paddenstoelen

Zoek naar paddenstoelen in jouw eigen kookboeken

Paddenstoelen koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Wilde-paddenstoelensalade - sienisalaatti

Ingrediënten:
bospaddestoelen, citroensap, piment, suiker, ui, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Europees / Fins
Soort:
salade / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gemarineerde paddestoelen - marinovannyje griby

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurierblad, olie, paddenstoelen, peperkorrel, rodewijnazijn, suiker en zout

Keuken:
Europees / Russisch
Soort:
vegetarisch / pekel en marinades / paddenstoelen
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Een jaar in Toscane:

Guatelli in umido - Gestoofde cantharellen

Ingrediënten:
cantharellen, dragon, knoflook, olijfolie, peterselie, prosciutto, wilde munt, zout en zwarte peper

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Chestnuts, cooking sous vide in sugar syrup

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, dried cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Mushrooms, fresh cooking sous vide for purees

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Paddestoelenragout

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, eekhoorntjesbrood, eidooier, grotchampignons, kalfsbouillon, ontbijtspek, peper, peterselie, room, tijm, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Sauteed mushrooms

Ingrediënten:
maitake en reuzel

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

crimini mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Enoki mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

freeze-drying Mushrooms

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Diner / voorgerecht uit La Mère Brazier:

Eekhoorntjesbroodpaté

Ingrediënten:
bayonneham, bloem, boter, bouillon, eidooier, eekhoorntjesbrood, knoflook, korstdeeg en ui

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / voorgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Champignons farci - Gevulde champignons

Ingrediënten:
boter, champignons, gekookte ham, kaas, peper, peterselie, ui, witbrood en zout

Keuken:
Frans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Shiitake Marmelade-

Ingrediënten:
bruine vleesjus, geklaarde boter, knoflook, rundermerg, sherryazijn, shiitake, sjalot, tomatenwater en xanthaangom

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Aude De Galard - Rijst & risotto

Bijgerecht uit Rijst & risotto:

Rijstgratin

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, gruyerekaas, peper, raclettekaas, reblochon, rijst, spekjes, tuinkruiden en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Puree

Ingrediënten:
cantharel, eekhoorntjesbrood, geklaarde bruine boter, morieljes, porcini, portobello, shiitake, sjalot, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Mushroom Marmalade

Ingrediënten:
bieslook, bruine kippenfond, dragon, geklaarde boter, kervel, paddestoelen, peterselie en sjalot

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Pittige wilde paddenstoelen met zure room

Ingrediënten:
boleten, cantharellen, cayennepeper, fruitige witte wijn, ganzenvet, paprikapoeder, peper, plantaardige olie, shii-takes, ui, zout en zure room

Keuken:
Hongaars / Asjkenazisch / Joods
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [4]

Diner / voorgerecht uit Modernist Cuisine [4]:

Crimini in Amber

Ingrediënten:
gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde vijgen, ingemaakte vijgen, iota carrageen, kappa carrageen, kastanjechampignon, bonito, koji-aji, kombu, parmezaanse kaas, radijs, sesamzaad, water en zout

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [2]

Recept uit Modernist Cuisine [2]:

Morieltjes

Ingrediënten:
geklaarde boter, hollandaisesaus, morieljes, room, sherry fino, sjalot en vin jaune

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of fresh shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Naked frying of dried shiitake

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

Shimeji mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [3]

Recept uit Modernist Cuisine [3]:

beech mushrooms, cooking sous vide

Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Stuffed Garlic Mushrooms with Prosciutto and Herbs - Gevulde padddenstoel;en met prosciuto en kruiden

Ingrediënten:
boter, broodkruim, ei, gedroogd eekhoorntjesbrood, gedroogde kastanjeboleet, gedroogde oranje-groene melkzwam, knoflook, peterselie, proscuitto di parma, san daniele ham, tijm, weidechampignons, zout en zwarte peper

Keuken:
Brits / Italiaans
Soort:
paddenstoelen
Een recept uit  - Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book

Diner / hoofdgerecht uit Peter Jordan & Steven Wheeler - The Ultimate Mushroom Book:

Pan Fried Chicken of the Woods with a Sherry Cream Sauce - Gebakken zwavelzwam met een sherry-roomsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, cayennepeper, citroensap, dragon, kippenbouillon, selderijzout, sherry, sjalot, ui, volle room, wortel en zwavelzwam

Keuken:
Brits
Soort:
paddenstoelen