amuse

Zoek naar amuse in jouw eigen kookboeken

De lekkerste amuse recepten

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / voorgerecht uit Tomaten:

Tomatenmoes

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, rode paprika, olijfolie, tomaat, sjalot, slagroom, tijm, basilicum, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Tomatenblini’s

Ingrediënten:
bieslook, bloem, ei, boter, gehakt, instantgist, parmaham, suiker, zout, tomatenpuree, volle melk en zure room

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Calvadosappel met paté

Ingrediënten:
appel, calvados, kappertjes en roompaté

Soort:
feestdagen
Een recept uit Najat Kaanache - NAJAT

Amuse / diner uit NAJAT:

Warkawaaier

Ingrediënten:
bladpeterselie, forelkaviaar, guacamole, koriander, paarse maiskorrels, rode maiskorrels, warkavellen en zwarte olijvenpuree

Keuken:
Marokkaans
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken runderrookvlees

Ingrediënten:
augurk, citroensap, coleslaw, mosterd, olijfolie en runderrookvlees

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Amuse / diner uit Allerhande kerstclassics 2012:

Feestvorken meloen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, buffelmozzarella, meloen, munt, olijfolie en rauwe ham

Soort:
fruit / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Octopus in inktvisinkttempura met rettich-julienne

Ingrediënten:
inktvisinkt, octopus, rettich, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, tempurameel en zonnebloemolie

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerkerst

Amuse / diner uit Allerkerst:

Gerookte forel met mierikswortelroom

Ingrediënten:
gerookte forelfilet, komkommer, mierikswortel en slagroom

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: gerookte vis met kaviaar

Ingrediënten:
gerookte paling, gerookte zalm en kaviaar

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Lars Hamer en L. Bisschops - Retour Japan

Amuse / diner uit Retour Japan:

Tartaar van tonijn en kabeljauw met rettich en rijstazijn

Ingrediënten:
kabeljauwfilet, kummelzaad, limoenzeste, rettich, rijstazijn, sojasaus, tonijn en wasabi

Keuken:
Japans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: toast met kaviaar

Ingrediënten:
boter, kaviaar, peterselie, toast en ui

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Amuse / diner uit Modernist Cuisine [4]:

Chawanmushi

Ingrediënten:
activa® rm transglutaminase, boter, citroenverbena, coquillefond, sint-jakobsschelp, dadels, ei, kippenfond, lente-ui, prosciutto crudo, sake en xanthaangom

Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Amuse / diner uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Koude amuses of receptiehapjes: toast met kaviaar, zalmeitjes en zure room

Ingrediënten:
kaviaar, zalmeitjes en zure room

Keuken:
Internationaal
Soort:
vis
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Kippenlevertjes met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, boter, kippenlevertjes, mangochutney, peper, tuinkers en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Haringbonbons

Ingrediënten:
granny smith, olijfolie, peper, rode biet, roggebrood, verse bieslook, zout en zoute haring

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Kletskoppen met chocoladerand

Ingrediënten:
extra bittere chocolade en kletskoppen

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Koekjes van parmezaanse kaas en olijven

Ingrediënten:
bloem, parmezaanse kaas, peper en zout, boter en zwarte olijven

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Parel van ganzenlever en veenbessen

Ingrediënten:
agaragar, kappa, terrine van ganzenlever en veenbessensap

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Glaasje met drie bereidingen van pompoen

Ingrediënten:
agaragar, dille, pompoen, suiker, vanillestokje en wittewijnazijn

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Gemarineerde tonijn met knolselderij en kikkererwten

Ingrediënten:
gepofte kikkererwten, knolselderij, olijfolie, suikersiroop, tonijn, wasabipasta en wittewijnazijn

Een recept uit Hilde Smeesters en H. Smeesters - Puur Maasland

Amuse / diner uit Puur Maasland:

Eitje gevuld met nicola-aardappel, espuma van aardappel en Belgische kaviaar

Ingrediënten:
belgische kaviaar, eierschalen, gevogeltebouillon, nicola aardappel, olijfolie, pectine en room

Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Huitres crues - Rauwe oesters

Ingrediënten:
citroenen, ijs, oesters en zeewier

Keuken:
Nederlands / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Amuse / diner uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Langoustines sautées au mesclun - Gebakken langoustines op een bedje van gemengde salade

Ingrediënten:
basilicum, eikenbladsla, kervel, knoflookolie, krulandijvie, langoustines, munt, peper, rode kerstomaten, roodlof, truffelvinaigrette en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Amuse / diner uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Croissanttoast met Madagascar-eend

Ingrediënten:
cognac, crème fraîche, croissants, gerookte eendenborst, groene peperkorrels, rucolacress, tomatenpuree, vloeibare honing en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Aardbeien in rode wijn siroop

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, lichte basterdsuiker, munt, sinaasappel en volle rode wijn

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Amuse / diner uit Allerlekkerst Zomer:

Mang-passievruchtenmousse

Ingrediënten:
mango, passievrucht, sinaasappellikeur en vanilleroomijs

Keuken:
Internationaal
Soort:
fruit / vegetarisch