Zuid-Oostazië

Zoek naar Zuid-Oostazië in jouw eigen kookboeken

Zuid Oostazië koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Gele curry-pasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde chilipeper, gemalen komijn, gemalen kurkuma, korianderwortel en sjalot

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek poeroet, gedroogde chilipeper, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, rode thaise ui en trassi

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Gebakken mie met pikante kip

Ingrediënten:
bieslook, eiermie, garnalen, gedroogde pili-pili, gember, grof zeezout, kerriepoeder, kipfilet, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoensap, margarine, olie, rode spaanse peper, santen, serehpoeder, sjalot, water en witte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
gevogelte / noedels
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Rode currypasta

Ingrediënten:
citroengras, djeroek lemonschil, galangal, garnalenpasta, gedroogde rode chilipeper, karwijzaad, knoflook, korianderzaad, thaise rode ui en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Recept uit Kooktechnieken:

Gele currypasta

Ingrediënten:
citroengras, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderwortel, kurkumapoeder, sjalot en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Geroerbakte noedels & taugé

Ingrediënten:
cellofaannoedels, dipsaus, geroosterde gezouten pindas, glasnoedels, groentebouillonpoeder, knoflookbieslook, koriander, lichte sojasaus, munt, olie, rawit, taugé, thaise sjalotjes, water, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
noedels
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Scherp-zure noedelsoep

Ingrediënten:
basilicum, bruine basterdsuiker, citroengras, groentebouillon, komkommer, koriander, lichte sojasaus, lotuswortel, paprikapoeder, plantaardige olie, rawit, rijstsiroop, rode chilipeper, rode ui, rondkorrelrijst, tamarindepasta, vietnamese munt, zeewiervlokken en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
soep/bouillon / vegan / noedels
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Groentevulling voor loempia of flensjes

Ingrediënten:
bieslook, bospeen, bosui, groene asperge, knoflook, kokosolie, koriander, taugé, witte kool en zout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
vegan / groentevulling
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Opties voor extra vulling

Ingrediënten:
gamba's, jonge bamboescheuten, kippendij, omeletreepjes en pepesan

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Lumpia - Krokant horentje met geroerbakte groenten

Ingrediënten:
chilimayonaise, geraspte gemberwortel, groentevulling en loempiavellen

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Flensjes

Ingrediënten:
bloem, ei, geraspte gemberwortel en water

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
pannenkoeken en flensjes
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Baru Belanda:

Krokant horentje met geroerbakte groenten in flensjes

Ingrediënten:
chilimayonaise, flensjes, geraspte gemberwortel en groentevulling

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Singapore-saus

Ingrediënten:
ananas, angustora-bitter, bruine suiker, citroensap, gegeleerde vleesjus, gembernat en ketjap

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
saus
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Bijgerecht uit Hapjes:

Satésaus

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, kokosmelk, lichte sojasaus, pindakaas, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
warme sauzen / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Rundvleessaté

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, bruine suiker, citroengras, citroensap, gember, gemberwortel, honing, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kurkuma, lichte sojasaus, pindakaas, runderbiefstuk, runderlende, sjalot, sojasaus, tabasco en water

Keuken:
Aziatisch / Zuid-Oostazië
Soort:
barbecue/grill / rundvlees
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Zoetzure prei met spaanse peper

Ingrediënten:
azijn, bouillonpoeder, gembersiroop, groente, ketjap manis, knoflook, olie, prei, rode peper, selderij en suiker

Keuken:
Zuid-Oostazië
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Garam masala

Ingrediënten:
groene kardemompeulen, kaneelblad, kaneelstokje, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, nootmuskaat, zwarte kardemompeulen en zwarte peperkorrels

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Claudia Bruckmann, Teubner en Dorothee Godert - Groot handboek koken

Basisrecept uit Groot handboek koken:

Chaat masala

Ingrediënten:
ajowanzaad, amchur, asant, gedroogde granaatappelzaden, gedroogde munt, gedroogde rode chilipeper, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, zout, zwarte peperkorrels en zwart steenzout

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Muizenoortjessalade

Ingrediënten:
andijvie, chili-olie, citroensap, koriander, muizenoortjes, nam pla, rode pepers en rode ui

Keuken:
Zuid-Oostazië
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Varkensgehaktballetjes voor Thaise rijstsoep

Ingrediënten:
knoflook, koriander, varkensgehakt, vissaus en witte peper

Keuken:
Thais
Soort:
varkensvlees
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Groentesoep met citroen en kokos

Ingrediënten:
alfalfa, djeroek poeroet, groentebouillon, kokosmelk, laos, laospoeder, limoensap, limoenschil, nam pla, rode spaanse peper, serehpoeder, serehstengel, slagroom, spinazie, thaise vissaus en zout

Keuken:
Thais
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Orathay Souksisavanh en Vania Nikolkic - Het spirelli kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het spirelli kookboek:

Bo bun met gamba's met thaise saus

Ingrediënten:
bataviasla, bloem, frituurolie, gamba, knoflook, komkommer, koriander, kropsla, munt, peper, pinda's, mihoen, taugé, thaise saus, wortel en zout

Keuken:
Thais
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Diner / hoofdgerecht uit De grote Kleyn:

Thaise biefstuk van de barbecue

Ingrediënten:
biefstuk, koriander, limoensap, nam pla, pinda's, rode currypasta, rode peper, sesamolie en sjalot

Keuken:
Thais
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met vis - adobo II

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, citroensap, doperwten, grietfilets, haricots verts, japanse sojasaus, knoflook, lichte chinese sojasaus, limoensap, peper, platvisfilets, scholfilet, sperziebonen, tomaat, tongfilet, ui, visbouillon en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Thaise laab

Ingrediënten:
basmatirijst, groene ui, jasmijnrijst, komkommer, koriander, limoen, mager rundgehakt, nam pla, rode peper, rode ui, sla en tomaat

Keuken:
Thais
Soort:
salade / pasta/noodles