ovenschotel

Zoek naar ovenschotel in jouw eigen kookboeken

Ovenschotel koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Crostini

Ingrediënten:
plantaardige olie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / condiment / ovenschotel
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Tartiflette

Ingrediënten:
aardappel, peper, plantaardige olie, reblochon, spek, ui, witte wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Haring met tomaat en venkel

Ingrediënten:
azijn, basilicum, haringfilet, knoflook, olijfolie, peper, tomaten, ui, venkel, vis en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur met komijn en cayennepeper

Ingrediënten:
cayennepeper, fijne bulgur, hashwa, komijn, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Overschotel van laagjes vlees en bulghur

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kibbeh bil sanieh - Ovenschotel van laagjes vlees en bulghur met tomatenpuree

Ingrediënten:
fijne bulgur, hashwa, kaneel, mager kalfsvlees, mager lamsvlees, mager rundvlees, peper, piment, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Syrisch / Sefardisch / Joods
Soort:
ovenschotel
Een recept uit John Muller en Berthe Meijer - Het literaire eetboek

Diner / hoofdgerecht uit Het literaire eetboek:

Limabonen met peren

Ingrediënten:
kippenbouillon, limabonen, melasse, rietsuikerstroop, stoofperen en ui

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Indiaase witlof

Ingrediënten:
aardappelpuree, kerriepoeder, oude kaas, rundergehakt, witlof en zoete mangochutney

Keuken:
Indiaas / Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Ovenschotel met gehakt en perziken

Ingrediënten:
aardappelpuree, banaan, kaas, kastanjechampignons, kerriepoeder, knoflook, peper, perzik uit blik, rundergehakt, sambal, sperziebonen, spitskool en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Aubergine wokkie wokkie

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, chilisaus, kaas, ketjap, knoflook, peper, rode paprika, rundergehakt, tomaat, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Pom met kip

Ingrediënten:
groene banaan, kip, kokosmelk, maggiblokjes, piccalilly, pomtayer, selderij, suiker en witte peper

Keuken:
Surinaams
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Groene koolschotel van Cor

Ingrediënten:
aardappelpuree, groene kool, kerriepoeder, knoflook, olie, oude kaas, peper, rundergehakt, spek, ui en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pastizzo di polenta - Polenta met gebraden kip en pijnboompitten

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, kip, peper, pijnboompitten, polenta, rozemarijn, rozijnen, salie en zout

Keuken:
Joods / Italiaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Sheikh el mahshi betingan - Aubergines met een vulling van gehakt en pijnboompitten

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, lamsgehakt, peper, pijnboompitten, piment, suiker, tomaten, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Arabisch
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Nederland op z'n lekkerst

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Nederland op z'n lekkerst:

Koolrabi-aardappelgratin met komijnekaas

Ingrediënten:
belegen komijnekaas, knoflook, koolrabi, slagroom, tijm en vastkokende aardappels

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Gemüse!

Diner / hoofdgerecht uit Gemüse! :

Schorsenerengratin met gehaktballetjes

Ingrediënten:
bergkaas, boter, citroensap, crème fraîche, ei, hoh gehakt, oud witbrood, peper, peterselie, schorseneren, walnoten en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Knolselderijlasagne met paddenstoelen en verse kruiden

Ingrediënten:
bloem, halfvolle melk, kastanjechampignons, knoflook, knolselderij, nootmuskaat, oesterzwammen, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, roomboter, rozemarijn, tijm, ui en verse worst

Soort:
ovenschotel
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Lima - het kookboek:

Pastel de choclo

Ingrediënten:
ají pancapasta, boter, fijn zeezout, gele ají-pasta, kipgehakt, knoflook, komijnpoeder, konijnenvlees, koolzaadolie, koriander, maïskolven, poedersuiker, rozijnen, rundergehakt, ui, volle melk, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Peruaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Recept uit Karsu's Kitchen:

Gehakt in een schaal uit de oven - Tepsi kebabi

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, cherrytomaten, groene peper, knoflook, komijn, lamsgehakt, paprika, pul biber, rode pepers, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Turkse kookkunst

Diner / hoofdgerecht uit Turkse kookkunst:

Kabak musakka - Courgette moussaka

Ingrediënten:
courgette, dille, gehakt, munt, olie, tomaat, ui en zout

Keuken:
Turks
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Elzasser baeckoffe

Ingrediënten:
aardappelen, droge witte wijn, grof zout, knoflook, lamsschouder, laurier, prei, runderschouder, ui, varkenspoten, varkensschouder, witte peper, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise Too:

Gratin Dauphinois met wintergroenten

Keuken:
Frans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Michel Hanssen en Bart Nijs - Spice Wise

Diner / hoofdgerecht uit Spice Wise:

Bobotie

Keuken:
Zuid-Afrikaans
Soort:
ovenschotel
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Zalmkoekjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, citroenrasp, ei, ketchup, olie, paneermeel, peterselie en roze zalm uit blik

Soort:
ovenschotel
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Diner / hoofdgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Sedani in de oven

Ingrediënten:
bloem, gekookte ham, margarine, melk, oude hollandse kaas en sedani

Keuken:
Nederlands
Soort:
ovenschotel
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Recept uit Als kok in Frankrijk:

Klassieke moussaka

Ingrediënten:
aubergines, ei, gruyerekaas, kaneel, lamsgehakt, olijfolie, peper en zout

Keuken:
Grieks / Frans
Soort:
ovenschotel