Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Bamyali barbunya - Gebakken rode poon met okra

Ingrediënten:
bloem, citroen, citroensap, groene tomaat, knoflook, okra, olijfolie, plantaardige olie, rode paprika, rode poon, sjalotjes, suiker, verjus, witte peper en wortels

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Kadayif karides - Krokante garnalen met muhammarasaus

Ingrediënten:
ghee, jumbogarnalen, kadayifdeeg, muhammarasaus, sinaasappelrasp, sinaasappelsap en sumak

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kaygana - kretense eieren met wilde planten

Ingrediënten:
bietenblad, brandnetel, ei, krulandijvie, lente-ui, olijfolie, paardenbloemblad, radicchio, scherp paprikapoeder, ui, wilde cichorei en wilde rucola

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Pestil - Druivenmatten gevuld met walnoten

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagel, maïzena, rode druiven, steranijs en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Kuymak - Zwarte zeefondue

Ingrediënten:
boter, gerookt paprikapoeder, maïsmeel, mozzarella en parmezaanse kaas

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Katmer - Pistachepannenkoeken met kaymak

Ingrediënten:
double cream, filodeeg, ghee, pistachenoten en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Perdeli pilav - Gesluierde rijst

Ingrediënten:
amandelschaafsel, blanke amandelen, bloem, boter, ei, kaneelpoeder, kip, olijfolie, pimentpoeder, plantaardige olie, risottorijst, ui, wijnsteenbakpoeder en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
quiche
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Kavun dolmasi - Gevulde meloen met kip en cashewnoten

Ingrediënten:
amandelen, boter, cashewnoten, galiameloen, gedroogde cranberry's, kaneel, kipgehakt, munt, olijfolie, peterselie, piment, plantaardige olie en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Firikli bildircin - Kwartels met freekeh

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, freekeh, groene linzen, johannesbroodmelasse, kippenbouillon, kwartels, olijfolie, paprikapuree, plantaardige olie, salie, scherp paprikapoeder en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Cartlak kebabi - leverkebabs

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, chilivlokken, granaatappelmelasse, komijnpoeder, lamslever, melk, olijfolie, paprikapoeder, pitabroodje, rode ui en sumak

Keuken:
Turks
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Menemen - eieren met puntpaprika en tomaat

Ingrediënten:
bladpeterselie, ei, groene puntpaprika, olijfolie, rode ui en tomaten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Ontbijt uit Anatolië:

Incir uyumasi - De slapende vijgen

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, melk, pekmez, vijgen en walnoten

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Uskumru dolmasi - vergeet-me-niet makreel met zuurbessen

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, ei, fijne polenta, gedroogde zuurbessen, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, kaneelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, pimentpoeder en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Pomegranat Blossom Sherbet - Granaatappelbloesemsorbet

Ingrediënten:
granaatappelbloesem, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Dranken / drinken uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Cinnamom Sherbet - Kaneelsorbet

Ingrediënten:
citroenzuur, hete chilipeper, kaneelstokjes, kruidnagel, suiker en water

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / nagerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sütlü Zerde (Milky Zerde) - Gele melkpudding

Ingrediënten:
eidooier, maïzena, melk, pijnappelpitten, rijst, rijstbloem, rozenwater, rozijnen, saffraan en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Fava Soup - Tuinbonensoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, dille, groentebouillon, tuinbonen, ui, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Warm White Beans - Warme witte bonen

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, hete paprikapoeder, tijm, tomatenpasta, ui, water, witte bonen, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Abugannus (Lamb Cubes on a Bed of Grilled Vegetables) - Lam op een bedje van gegrilde groenten

Ingrediënten:
aubergines, boter, hete paprikapoeder, lamsbout zonder been, peterselie, tomaten, yellow wax paprika, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees / groente
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / hoofdgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Seared Scallop with Humus ans Pastirma - Geschroeide coquilles met humus en Turkse pastrami

Ingrediënten:
coquilles, humus, olijfolie, pastirma, witte bonen humus, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

.

Keuken:
Turks
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Diner / voorgerecht uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Groentebouillon

Ingrediënten:
bladpeterselie, knolselderij, prei, tomaten, ui, water en wortel

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Hande Bozdogan en Lale Apa - Istanbul Contemporary Cuisine

Recept uit Istanbul Contemporary Cuisine:

Sponscake

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, maïzena en suiker

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Turkse kookkunst:

Peynirli sigara böreği - Deegrolletjes met schapenkaas

Ingrediënten:
boter, ei, peterselie, schapenkaas en yufka deeg

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch