hoofdgerecht

Hoofdgang van een diner, voorafgegaan door voor- of tussengerecht.

Zoek naar hoofdgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste hoofdgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Gebraden kip

Ingrediënten:
arachideolie, boter, bresse-kip, scharrelkip, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
gevogelte / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Diner / hoofdgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Pizza Margherita

Ingrediënten:
basilicum, buffelmozzarella, gedroogde tomaten, gerookt zeezout, olijfolie, pizzadeeg en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
pizza / techniek
Een recept uit Pepita Aris en N. Dowey - De Spaanse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Spaanse keuken:

kip chilindrón

Ingrediënten:
chilipoeder, gedroogde rode peper, gemalen zwarte peper, guindilla peper, kip, knoflook, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, serranoham, tomatenblokjes uit blik, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Faisan rôti à l'orange en au cumin - Gebraden fazant met sinaasappel en karwijsaus

Ingrediënten:
boter, fazant en karwijsaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gepaneerde gebakken eieren

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, ei, melk, olijfolie, tomatensaus, verse peterselie en zonnebloemolie

Keuken:
Spaans
Soort:
eieren, kaas en zuivel / vegetarisch
Een recept uit M. Tol en N. Zerouali - Arabia

Diner / hoofdgerecht uit Arabia:

Gegrilde kip met citroen en sumak

Ingrediënten:
boerenkip, citroen, eidooier, flatbread, ingelegde zure pepertjes, knoflook, mosterd, olijfolie, peper, sumak en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Libanees
Soort:
barbecue/grill / gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / hoofdgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Pasta met tonijn, kappers en peterselie

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, knoflook, olijfolie, olijven, penne, peterselie, sjalot en tonijn uit blik

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde heek in ham

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, gekookte ham, heekfilet, melk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gefrituurde heek

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, heekfilet, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Filet de cherveuil aux mûres - Filet van reerug met bramen

Ingrediënten:
boter, bramen, bramensaus, peper, reerugfilet, wild en zout

Keuken:
Frans
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Diner / hoofdgerecht uit Smakelijke salades:

Salade van kikkererwten en olijven

Ingrediënten:
citroensap, honing, kikkererwten, knoflook, komkommer, olijfolie, olijven, peterselie, rode ui en tomaten

Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Smakelijke salades

Diner / hoofdgerecht uit Smakelijke salades:

Oosterse tofusalade

Ingrediënten:
chilisaus, gember, knoflook, olie, peultjes, pinda's, rode kool, sojasaus, tofu en wortels

Soort:
salade
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Spaans koken:

Gehaktballetjes in sherrysaus

Ingrediënten:
aardappeltjes, bloem, boter, half-om-halfgehakt, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, sherry, ui en witbroodkruim

Keuken:
Spaans
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Spaans koken:

Lamsstoofschotel met kruiden

Ingrediënten:
chilipoeder, kippenbouillon, knoflook, lamsbout, munt, olijfolie, paprika, paprikapoeder, rozemarijn, ui en witte wijn

Keuken:
Spaans
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / hoofdgerecht uit Spaans koken:

Filet met venkel

Ingrediënten:
bacon, bieslook, boter, ei, kappertjes, olijfolie, rode wijnazijn, sherry, sinaasappelsap, sinaasappelschil, varkensfilet, venkel en witbroodkruim

Keuken:
Spaans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Rognons de veau aux lardons et pommes fruits - Kalfsniertjes met katenspek en appel

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, kalfsnier, katenspek, peper, saus bij kalfsniertjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / hoofdgerecht uit Koken in een duinpan:

Ris de veau sauté et foie gras d'oie au porto - Gebakken kalfszwezerik en ganzenlever met portsaus

Ingrediënten:
boter, ganzenlever, gepocheerde kalfszwezerik, peper, portsaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / hoofdgerecht uit Feestelijk tafelen:

Tagliatelle met gebraden kip, shii-take en chilipeper

Ingrediënten:
drumsticks, olijfolie, rode chilipeper, shiitake, sjalot, tagliatelle en verse koriander

Soort:
pasta/noodles / gevogelte / feestdagen
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Zwitserse geschnetzeltes op wortelblini

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, bosui, boter, droge witte wijn, ei, kastanjechampignons, nootmuskaat, olie, slagroom, ui, varkensschnitzel en winterwortel

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Varkensfilet met hele appeltjes en knoflook

Ingrediënten:
boter, droge cider, elstar, knoflook, varkensfilet en verse tijm

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / hoofdgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Pittige spruitjesgratin

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde chilipeper, grana padano, knoflook, rode ui, slagroom, spruitjes en verse rozemarijn

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Diner / hoofdgerecht uit Rond de tafel der Romeinen:

Geroosterde duif met kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, garum, gedroogde ui, groene kruidenmayonaise, honing, houtduif, karwij, koriander, lavas, munt, olie, peper, tortelduif en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
gevogelte
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Rognone di vitello con lenticchie e carciofi - Kalfsnier met linzen en artisjok

Ingrediënten:
artisjok, bleekselderij, boter, groentebouillon, kalfsnier, kippenbouillon, laurier, linzen, olijfolie, pancetta, peterselie, plantaardige olie, prei, rozemarijn, salie, ui, witte wijn, witte wijnazijn, wortel en zonnebloemolie

Keuken:
Italiaans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / hoofdgerecht uit Made in Italy:

Tagliatelle di castagne ai funghi selvatica - Kastanjetagliatelle met bospaddestoelen

Ingrediënten:
00-bloem, bieslook, boter, eidooier, kastanjemeel, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, wilde paddenstoelen, witte wijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zeebrasem met citroensap, peterselie en boter uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroen, citroensap, rode zeebrasem, verse peterselie, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Diner / hoofdgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Vis en zeebanket: Romige pasta alle vongole

Ingrediënten:
boter, chilivlokken, citroen, droge witte wijn, extra vierge-olijfolie, knoflook, linguine, parmezaanse kaas, peterselie, room, spaghetti, tapijtschelpen, ui, venusschelp en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren