Turks

Zoek naar Turks in jouw eigen kookboeken

Turks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Icli kofte: Gefrituurde lamsgehaktballetjes met bulgur, pijnboompitten, knoflook en kaneel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, gedroogde chilipeper, kaneel, kardemonpeulen, knoflook, kruidnagel, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, piment, ui en zwarte peperkorrels

Keuken:
Turks
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Beurreck met garnalenvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, eiwit, flensjes, garnalencoulis, garnalensap, kleine gepelde garnalen, room en zout

Keuken:
Turks
Soort:
pannenkoeken en flensjes / schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Balik soslu dana eti - Kalfsvlees met tonijnsaus

Ingrediënten:
citroen, kalfsfricandeau, kappertjes, mayonaise, peterselie en tonijn in olie

Keuken:
Turks
Soort:
kalfsvlees / vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Havuç çorbasi - Wortelsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, eidooier, kippenbouillon, melk, suiker, wortelen, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Pirinç çorbasi - Rijstsoep

Ingrediënten:
boter, peterselie, rijst, runderbouillon, tomaten en zout

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Ankara'nin mercimek çorbasi - Linzensoep uit Ankara

Ingrediënten:
azijn, knoflook, linzen, olijfolie, rozemarijn, ui, vleestomaten, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Iskembe çorbasi - Soep van pens

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, cayennepeper, kalfspens, knoflook en lamspens

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / orgaanvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Cacik - Yoghurtgerecht met knoflook en komkommer

Ingrediënten:
ciftlik yoghurt, dille, knoflook, komkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Dügün çorbasi - Bruiloftsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, cayennepeper, citroensap, eidooier, kaneel, mager lamsvlees, mager schapenvlees, mergpijpjes, olie, paprikapoeder, ui, wortel en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Kuru fasuye - Wittebonensoep

Ingrediënten:
azijn, olijfolie, selderij, ui, vleestomaten, water, witte bonen, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Şiş köfte - Rundergehakt op stokjes

Ingrediënten:
eidooier, gemalen komijn, kaneelpoeder, knoflook, rundergehakt, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karadeniz caciği - Yoghurtgerecht van de Zwarte Zeekust

Ingrediënten:
citroensap, dille, knoflook, komkommer, kwark, olijfolie, turkse yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Salade

Ingrediënten:
andijvie, azijn, groene paprika, olijfolie, rode ui, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patlican musakka - Gebakken aubergine

Ingrediënten:
aubergine, bloemkoolsaus, gehakt, knoflook, laurier, olijfolie, parmezaanse kaas, tomaten en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vlees / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Zeytinyağli bakla - Tuinbonen met olijfolie

Ingrediënten:
citroensap, dille, olijfolie, suiker, tuinbonen, ui, yoghurt, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Fasulye püresi - Bonenpuree

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde bonen, olijfolie, suikerklontjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegan
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Yumurta soslu pirasa - Prei in eiersaus

Ingrediënten:
citroensap, ei, olijfolie, prei, suiker, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Diner / hoofdgerecht uit Anatolië:

Efendi begenov - Gestoofde runderwang met auberginepuree

Ingrediënten:
auberginepuree, groene olijven, groene puntpaprika, knoflook, komijnzaad, olijfolie, rode wijn, runderbouillon, runderwang, tomaten, tomatenpuree en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Peynirpita - Kaaspasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, ei, feta, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Firinda ispanak - Spinazie uit de oven

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, olijfolie, parmezaanse kaas, spinazie, vers paneermeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Patates islim - Gestoofde aardappelen

Ingrediënten:
aardappelen, knoflook, olijfolie, tomaat en ui

Keuken:
Turks
Soort:
vegan / aardappelgerecht
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Tavuk - Kip

Ingrediënten:
kipkarbonades, olijfolie, olijven, rode paprika's, rode wijn, tijm, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
gevogelte
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Knoflooksaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, knoflook, melk, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
saus
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Sarimsakli köfte - Gehakt in knoflooksaus

Ingrediënten:
knoflook, knoflooksaus, köftekruiden, lamsgehakt, peterselie, rundergehakt en ui

Keuken:
Turks
Soort:
rundvlees / lamsvlees
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Recept uit Anatolië:

Sarigi burma - Opgerolde baklava van de Zwarte Zee

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, ei, melk, plantaardige olie, suiker, walnoten, witte azijn en yoghurt

Keuken:
Turks
Soort:
koek en gebak / vegetarisch