voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Schelmpjes

Ingrediënten:
appel, bier, bloem, boter, garnalen, peper, peterselie, room, schelpen, sla, tomaat, ui, visfilet, wijn, wortel en zout

Keuken:
Hollands
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Groenten-balletjessoep

Ingrediënten:
bloemkool, boter, citroensap, foelie, gehakt, knolselderij, laurierblad, margarine, paneermeel, peper, prei, soepvlees, tijm, ui, verse peterselie, verse selderij, vluggort, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Gepaneerde kippenreepjes

Ingrediënten:
eiwitten, kokosnoot, grenadine, honing, kipfilets, mosterd, olie, peper, prinsessenbonen, rode krulsla, rode wijn, sherryazijn, taugé, ui, vetstof en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Visterrine

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, citroen, dille, eieren, peper, peterselie, sjalotje, tomaat, tomatenpuree, vis, visbouillontablet en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Diner / voorgerecht uit De kunst van het koken:

Koude aardappel-bleekselderijsoep

Ingrediënten:
aardappelen, bleekselderij, croutons, dragon, gedroogde dragon, kervel, kippenbouillon, peterselie, preiwit, rijst, slagroom, suiker, ui, melk, water, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Oestertartaar naar een idee van Roland

Ingrediënten:
gelatineblaadjes, oesters, peper, sherryazijn, sjalot en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Eenvoudige terrine van eendenlever op onze wijze

Ingrediënten:
foie gras van eend, ganzenvet, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, peper, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / voorgerecht uit Koken voor elke dag:

Mousse van broccoli met gerookte zalm

Ingrediënten:
broccoli, citroen, dille, gelatine, gerookte zalm, groentebouillon, peper, room, tomaat, vetstof en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Oma's receptenboek

Diner / voorgerecht uit Oma's receptenboek:

Vermicellisoep

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje, foelie, vermicelli en water

Keuken:
Hollands
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Risotto met paddestoelen

Ingrediënten:
boter, paddestoel, gerookte eendenborst, gerookte ham van everzwijn, gerookt spek, gevogeltebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rondkorrelrijst, saffraanpoeder, sjalot, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Bladerdeeggebakjes met geitenkaas en gerookte eendenborst

Ingrediënten:
acaciahoning, bladerdeeg, eidooier, geitenkaasjes en gerookte eendenborst

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Ravioli met eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
boter, eekhoorntjesbrood, gedroogd eekhoorntjesbrood, gevogelteglace, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, ricotta, slagroom en zout

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Carpaccio van ree of eend met parmezaanse kaas

Ingrediënten:
citroen, eendenborst, koriander, olijfolie, parmezaanse kaas, reefilet, roomsaus met mosterd, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Tomatensoep met balletjes

Ingrediënten:
boterham, knoflook, melk, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, roomboterbladerdeeg, runderbouillon, rundergehakt, tijm en tomaten uit blik

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Pindasoep uit Virginia

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, pinda, groentebouillon, halfvolle room, laurier, lichte room, pindakaas met stukjes pinda, room, russet aardappel, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Pot-au-feu

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, knoflook, kruidnagel, meiraapjes, peper, prei, runderlende, runderschenkel, runderschouder, slagroom, wortel en zout

Soort:
soep/bouillon / schuim/mousse/gelei
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Fijne pastei van gevogeltelevers

Ingrediënten:
broodkruim, eidooier, gevogeltebouillon, gevogeltelevers, kervel, melk, olijfolie, peterselie, sjalot, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Eenvoudig bereide foie gras op onze wijze

Ingrediënten:
eendenlever, ganzenlever, rozenbottelgelei, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Anne Cazor, Marion Guillemard en Julien Attard - Toprecepten voor de sifon

Diner / voorgerecht uit Toprecepten voor de sifon:

Mousse-eieren

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, ei, peper en zout

Soort:
schuim/mousse/gelei / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / voorgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Paté van kippenlever

Ingrediënten:
boter, calvados, cognac, kippenlevers, salie, sjalot en ui

Soort:
paté/terrine
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Gegratineerde uiensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, emmenthaler, groentebouillon, toast, ui, witte wijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / voorgerecht uit De dikke vegetariër:

Elegante winterse tomatensoep

Ingrediënten:
gedroogde tomaat, groentebouillon, honing, knoflook, melk, olijfolie, peterselie, rode ui, room, tijm, tomaat uit blik, wortel, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit  - Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot

Diner / voorgerecht uit Tomaten Special, 40 Rezepte, Alles auf Rot:

Gurken-Dill-Joghurt mit Tomaten-Tatar und Parmesan-Cracker / Komkommer-dilleyoghurt met tomatentartaar en parmezaancracker

Keuken:
Duits
Soort:
pudding / groente
Een recept uit  - Handboek voor de combinatie magnetron-oven

Diner / voorgerecht uit Handboek voor de combinatie magnetron-oven:

Tomatensoep

Ingrediënten:
basilicum, boter, crème fraîche, melk, suiker, tomaten, ui, zoete paprikapoeder en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch