hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Steak met rucola

Ingrediënten:
peterselie, rucola en t-bonesteak

Keuken:
Italiaans
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Diner / hoofdgerecht uit Trattoria:

Gesmoorde lamskoteletjes met uien, kruiden en olijven

Ingrediënten:
ansjovis, lamskotelet, oregano, rozemarijn, ui en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Sonja Bakker - Bereik je ideale gewicht !

Diner / hoofdgerecht uit Bereik je ideale gewicht !:

Rundvleesreepjes met courgette en paprika

Ingrediënten:
basilicum, basispakket iglo, bosui, courgette, knoflook, krielaardappeltjes, paprika, parmezaanse kaas, rundvlees en tijm

Soort:
vlees
Een recept uit  - Allerkerst

Diner / hoofdgerecht uit Allerkerst:

Saffraanrisotto met cantharellen

Ingrediënten:
cantharel, grana padano, kruidenbouillon, mascarpone, olijfolie, rijst, saffraan, sjalot, truffelolie, walnoten en witte wijn

Soort:
risotto / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / hoofdgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Gebakken tong

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, kappertjes, olijfolie, bladpeterselie, tomaat en tong

Soort:
vis / feestdagen
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / hoofdgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Kalkoen met salie

Ingrediënten:
boter, ciabatta, citroenrasp, kalkoen, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, proscuitto di parma, salie en ui

Soort:
gevogelte / feestdagen
Een recept uit Ronald Timmermans en Remko Kraaijeveld - Wild

Diner / hoofdgerecht uit Wild:

Duif met doperwtjes

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, erwten, granaatappelpitten, jonge duif, peper, peterselie, room, sjalot en zout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zalm met limoen

Ingrediënten:
appel, artisjok, avocado, balsamicoazijn, dille, fleur de sel, groene asperges, grof zeezout, haricots verts, limoen, olijfolie, peper, sjalot en zalmfilet

Keuken:
Frans / Belgisch
Soort:
vis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Quinoasalade met halloumi en peultjes

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, driekleurenquinoa, extra vierge olijfolie, gerookte amandelen, halloumi, parmigiano-reggiano, peultjes, radijs en tuinkers

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gekruid lamsgehakt met tomaat, courgette & aubergine

Ingrediënten:
aubergines, bladpeterselie, courgette, boter, gedroogde munt, gehakt, gemalen piment, groenten, ui, lamsbouillon, lamsgehakt, olijfolie, paprijst, risottorijst, knoflook, tomaten, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / hoofdgerecht uit Vol Smaak:

Tagliatelle met kipsaltimbocca en snijbonen

Ingrediënten:
citroen, kiphaasje, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, prosciutto crudo, salie, slagroom, snijbonen, tagliatelle en witte wijn

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit  - Allerhande kerstclassics 2012

Diner / hoofdgerecht uit Allerhande kerstclassics 2012:

Côte de boeuf

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, côte de boeuf, crème fraîche, dijonmosterd, grof zeezout, mierikswortel, olijfolie, rozemarijn, witlof en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / feestdagen
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft puur natuur

Ingrediënten:
kreeft en mayonaise

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gesmoorde Kip Met Sperziebonen

Ingrediënten:
gehakt, gemalen piment, kaneel, kipfilets, kippenbouillon, olijfolie, sperziebonen, knoflook, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Simone Kroon, Sándor Schiferli en House of Orgin - Raapsteeltje

Diner / hoofdgerecht uit Raapsteeltje:

Kreeft op z'n chicst

Ingrediënten:
bladselderij, boter, chardonnay, knoflook, knolselderij, kreeftenkarkas, kreeftenschalen, laurier, olijfolie, pernod, peterselie, prei, saffraan, slagroom, tomatenpuree, ui, visbouillon en winterwortel

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Fon Zwart - De chef-kok is een vrouw

Diner / hoofdgerecht uit De chef-kok is een vrouw:

Bar au thym - Gepocheerde zeebaars met tijmsaus en lamsoren

Ingrediënten:
boter, peper, visbouillon, witte wijn, zeebaarsfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Annette Wolter - Grote boek met heerlijkste kookrecepten

Diner / hoofdgerecht uit Grote boek met heerlijkste kookrecepten:

ossestaart-stoofschotel

Ingrediënten:
bleekselderij, bouillon, droge witte wijn, gerookt spek, knoflook, olijfolie, ossestaart, tomaat, ui, verse peterselie, vlees en zout

Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro e odori - Pasta met tomaat extra gevuld

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olie, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, selderij, spaghetti, suiker, tomaten uit blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Groot handboek vegetarisch koken

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek vegetarisch koken:

Pompoennoedels met spinazie

Ingrediënten:
bladspinazie, bloem, boter, ei, knoflook, lente-ui, parmezaanse kaas, pijnboompitten en pompoen

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn - Italië

Diner / hoofdgerecht uit Italië:

Pasta col pomodoro arrabbiata - Pasta met scherpe tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfoliebrood, parmigiano-reggiano, penne, spaghetti, suiker en tomaten uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Dan Lepard en Tony Kitous - Comptoir Libanais

Diner / hoofdgerecht uit Comptoir Libanais:

Gebakken zeebaars met tahin en RIJST

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, citroen, citroensap, gemalen komijn, ui, olijfolie, pijnboompitten, tahin, visbouillon, yoghurt, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Libanees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Karidesli pilav - Rijst met garnalen

Ingrediënten:
boter, citroen, rijst, garnaal, knoflook, komijnpoeder, peterselie, saffraan, selderij, suiker, tomaten, ui, visbouillon, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Diner / hoofdgerecht uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pastataart met flespompoen

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, ei, feta, flespompoen, knoflook, lasagnevellen, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, romatomaten, spinazieblad, verse tijm, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Gebraden kip

Ingrediënten:
braadkip, citroen, gemalen komijn, groene chilipeper, knoflookpoeder, mayonaise, mild paprikapoeder, witte wijn, witte wijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte