schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Mosselen en mosselfond

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bouchot mosselen, cayennepeper, citroengras, droge witte wijn, fleur de sel, gember, korianderkorrels, pimentkorrels, prei, room, sjalotten, steranijs, wortel en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Reuzengarnalen met tomaten

Ingrediënten:
beurre manié, cognac, gecondenseerde melk, kerriepoeder, reuzengarnalen, sjalotjes, tomaten en vetstof

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Poached Oysters

Ingrediënten:
kusshi oester en oesternat

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / lunch / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Toast met roerei en garnalen

Ingrediënten:
brood, dille, eieren, garnalen, gemalen kaas, peper, preiwit, room, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Basisrecept uit De Zilveren Lepel:

Basis bereiding sint-jakobsschelpen schoonamken en bereiden

Ingrediënten:
sint-jakobsschelp, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang bandung (Garnalen met bloemkool)

Ingrediënten:
bloemkool, citroensap, garnalen, javaanse suiker, maïzena, olie, peper, prei, sambal oelek, selderij, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Kari oedang (Garnalencurry)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, garnalen, gemberwortel, javaanse suiker, kemirienoten, koenjit, olie, peper, peterselie, sambal trassi, santen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Diner / hoofdgerecht uit Modernist Cuisine [5]:

Oyster Stew: Oyster Escabeche and Oyster Consomme with Milk Skin, Salsify Fondant, Pickled Tapioca Pearl and Avocado Puree

Ingrediënten:
avocado, blanke groentefond, citroenmelisse, ingemaakte tapiocaparels, melkvel, mosselsap, oester consommé, oester escabeche en schorsenerenfondant

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gestoofde garnalen in kerriesaus met tomaten - goelai oedang

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, citroenrasp, citroensap, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, gedroogde spaanse peper, goela djawa, hollandse garnaal, kerrie, knoflook, lombok rawit, noorse garnalen, peper, tomaat, ui, verse bladselderij, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Garnalen met petehbonen - toemis oedang peteh

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, groene spaanse peper, knoflook, laos, noorse garnalen, peper, petehbonen, rode spaanse peper, ui, verse garnalen en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Steamed Live Spot Prawn

Ingrediënten:
levende white spot garnalen

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Sicily

Diner / voorgerecht uit Made in Sicily :

Chiocciole a picchi pacchi - Slakken in tomaat- en chilisaus

Ingrediënten:
basilicum, bloem, chilivlokken, olijfolie, peterselie, pruimtomaat, slakken, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Salted Freeze Dried Lobster

Ingrediënten:
kreeftenstaart, water en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Oedang kerrie (Garnalen in kerriesaus)

Ingrediënten:
citroensap, djahé, garnalen, kerrie, ketoembar, knoflook, kokos, paprikapoeder, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Aziatisch soepje van paddenstoelen met garnalen

Ingrediënten:
citroengras, garnalen, gember, kokosmelk, paddenstoelen en scampi

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng taotjo met garnalen en tahoe

Ingrediënten:
garnalen, knoflook, laos, paprika, salam, suiker, tahoe, taotjo, trassi en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Brengkessan oedang dan tempeh (Gestoomde garnalen mt tempé)

Ingrediënten:
citroensap, garnalen, kemangi, kemirienoten, knoflook, koenjit, laos, rode lomboks, rode ui, santen, tempé, trassi, water, witte ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gekookt

Ingrediënten:
azijn, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jo van Lamoen - Zeeuwse pot

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Zeeuwse pot:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, citroensap, droge witte wijn, mosselen, prei, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, versgemalen zwarte peper, water, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands / Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Witloofcocktail

Ingrediënten:
avocado, clementines, grijze garnalen, mosterd, peper, peterselie, platte kaas, sjalotje, sla, vinaigrette, witloof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Toussie Salomonson - Het groot fondue boek

Recept uit Het groot fondue boek:

Krab-dip

Ingrediënten:
citroensap, gervais, krab uit blik, slagroom en worcestershiresaus

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Salade de coquilles Saint-Jacques grillées aux asperges - Salade van gegrilde sint-jakobsschelpen met asperges

Ingrediënten:
alfalfa, blanke asperges, champagnedressing, dille, groene asperges, kerstomaat, peper, sint-jakobsschelpen, voorgerecht en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Diner / voorgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Sint-jakobsschelpen of garnalen met kerstomaatjes en pesto

Ingrediënten:
citroenrasp, garnaal, kerstomaat, olijfolie, pesto, peterselie en sint-jakobsnoten

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren