orgaanvlees

Zoek naar orgaanvlees in jouw eigen kookboeken

Orgaanvlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Ontbijt uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pikante lamsnieren - devilled kidneys

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, lamsnieren, mangochutney, mosterd, mosterdpoeder en zout

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Lamsstoofschotel - hot pot

Ingrediënten:
aardappel, boter, champignon, lamsnier, lamsschouder, oesters, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Brits
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / lamsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Ris de veau - Geblancheerde of gepocheerde kalfszwezerik

Ingrediënten:
bleekselderij, kalfszwezerik, prei, water en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Rognone di vitello con lenticchie e carciofi - Kalfsnier met linzen en artisjok

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, boter, groentebouillon, kalfsnier, kippenbouillon, laurier, linzen, olijfolie, pancetta, peterselie, plantaardige olie, prei, rozemarijn, salie, ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Recept uit Made in Italy:

Fegato di vitello al balsamico - Kalfslever met balsamico-azijn

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, kalfslever, olijfolie, peper, pijnappelpitten, plantaardige olie, snijbiet, sultana's, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Trio de ris de veau à la vinaigrette de muscat - Kalfszwezerik op drie manieren met muskaatdressing

Ingrediënten:
alfalfa, bloem, boter, elstar appel, gekookte rode bieten, gepocheerde kalfszwezerik, muskaatdressing, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Arnavut ciğeri - Gefrituurde schapenlever

Ingrediënten:
bloem, cayennepeper, olijfolie, pijnboompitten, schapenlever, zout en zwarte olijven

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Diner / hoofdgerecht uit De Zilveren Lepel:

Nieren in bordeaux - rognone al vino di bordeaux

Ingrediënten:
bloem, champignon, gerookte pancetta, merg, nieren, peper, rode bordeauxwijn, sjalot, vleesbouillon en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Diner / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsniertjes in mosterdsaus

Ingrediënten:
bakboter, bloem, citroensap, kalfsnier, mosterd, paprikapoeder, peper, room, verse peterselie en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees

Diner / hoofdgerecht van Thomas de Beer:

Belgische kalfslever met gebakken appel

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, kalfslever, kervel, peper en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Hati bumbu Bali - Balinese varkenslever

Ingrediënten:
bruine suiker, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, knoflook, kurkuma, laurier, olie, peper, pindakaas, sambal manis, sambal oelek, ui, varkenslever en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Veal Heart Sous Vide

Ingrediënten:
kalfshart

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [3]:

Sweetbreads with Sour Mango Powder

Ingrediënten:
amchoor, geklaarde boter, gevriesdroogd wortelpoeder, blanke groentefond, kalfszwezerik en zoethout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Sweetbreads with Sour Mango Powder and Shiitake

Ingrediënten:
kalfszwezerik en shiitakesaus

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Honeycomb Tripe Sous Vide

Ingrediënten:
runderpens

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Diner / hoofdgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Zwezerik in briochedeeg en truffelsaus op een bedje van spitskool

Ingrediënten:
boter, briochedeeg, eiwit, kalfszwezerik, peper, spitskool, truffel, truffelsaus en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng remploh ajam (gekruide kippenmaagjes)

Ingrediënten:
kippenmaagjes, knoflook, laos, nootmuskaat, salam, sambal oelek, tomaten, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Balkenbrij

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, hart, lever, nieren, rommelkruid, spek en worstennat

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Pfälzer varkenspens - pfälzer saumagen

Ingrediënten:
aardappel, buikstuk, ei, komijn, marjolein, melk, nootmuskaat, soepgroenten, tijm, ui, varkensfricandeau, varkenspens, varkensreuzel, wit kadetje, worstvlees, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Les Halles kookboek:

Rognons de veau à la moutarde - Kalfnier met mosterd

Ingrediënten:
boter, dijon-mosterd, kalfsnier, kippenbouillon, peper, plantaardige olie, sjalot, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Knot Foie

Ingrediënten:
agar-agar, blanke rozijnen, eidooier, foie gras, kimchi, konjac, koriander delphino, water en xanthaangom

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Kalfslever op venetiaanse wijze - fegato alla veneziana

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, kalfslever, olijfolie, verse peterselie, witte ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / orgaanvlees
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / hoofdgerecht uit De truffel:

Krokante kalfszwezerik, ravioli met prei-knolselderijvulling

Ingrediënten:
bloem, boter, fleur de sel, kalfsjus, kalfszwezerik, kastanjes, knoflook, laurier, olijfolie, pasta, peper, ravioli met knolselderijvulling, rode port, sjalot, witte truffelboter en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng soekaboemi (Gekruide lever speciaal)

Ingrediënten:
bloem, champignons, knoflook, lever, margarine, ontbijtspek, paprika en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Ati goreng kering (Gekruide lever)

Ingrediënten:
chilisaus, ketjap, nootmuskaat, ontbijtspek, peper, sambal ketjap, varkenslever en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
orgaanvlees