paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in jouw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Powder of Mushroom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sauteed mushrooms

Ingrediënten:
maitake en reuzel

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Shiitake Marmelade-

Ingrediënten:
bruine vleesjus, geklaarde boter, knoflook, rundermerg, sherryazijn, shiitake, sjalot, tomatenwater en xanthaangom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Eekhoorntjesbroodpaté

Ingrediënten:
bayonneham, bloem, boter, bouillon, eidooier, eekhoorntjesbrood, knoflook, korstdeeg en ui

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Champignons farci - Gevulde champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, gekookte ham, kaas, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, fresh cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Enoki mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

crimini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, dried cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

freeze-drying Mushrooms

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Chestnuts, cooking sous vide in sugar syrup

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Champignons, gevuld

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, godiveauworstvlees, sjalot en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Pan-fried Salmon with a Tarragon Mushroom Sauce - Gebakken zalm met een dragon-paddenstoelensaus

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, dragon, grote sponszwam, kastanjeboleet, kippenbouillon, maïzena, mosterd, oesterzwam, oranje-groene melkzwam, sjalot, vis, witte wijnazijn, zalmsteaks en zure room

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Diner / hoofdgerecht uit Junges Gemüse:

Steinpilze und Pfifferlinge mit Ofenkartoffeln / Eekhoorntjebrood en cantharellen met aardappelen uit de oven

Ingrediënten:
bieslook, cantharellen, citroensap, eekhoorntjesbrood, ei, grof zeezout, lente-ui, licht gerookt doorregen spek, nootmuskaat, peper, peterselie, plantaardige olie, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, fruitige witte wijn, ganzenvet, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Recept uit A little bite of Beddington:

Enoki-paddenstoelen in spek

Ingrediënten:
enoki paddenstoelen, ontbijtspek, varkensvet en zonnebloemolie

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Jean Beddington - A little bite of Beddington

Snack of tussendoortje uit A little bite of Beddington:

Gevulde champignons met bacon-sesamvulling

Ingrediënten:
bakbacon, bosui, champignons, geroosterde sesamolie, knoflook, sojasaus, ui, witbroodkruim en wit sesamzaad

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit René Redzepi - Noma: a work in progress

Diner / hoofdgerecht uit Noma: a work in progress:

Knapperig rendiermos met paddenstoelen en créme fraîche

Ingrediënten:
crème fraîche, druivenpitolie, eekhoorntjesbrood, rendiermos en zout

Keuken:
Deens / Noord-west-Europees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Deutsche Küche aus den Weinregionen

Diner / hoofdgerecht uit Deutsche Küche aus den Weinregionen:

Eglifilets in der Steinpilzkruste mit Pistazienpesto - Baarsfilet met een mantel van eekhoorntjesbrood en pistachepesto

Ingrediënten:
vis

Keuken:
Duits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Diner / hoofdgerecht uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Stir-fried Mushrooms / Geroerbakte paddenstoelen

Ingrediënten:
champignons, chili-bonensaus, chilipoeder, donkere sojasaus, droge sherry, gedroogde shiitake, gember, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, olie, sesamolie, stropaddestoelen, suiker en zout

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Champignons de Paris à la Grècque - Parijse champignons op z'n Grieks

Ingrediënten:
champignons de paris, kerstomaat, kippenbouillon, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, parelui, tijm, weidechampignon, wijnazijn, witte wijn, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Keuken:
Grieks / Frans / Brits
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Cantharellen

Ingrediënten:
boter, cantharellen, gladde peterselie, peper en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen