chilipuree, gember, knoflook, limoensap, rocoto peper, visfilet en visfumet

Keuken:
Peruaans
Soort:
pekel en marinades
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Romige notensaus

Ingrediënten:
amandelen, cashewnoten, extra vierge-olijfolie, groentebouillon, hazelnoot, melk, nootmuskaat, noten, peper, room, walnoten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Basisrecept uit Koken voor elke dag:

Biscuit - Basisbereiding 3

Ingrediënten:
aardappelbloem, bakpoeder, bloem, eieren, griessuiker en water

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding sint-jakobsschelpen schoonamken en bereiden

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Ketchup zonder tomaten

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine suiker, cayennepeper, ciderazijn, gele paprika, inmaakkruiden, knoflook, limoensap, neutrale olie, rode biet, rode paprika, tomatenpuree, ui, wortels en zout

Keuken:
Europees / Indisch / Brits
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Pompoenpittensaus

Ingrediënten:
groentebouillon, knoflook, koriander, limoensap, neutrale olie, oregano, peper, poblano chilipeper, pompoenpitten, serrano chilipeper, tomatillos, welriekende ganzenvoet en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
saus/dressing/jus / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Extra ingrediënten voor elke bouillon

Ingrediënten:
all spice, arame, dille, dragon, galangal, gember, jeneverbes, kervel, knoflook, kombu, kruidnagel, paddenstoelen, peterselie, prei, sjalot, sojasaus, tijm, tomaat, witte wijn en wortelgroenten

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie, de basis van het koken

Basisrecept uit Jamie, de basis van het koken:

Friet

Ingrediënten:
bintje, desiree, nicola en vastkokende aardappel

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kombu dashi

Ingrediënten:
bonitovlokken, gember, kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Dashi zonder koken

Ingrediënten:
kombu en water

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch