koek en gebak

Zoek naar koek en gebak in jouw eigen kookboeken

Koek En Gebak koken? De lekkerste recepten:

Bijgerecht uit delicious. magazine - 2007-04:

Scones met jam en room

Ingrediënten:
jam en room

Soort:
koek en gebak

Recept uit delicious. magazine - 2007-05:

Aardbeien-vanillecakejes

Ingrediënten:
aardbeien en vanille

Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Bitter vierkant

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, eidooier, papier en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Rode letters

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, kruidnagels, meel, rode kleurstof bores, suiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Colombijne

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, eidooier, eiwit, meel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Bloedsinaasappelcakes met gecondenseerde kokosmelk

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelpoeder, bakpoeder, bloedsinaasappel, boter, eieren, gezoete gecondenseerde kokosmelk, honing, maïzena, melk, meloentapioca, poedersuiker, rijstbloem, vanille-extract, boter en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit Regula Ysewijn - Brits bakboek

Bij de koffie uit Brits bakboek:

Cornish heavy cake

Ingrediënten:
bloem, boter, eigeel, gekonfijte citrusschil, krenten, melk, reuzel, water, witte suiker en zeezout

Keuken:
Brits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Nonne veesjes

Ingrediënten:
bittere amandelen, citroen, ei, papier en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Joode kranszen

Ingrediënten:
amandelen, amandelsnippers, eiwit en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Witte letters

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, kruidnagels, meel, suiker en water

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Turons

Ingrediënten:
amandelsnippers, eiwit, kruidnagelen, ongepelde amandelen, papier, rode kleurstof bores, suiker en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Anijsbeschuit

Ingrediënten:
anijs, citroenrasp, eidooier, eiwit, meel en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Bittere koekjes

Ingrediënten:
amandelen, bittere amandelen, eiwit en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking

Recept uit Eleonora Consoli Sicilia - The ancient art of cooking :

Facce di Vecchia / Heksengezicht

Ingrediënten:
bloem, gist, olijfolie, oregano, peper, piacentinu ennese en zout

Keuken:
Siciliaans / Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Brownies

Ingrediënten:
amandelpoeder, bloem, boter, donkere chocolade, eieren en suiker

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Sinaasappelsprits

Ingrediënten:
amandelen, amandelsnippers, ei, eidooier, grove suiker, poedersuiker, sprits, suiker en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit  - Het gouden bakboek

Snack of tussendoortje uit Het gouden bakboek:

Zandkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, eierdooiers, poedersuiker, suiker en zout

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Bruin zeeschuim

Ingrediënten:
amandelen, chocolade, ei en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Glassee

Ingrediënten:
ei, meel, papier en suiker

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Gerrit van den Brenk - ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier

Recept uit ‘tZaamenspraak tusschen een mevrouw, banketbakker en confiturier:

Rogge- of Spaans brood

Ingrediënten:
amandelen, amandelsnippers, ei, kaneel, papier, suiker en sukade

Keuken:
Hollands
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Claudia Piras en Ruprecht Stempell - Culinaria Italia

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Culinaria Italia:

Napolitaans gistgebak - babà alla napoletana

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eierdooier, eiwit, gist, melk, rum, suiker, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Snack of tussendoortje uit Elseviers culinaire atlas:

Berliner Pfannkuchen - Berlinerbollen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, eidooier, frituurvet, gist, jam, melk, poedersuiker, rum, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Madeleines

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cognac, ei, suiker en vanille-essence

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Gâteau au chocolat - Chocoladetaart

Ingrediënten:
amandel, bloem, boter, eidooier, eiwit, pure chocolade, suiker, vanillesuiker en water

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elseviers culinaire atlas:

Gazellehoorntjes

Ingrediënten:
amandel, ei, kaneel, rozenwater, sesamzaad en vruchtensuiker

Keuken:
Marokkaans
Soort:
koek en gebak
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / nagerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Asabeh el ardus - Bruidsvingers

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, citroensap, filodeeg, kaneel, rozenwater, suiker, vruchtensuiker en water

Keuken:
Midden-Oosten / midden-oosten
Soort:
koek en gebak