voorgerecht

Zoek naar voorgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste voorgerecht recepten

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen & mosselen

Ingrediënten:
brood, citroen, knoflook, mossel, olijfolie, peperoncino, peterselie en venusschelp

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Diner / voorgerecht uit Ciao Bella:

Venusschelpen in tomatensaus

Ingrediënten:
olijfolie, peperoncino, tomatenpassata, ui, venusschelp en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / voorgerecht uit Spaans koken:

Knoflooksoep

Ingrediënten:
chilipoeder, eieren, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, tomaten, water en witbroodkruim

Keuken:
Spaans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / voorgerecht uit Spaans koken:

Craquele aardappelen met mojosaus

Ingrediënten:
knoflook, komijnzaadjes, nieuwe aardappel, olijfolie, paprikapoeder, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Spaans
Een recept uit Sri Owen en G. Filgate - Noedels

Diner / voorgerecht uit Noedels:

Pasteitje van gefrituurde noedels en spinazie met groene currysaus

Ingrediënten:
cayennepeper, eiernoedels, gember, griekse yoghurt, groene currypasta, jonge spinazie, knoflook, koriander, lichte sojasaus, maïsbloem, maïsolie, peterselie, sjalot, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Keuken:
Aziatisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Mosaïque d'anguille fumé - Terrine van gerookte paling

Ingrediënten:
appel, dille, droge witte wijn, gelatineblaadjes, mosterdsaus, palingfilet, peper, peterselie, visfumet, winterwortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vis
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Polenta-aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, bouillon, chilipepervlokken, ei, grove polenta, knoflook, pompoen, ui, verse basilicum en zout

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Crème d'asperges froide au cerfeuil - Koude crèmesoep van asperges met kervel

Ingrediënten:
asperges, boter, crème fraîche, kerstomaat, kervel, peper, sjalot, spinazieblaadjes, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Franse uiensoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, gruyère, stokbrood, ui, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Salade aux asperges aux deux sauces - Aspergesalade met twee wijndressings

Ingrediënten:
asperges, radijs, rode wijndressing en witte wijndressing

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Soep van ijsbergsla met gorgonzola - variatie

Ingrediënten:
aardappel, bosui, boter, gorgonzola, groentebouillon, ijsbergsla, knoflook, peper, sjalot en slagroom

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Cassolette de ris de veau et lapin de garenne - Ragoût van kalfszwezerik en duinkonijn

Ingrediënten:
boter, gepocheerde kalfszwezerik, knolselderij, wijnsaus, wild konijnrug en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / wild / orgaanvlees
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Gebakken geep met sambuca

Ingrediënten:
boter, citroen, ei, geep, parmezaanse kaas, peper, peterselie en sambuca

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Wendy Berecry - Italiaans koken

Diner / voorgerecht uit Italiaans koken:

Macaronisoep met gehaktballen en bonen

Ingrediënten:
aardappelen, blik kidneybonen, broodkruim, elleboogjesmacaroni, erwten, kippenbouillon, olie, oregano, rundergehakt, tomatenpuree, ui en wortels

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Queues de langoustines sautées aux trois poivrons - Gebakken langoustinestaartjes met paprika

Ingrediënten:
boter, gele paprika, groene paprika, langoustines, peper, rode paprika, veldsla en zout

Keuken:
Frans
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Tomaten-paprikasoep

Ingrediënten:
gemalen chilipeper, groentebouillon, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode paprika, sjalot, tomaat, verse basilicum, verse geitenkaas en verse tijm

Keuken:
Mediterraans
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Schmalz

Ingrediënten:
appel, gevogeltevet, ui en varkensvet

Keuken:
Hollands
Een recept uit Anne Wilson - Spaans koken

Diner / voorgerecht uit Spaans koken:

Gegrilde inktvisjes

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, inktvis, knoflook, olijfolie, paprikapoeder en peterselie

Keuken:
Spaans
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Oestersalade

Ingrediënten:
bosui, groene chilipeper, limoensap, oester en zout

Keuken:
Mexicaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Sinaasappelsalade met ingemaakte chilipepers, feta en olijven

Ingrediënten:
feta, fijne kristalsuiker, jonge spinazie, navelsinaasappel, olijfolie, rode chilipeper, rucola, oregano, verse peterselie, versgemalen zwarte peper, witte-wijnazijn, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / fruit / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Peruaanse ceviche

Ingrediënten:
avocado, bosui, chilipeper, citroensap, groene paprika, knoflook, limoensap, maïskorrels, rode paprika, sla, ui, verse koriander, versgemalen zwarte peper, visfilet en zout

Keuken:
Peruaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit  - Feestelijk tafelen

Diner / voorgerecht uit Feestelijk tafelen:

Krab-avocadotorentjes

Ingrediënten:
citroen, extra vergine olijfolie, fijne kristalsuiker, hass-avocado, limoensap, pomodori, sjalot, verse bieslook, verse dille, versgemalen zwarte peper, wit krabvlees, witte-wijnazijn en zout

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Diner / voorgerecht uit Les Halles kookboek:

Soupe au pistou - Soep met pistou

Ingrediënten:
bouquet garni, courgette, kippenbouillon, knoflook, macaroni, olijfolie, peper, pistou, prei, tomaat, ui, venkel, witte bonen en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Diner / voorgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Gegrilde reuzengarnalen met limoen

Ingrediënten:
gemalen gedroogde chilipeper, japanse sojasaus, knoflook, limoensap, olijfolie, reuzengarnaal en verse citroenmelisse

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / voorgerecht uit Koken in een duinpan:

Trio de ris de veau à la vinaigrette de muscat - Kalfszwezerik op drie manieren met muskaatdressing

Ingrediënten:
alfalfa, bloem, boter, elstar appel, gekookte rode bieten, gepocheerde kalfszwezerik, muskaatdressing, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Jacques Meerman, Hennie Franssen-Seebregts, Ronald Hoeben en Restaurant Greetje - Neêrlands roem

Diner / voorgerecht uit Neêrlands roem:

Tosti van Fries suikerbrood

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, eendenleverpaté, elstar, fries suikerbrood, granny smith en handappel

Keuken:
Hollands
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta