voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Lauwwarme bereiding van hamachi, komkommer en groene appel met een ponzujus en bonitoschaafsel

Ingrediënten:
bonito, borage cress, boter, citroen, granny smith, hamachi, komkommer, ponzu chanpon, tuinkers en zeebaars

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Anne Wilson - Verrassende groentegerechten

Diner / voorgerecht uit Verrassende groentegerechten:

Pikante pompoentaart

Ingrediënten:
boter, ei, kruidenmix, pompoenpuree, pruimen, sinaasappelsap, sinaasappelschil, suiker en zelfrijzend bakmeel

Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Salade van witlof, eendeborst en appelbeignets

Ingrediënten:
bloem, citroensap, eendenborst, ei, kippenlever, maïsolie, melk, peper, rode wijnazijn, sla, ui, witlof, zonnebloemolie, zout en zure appel

Keuken:
Hollands
Soort:
salade
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Zeeuwse kokkels, Thaise salade en crunch van pinda

Ingrediënten:
chilipeper, enokipaddestoelen, kokkels, komkommer, koriander, limoen, miniwortel, munt, olijfolie, palmsuiker, pinda, rietsuiker, sjalot, snijbiet, sojascheuten, spinazie en vissaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme charolais in een jasje van truffel

Ingrediënten:
balsamicoazijn, boter, charolais, druivenpitolie, eidooier, mesclun, olijfolie, piment d'espelette, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Eendenlever in een korst van artisjok

Ingrediënten:
artisjokken, citroensap, eendenbouillon, eendenlever, piment d'espelette, sauternes, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / voorgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Sperziebonen en -aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, lamsschenkel, olijfolie, prei, runderschenkel, sperziebonen en ui

Keuken:
Portugees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Rettichsalat mit Tempeh und Gurke / Rettichsalade met tempeh en komkommer

Ingrediënten:
agavesiroop, edamamebonen, gember, ketchup, komkommer, olie, paprikavlokken, rettich, sesamolie, tempeh, tuinbonen, witte sojasaus en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Ravioli van avocado met garnalen en een friszure dressing

Ingrediënten:
avocado, citroensap, gomasio, garnaal, olijfolie, peper, roze grapefruits en sesamzaad

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Natacha Arnoult, M. Belin, S. Giacobetti en N. le Foll - Vis en schaaldieren

Diner / voorgerecht uit Vis en schaaldieren:

Tompoes van boekweitflensjes en zalm met dille

Ingrediënten:
boekweitflensjes, citroensap, crème fraîche, dille, gerookte zalm, peper en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Sweet basil's clam chowder

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bloem, boter, knoflook, mais, mosselen, olijfolie, selderij, slagroom, spaanse ui, spek, tijm, venusschelp, visbouillon en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit  - 3 - Topkoks voor thuiskoks

Diner / voorgerecht uit 3 - Topkoks voor thuiskoks:

Warme en koude sardines met kikkererwtencrème, rammenas en groeneaspergesalade

Ingrediënten:
citroen, granny smith, groene asperge, kikkererwten, olijfolie, rammenas, room, sardines, tempurameel, witte wijnazijn en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Warme oesters in eendenlevercrème

Ingrediënten:
eendenlevercrème, oesters, olijfolie en witte truffel

Keuken:
Frans
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Norma (pasta Norma)

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, extra vierge olijfolie, kerstomaat, knoflook, pasta, peper, ricotta infornata, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta Paolina (pasta Paolina)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, caciocavallo, droge spaghetti, gemalen kruidnagel, tomaat, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, verse pasta en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet van dille

Ingrediënten:
dillesap, gelatine, glucosepoeder, glycerine, limoensap, spinaziesap, suiker en venkelsap

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Manfred Meeuwig, P. Engelsman en J. Halvemaan - Haute cuisine op klompen

Diner / voorgerecht uit Haute cuisine op klompen:

Garnalencroquetten

Ingrediënten:
bladpeterselie, bloem, boter, ei, garnaal, knoflook, melk, nootmuskaat, paneermeel, peper, sjalot en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / voorgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Pasta con acciughe e arancia (pasta met ansjovis en sinaasappel)

Ingrediënten:
ansjovisfilet, droge spaghetti, droge witte wijn, knoflook, olijfolie, ontzouten kappertjes, peper, rode wijn, sinaasappel, venkelknol en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Emulsie van champignons

Ingrediënten:
champignonpoeder, champignons, chardonnayazijn, citroensap, dashi, dashiazijn, druivenpitolie, eiwit en xantana

Keuken:
Belgisch
Een recept uit Willem Asaert - Mas is meer

Diner / voorgerecht uit Mas is meer:

Sorbet

Ingrediënten:
bierazijn, geuze mariage parfait, glycerine, ijspoeder, moutpoeder en palatinose

Keuken:
Belgisch
Soort:
ijs
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Diner / voorgerecht uit Vegan, Schnell Schnell:

Birnen-Pilztatar / Peer/paddenstoelentartaar

Ingrediënten:
artisjokken uit blik, champignons, ciabattabrood, citroensap, knoflook, kruisdisteloesterzwam, olijfolie, peer, peper, peterselie, pijnappelpitten, sjalot, walnootolie, williams peer en zout

Soort:
vegan / fruit / paddenstoelen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / voorgerecht uit 1080 recepten:

Mosselsoep - sopa de mejilones

Ingrediënten:
aardappelmeel, droge witte wijn, eierdooier, knoflook, laurierblad, melk, mosselen, olijfolie, peper, ui, verse peterselie, verse tijm en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan Genial

Diner / voorgerecht uit Vegan Genial:

Linsensalat mit Fenchel / Linzensalade met venkel

Ingrediënten:
gele linzen, laurier, olijfolie, venkeltopping, water en zout

Soort:
salade / vegan
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Diner / voorgerecht uit De truffel:

Zachtgekookt ei in een broodkorst met waterkerssalade

Ingrediënten:
bloem, citroensap, ei, fleur de sel, frituurolie, olijfolie, paneermeel, peper, waterkers en witte truffel

Keuken:
Frans