schaal- en schelpdieren

Zoek naar schaal- en schelpdieren in jouw eigen kookboeken

Schaal En Schelpdieren koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / voorgerecht uit Tomaten:

Bloody Mary- garnalencocktail

Ingrediënten:
bieslook, bleekselderij, garnaal, paprika, ijsbergsla, mayonaise, romatomaat, tabasco, tomatenpuree, wodka en worcestersaus

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Tomaten:

Linguine met krab, tomaten en basilicum

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, linguine, olijfolie, rode chilipeper, knoflook, tomaten, versgemalen zwarte peper en vers krabvlees

Soort:
pasta/noodles / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Queues de langoustines sautées aux trois poivrons - Gebakken langoustinestaartjes met paprika

Ingrediënten:
boter, gele paprika, groene paprika, langoustines, peper, rode paprika, veldsla en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Courgettebloemen gevuld met reuzengarnalen

Ingrediënten:
appel, citroen, courgettebloemen, kerriepoeder, kervel, knoflook, peper, reuzengarnalen, room, roze garnalen, saffraan, sjalot, tijm, tomaat, ui, vetstof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Timbale de crevettes grises à la crème - Timbaaltje van Hollandse garnalen

Ingrediënten:
crème fraîche, gelatineblaadjes, hollandse garnalen, kervel, kervelsaus, peper, slagroom, visfumet, visgelei, zalmeitjes en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Krabmousse met gemarineerde tomaten

Ingrediënten:
augurk, balsamicoazijn, bieslook, bladpeterselie, citroensap, crème fraîche, dille, dragon, gedroogde oregano, gelatine, gladde mosterd, kappertjes, kervel, ketjap, knoflook, kristalsuiker, mayonaise, noordzeekrabvlees, olijfolie, poedersuiker, romatomaat, slagroom, sojaolie, tomatenketchup, visfond, vleestomaat en witte wijn

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Coquilles saint-Jacques sur un lit de poireaux - Sint Jakobsschelpen op een bedje van prei

Ingrediënten:
beurre blanc, bieslook, boter, kerstomaat, kervel, peper, prei, sint-jakobsschelpen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met kaassaus

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, cayennepeper, citroenmelisse, gemalen kaas, nootmuskaat, peper, peterselie, sint-jakobsvruchten, tomaat, vetstof, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met witloof en garnalen

Ingrediënten:
garnalen, peper, peterselie, room, sint-jakobsvruchten, vetstof, witlof, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mousseline de homard - Kreefttimbaaltje

Ingrediënten:
boter, cognac, kreeft, kreeftensaus, noilly prat, peper, peperkorrels, sjalot, slagroom, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met prei

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, cognac, peper, preiwit, room, sint-jakobsvruchten, vetstof en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wijngaardslakken met fijne kruiden

Ingrediënten:
cayennepeper, groene kruiden, room, sjalotten, tomaten, vetstof, wijngaardslakken en witte wijn

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Potted crab

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, foelie, krab, peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Diner / voorgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Grapefruit met krab

Ingrediënten:
grapefruit, krab, mayonaise, peterselie en slabladeren

Keuken:
Internationaal
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng godok I (gekruide boontjes en garnalen)

Ingrediënten:
boontjes, garnalen, groene lomboks, knoflook, laos, olie, petehbonen, rode lomboks, santen, suiker, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Sint-jakobsvruchten met gerookte zalm

Ingrediënten:
bieslook, citroen, gerookte zalm, kaviaar, oesters, peper, room, sint-jakobsvruchten, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wijngaardslakken in witte wijn

Ingrediënten:
amandelpoeder, knoflook, nootmuskaat, peper, peterselie, sjalotten, vetstof, wijngaardslakken, witte wijn en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Karides - Garnalen

Ingrediënten:
feta, gepelde grote garnalen, knoflook, laurier, olijfolie, suiker, ui, vleestomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Mosselen in witte wijn met linguine

Ingrediënten:
bladpeterselie, droge witte wijn, gedroogde pasta, knoflook, linguine, mosselen, olijfolie, rode chilipeper, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Kruidentagliatelle met garnalenspiesen

Ingrediënten:
bieslook, bladpeterselie, citroen, fettuccine, gedroogde chilipeper, gedroogde pasta, knoflook, linguine, olijfolie, rozemarijn, rucola, steurgarnaal, tagliatelle, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shrimps sous vide

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Midye pilavi - Mosselen met rijst

Ingrediënten:
ingelegde gember, mossel, rijst, olijfolie, rozijnen, runderbouillon, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Annette van Ruitenburg, Ruth de Ruwe, Rene Zanderink en Elsje Bruijnesteijn - Liever lokaal

Diner / hoofdgerecht uit Liever lokaal:

Oosterscheldekreeft met gestoofde groenten

Ingrediënten:
bosui, boter, court-bouillon, droge witte wijn, kreeft, olie, peterselie, venkelzaad, winterwortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Sambal goreng kerang (gekruide mosselen)

Ingrediënten:
knoflook, laos, mosselen, nootmuskaat, peper, prei, sambal oelek, selderij, tomaat, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit S. Franco en W. Lingwood - Pasta

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Pasta:

Krabtortelinni

Ingrediënten:
boter, citroen, dragon, knoflook, krabbenvlees, olijfolie, rode chilipeper, sjalot, vers pastadeeg, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Food4Eyes.com - Amuses & Appetizers - FunFood

Amuse / diner / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Amuses & Appetizers - FunFood:

Kruidige garnalen

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, garnalen, kerstomaat, olijfolie, ui, visbouillon en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren