hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Insalata di asparagi e Parmigiano - Aspergesalade met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bieslook, ei, giorgios vinaigrette, groene asperges, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, sjalottenvinaigrette, slabladeren en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / hoofdgerecht uit Ingrediënten:

Pittige Quinoa 'risotto'

Ingrediënten:
bleekselderij, italiaanse kruiden, knoflook, kruidenbouillon, minimaiskolfjes, olie, quinoa, tabasco, tomaat, ui, verse basilicum, winterwortel en zachte geitenkaas

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Paella valenciana

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, doperwten, droogkokende rijst, groene olijven, groene paprika, inktvis, kippenbouillon, knoflook, langoustines, olijfolie, garnaal, peper, mossel, rode paprika, saffraandraadjes, ui en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Nasi goreng

Ingrediënten:
gemberpoeder, kerrie, ketjap manis, ketoembar, kipfilet, knoflook, olie, prei, rijst, sambal oelek, trassi, ui en vleesresten

Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Mediterrane groentegratin

Ingrediënten:
cannellinibonen, groentefond, knoflook, koolraap, laurierblad, olijfolie, paneermeel, pompoen, savooiekool, tijm, tomaten en ui

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Varkenskoteletten met geroosterde groente, gegrilde

Ingrediënten:
groente en varkenskotelet

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Bonenschotel met saucijsjes

Ingrediënten:
bonen en saucijsjes

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Vis met Caribische rijst, zoetzure

Ingrediënten:
rijst en vis

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Gado gado

Soort:
vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Pappardelle met walnootpesto en paddenstoelen

Ingrediënten:
paddenstoelen, pappardelle, pesto en walnoten

Soort:
vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Avocado gevuld met chiligehakt

Ingrediënten:
avocado, chili en gehakt

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Auberginetajine

Ingrediënten:
aubergine

Soort:
vegetarisch

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Gevulde pompoen

Ingrediënten:
pompoen

Diner / hoofdgerecht uit delicious. magazine - 2007-02:

Courgette- amandelpasta

Ingrediënten:
amandelpasta en courgette

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Aardappelpan met groente en ei

Ingrediënten:
ei, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, peterselie, rode puntpaprika, tomaat, ui, vastkokende aardappel, verse doperwten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Hummer mit Krustentiermayonnaise - Kreeft met schaaldierenmayonaise

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / hoofdgerecht uit Oma's receptenboek:

Bruinebonensoep

Ingrediënten:
bruine bonen uit pot, donker roggebrood, katenspek, knolselderij, laurierblad, peper, prei, rookworst, schouderkarbonade, ui, verse selderij, winterpeen en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Diner / hoofdgerecht uit Lekker Hollands:

Hertenbiefstukjes met knolselderijpuree

Ingrediënten:
hertenbiefstuk, knolselderij, kruimige aardappel, olijfolie en roomboter

Keuken:
Nederlands
Soort:
mosterd
Een recept uit  - Fisch, 30 tolle Rezepte

Diner / hoofdgerecht uit Fisch, 30 tolle Rezepte:

Cassoulet vom Zander - Cassoulet met snoekbaars

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / hoofdgerecht uit Indonesie:

Geroosterde vis met groenten - ikan colo

Ingrediënten:
arachideolie, aubergine, chinese kool, citroensap, dunne kokosmelk, haricots verts, ijsbergsla, knoflook, limoensap, makreel, paksoi, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
barbecue/grill / groente / vis
Een recept uit Gerhard Witteveen en Hans Bakker - De smaak van Conclusion

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van Conclusion:

Makreel met kokos

Ingrediënten:
citroen, crème fraîche, gember, kerriesaus, kokosrasp, koriander, makreel, sambal, tomaat en yoghurt

Keuken:
Internationaal / Hollands
Soort:
vis
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Gekruide kipfilets

Ingrediënten:
boter, chilipoeder, kaneel, kipfilets, knoflook, komijn, koriander, oregano, piment en rode wijn

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Anne Wilson - Mexicaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Mexicaans koken:

Garnalen in koriander

Ingrediënten:
bieslook, boter, bruine suiker, knoflook, koriander, limoensap, steurgarnalen en zure room

Keuken:
Mexicaans
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Jachtschotel van konijn met rouge de Marlenheim

Ingrediënten:
bloem, boter, kippenbouillon, knoflook, laurier, peper, peterselie, pinot noir, tam konijn, tijm, tomaten, ui, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees