Oosters

Zoek naar Oosters in jouw eigen kookboeken

Oosters koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Diner / hoofdgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Oosterse rijstschotel met kip

Ingrediënten:
ananas uit blik, babymais, doperwten, garnalen, kippenbouillon, kippenbout, knoflook, olie, peultjes, rijst, rode paprika, tomaat uit blik, ui, vijfkruidenpoeder, witte wijn en zongedroogde tomaat

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Sint-Jacobsschelpen met gember en citroengras

Ingrediënten:
citroengras, gemberwortel, koriander, limoen, mirin, sesamolie, sint-jakobsschelp, spaanse peper en vissaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Spinaziesalade met gebakken tofu

Ingrediënten:
bloem, citroensap, gemberwortel, kerstomaat, knoflook, lichte sojasaus, olijfolie, spinaziesalade, suiker, tofu, wit sesamzaad en zwart sesamzaad

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Wortel-mangosoep

Ingrediënten:
basmatirijst, cayennepeper, gemberwortel, groene peper, groentebouillon, kafferlimoenblaadjes, kokosmelk, kokosolie, lenteuien, limoen, mango, sjalot, wortel en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Bijgerecht uit Groot handboek koken:

Pindadip

Ingrediënten:
citroengras, gember, knoflook, kokosmelk, komijn, koriander, pinda's, rode chilipeper, room, sjalot, visssaus en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Norirol

Ingrediënten:
avocado, daikon, komkommer, norivel, rijstazijn, suiker, sushigember, sushirijst, wasabi en zeezout

Keuken:
Oosters
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / hoofdgerecht uit Kooktechnieken:

Vlees uit de wwok

Ingrediënten:
gember, groente, knoflook, lente-ui, olie, sojasaus, ui en vlees

Keuken:
Oosters
Soort:
vlees
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Oosterse poulardeborstfilet

Ingrediënten:
amandelen, ananassap, ananas uit blik, banaan, cumberlandsaus, kerrie, mango uit blik, mayonaise, olie, paprikapoeder, poularde, rode paprika en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Oosterse kippensalade

Ingrediënten:
ananas, azijn, bamboescheuten uit blik, cayennepeper, ei, eidooier, kip, mosterd, olie, palmhart uit blik, peterselie, rode wijn, zout en zwarte olijven

Keuken:
Oosters
Soort:
salade
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Soja-rosbief met zoetzure gember

Ingrediënten:
daikon, gemberwortel, komkommer, mirin, norivel, ossenhaas, plantaardige olie, sesamolie, sojasaus en zoetzure gember

Keuken:
Oosters
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Bijgerecht uit Marie Claire Crispy:

Nori salsa

Ingrediënten:
chilipoeder, daikon, gember, komkommer, norivel, rijstwijnazijn, sesamolie en sesamzaad

Keuken:
Oosters
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Pijlinktvis met rodepeperdressing

Ingrediënten:
daikon, extra vergine olijfolie, limoensap, munt, pijlinktvisjes, rijstwijnazijn, rode peper, sesamolie, tafelsuiker, vissaus, waterkers en witte basterdsuiker

Keuken:
Oosters
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met rijstcake

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, rijstcake, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met glasmie

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, glasmie, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegan / vegetarisch
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Kastanjechampignons met sojasaus en bosui

Ingrediënten:
basilicum, bosui, citroensap, groente, kastanjechampignons, knoflook, olie en sojasaus

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill / vegan
Een recept uit  - Nico-Stanitzok - Sous-Vide

Diner / hoofdgerecht uit Nico-Stanitzok - Sous-Vide:

Karamellisiertes Hähnchen / Gekarameliseerde kip (90 min bij 65°C)

Ingrediënten:
kipfilet, oosterse saus, palmsuiker, raapolie, rietsuiker en vissaus

Keuken:
Oosters
Soort:
sous-vide / gevogelte
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Eiernoedelsoep met paddenstoelen

Ingrediënten:
donkere sesamolie, druivenpitolie, eiernoedels, groentebouillon, knoflook, koriander, lente-ui, maïsolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, stevige tofu, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Het sous-vide kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Het sous-vide kookboek:

Rode mul met zomerse taboulé met citrusfruit en radijs

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, couscous, fruit, gladde peterselie, olijfolie, peper, radijs, rodemulfilets, sinaasappel, tijm, zout en zwarte olijf

Keuken:
Oosters
Soort:
sous-vide / couscous / vis
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Kokosgroente met tofu

Ingrediënten:
chilipeper, gember, gerookte tofu, kokosmelk, lichte sojasaus, olie, peper, peultjes, shiitakes, wortel, zout en zwarte bonenpasta

Keuken:
Oosters
Soort:
salade / vegan
Een recept uit  - Gemüse!

Recept uit Gemüse! :

Paksoi-pan

Ingrediënten:
cashewnoten, knoflook, koriandergroen, lichte sojasaus, paksoi, peper, rode paprika, rode thaise currypasta, snelkookrijst, ui en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / eenpansgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Snel gekookte paksoi

Ingrediënten:
arachideolie, druivenpitolie, maïsolie, paksoi, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Marie Claire Crispy:

Klassieke wontonspinazie met zwarte bonen en sinaasappel

Ingrediënten:
bladspinazie, gezouten zwarte boontjes, palmsuiker, rijstwijn, sesamolie, sinaasappelrasp, wontonvellen en zoete chilisaus

Keuken:
Oosters
Een recept uit N. Klei - Het barbecueboek (Vooral voor mannen)

Diner / hoofdgerecht uit Het barbecueboek (Vooral voor mannen):

Varkenshaasjes in pittige oosterse marinade

Ingrediënten:
donkere basterdsuiker, knoflook, limoenrasp, limoensap, olie, rode peper, tamarindepasta en varkenshaasjes

Keuken:
Oosters
Soort:
barbecue/grill
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Rijst met vlees en garnalen

Ingrediënten:
bosuien, doperwten, ei, ham, kipfilets, kleine gepelde garnalen, langkorrelrijst, olie, plantenmargarine, sojasaus, ve-tsin en zout

Keuken:
Oosters
Soort:
rijst / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gebakken tofu

Ingrediënten:
olie, sojasaus, teriyakisaus en tofu

Keuken:
Oosters
Een recept uit  - Gezond koken gevogelte nieuwe stijl

Diner / hoofdgerecht uit Gezond koken gevogelte nieuwe stijl:

Kipkasserol met zuidvruchten en gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, gedroogde abrikoos, grove mosterd, kippenbouillon, kippendij, krenten, langkorrelige zilvervliesrijst, laurierblad, saffloerolie, sinaasappelrasp, suiker, sultanarozijnen, ui, verse peterselie, verse tijm, zilveruitjes, zout en zwarte peper

Keuken:
Oosters
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte