Zweeds

Zoek naar Zweeds in jouw eigen kookboeken

Zweeds koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Mascha Lammes - Wereldbroodjes

Lunch / snack of tussendoortje uit Wereldbroodjes:

Toast Skagen

Ingrediënten:
boterhammen, citroen, cognac, garnalen, mayonaise, verse dille en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring met dille - dillsill

Ingrediënten:
azijn, pimentkorrels, suiker, ui, verse dille en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis / pekel en marinades
Een recept uit  - 101 ballen

Diner / hoofdgerecht uit 101 ballen:

Zweedse gehaktballetjes

Ingrediënten:
aardappelpuree, bloem, boter, broodkruim, cranberry's, ei, fijne kristalsuiker, havermoutvlokken, kipbouillontablet, olie, pimentpoeder, roomjus, runderbouillon, rundergehakt, sojasaus, ui, varkensgehakt, witte peper, worcestershiresaus, zout en zwarte peper

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Haring in tomatensaus - tomatsill

Ingrediënten:
olie, pimentkorrels, suiker, tomatenpuree, verse bieslook, wijnazijn, witte peper en zoute haring

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / vis / pekel en marinades
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / voorgerecht uit Ingrediënten:

Gravad lax

Ingrediënten:
gele basterdsuiker, grof zeezout, jeneverbes, regenboogforelfilet, saus naar keuze, verse dille, versgemalen zwarte peper, waterkers en zalmfilet

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / voorgerecht uit Koude keuken:

Reebout op Zweedse wijze

Ingrediënten:
ananas, appel, ganzenleverpastei, goudreinetten, jeneverbessen, kruidnagel, mierikswortel, olie, peterselie, pijpkaneel, reebout, slagroom, spek, suiker, tabasco, tomaat, witte wijn en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
wild
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Zweedse "Sillsalad"

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, azijn, biet, citroensap, dille, ei, kalfsvlees, maatjesharing, mosterd, olie, rode bietensap, tong, ui, zout, zoute haring en zure room

Keuken:
Zweeds
Soort:
salade
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Stockholmse haring

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, karnemelk, mosterd, olie, ui en zoute haring

Keuken:
Zweeds
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Buffet uit Koude keuken:

Zweeds smörgåsbord

Ingrediënten:
aquavit, augurk, bismarckharing, bokking, boter, danish blue, dille, gekookte ham, gemarineerde haring, gerookte paling, gerookte zalm, gevulde eieren, goudse kaas, gravad lachs, haringsla met rode biet, knäckebröd, komkommer, komkommersla, kummel, leverpastei, mixed pickles, oostzeeharing, room, roommarinade, rosbief, tartaar, tilsiter, tomaat, vleessalade, zalm in gelei, zalm in mayonaise, zilverui, zoute haring, zoute haring in zure room en zure haring

Keuken:
Zweeds
Soort:
kalfsvlees / varkensvlees / worst
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken kuitvis - gratinerad rom

Ingrediënten:
ei, melk, peper, schelvis, verse bieslook en vis

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zonneoog - solöga

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, eidooier, rode biet, ui en verse peterselie

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gebakken snoek - stekt gädda

Ingrediënten:
boter, ei, komkommer, paneermeel, rijst, room, snoek, ui, verse bieslook, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Vleesballetjes - köttbullar

Ingrediënten:
aardappelpuree, boter, ei, olie, paneermeel, room, rundergehakt, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Westkustsalade - västkustsallad

Ingrediënten:
asperge, champignon, citroensap, doperwten, ijsbergsla, krab, mosselen, olie, suiker, verse dille, wijnazijn en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / lunch / voorgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Bietensalade - rödbetsallad

Ingrediënten:
appel, babykomkommer, mierikswortel, rode bieten en zure room

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Recept uit Meelspyzen en peulvruchten:

Gezouten zalm

Ingrediënten:
grof zout, kaliumnitraat, peper, suiker en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Ineke Berentschot en Ton Bloetjes - Nachtbrood

Basisrecept uit Nachtbrood:

Lussekater

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde abrikoos, gist, melk, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Michel Hanssen - Spice Wise Too

Snack of tussendoortje uit Spice Wise Too:

Sma köttbullar - Zweedse gehaktballetjes in roomsaus en cranberrycompote

Keuken:
Zweeds
Soort:
varkensvlees / rundvlees
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / buffet / bij de koffie uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Gevlochten gistkoek - vetelängd

Ingrediënten:
amandelen, boter, ei, eidooier, gist, meel, melk, suiker en zout

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
zoete hapjes / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Diner / voorgerecht uit Kooktechnieken:

Graved lachs

Ingrediënten:
citroenmelisse, dille, forelfilet, kervel, peper, suiker, zalmfilet en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Janssons frestelse

Ingrediënten:
ansjovis, boter, slagroom, ui en vastkokende aardappel

Keuken:
Zweeds
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Recept uit Hoe dan?!:

Pepparkakor

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, gedroogde citroenschil, gemberpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder, piment, siroop, speculaaskruiden, stroop, water en witte basterdsuiker

Keuken:
Zweeds
Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Snack of tussendoortje uit Koude keuken:

Zweedse haringrolletjes

Ingrediënten:
appel, citroensap, dille, maatjesharingfilet, olie, room, sperziebonen, suiker en zout

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Diner / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koude keuken:

Gravad laks

Ingrediënten:
dille, grof zout, suiker, witte peper en zalm

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit  - Sieb's proefschrift

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Sieb's proefschrift:

Zalm (gemarineerd) "Gravad lax"

Ingrediënten:
dille, grof zeezout, mosterd, peper, suiker en zalmzijde

Keuken:
Zweeds
Soort:
vis
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Brunch / diner / buffet / hoofdgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Zeemanssoufflé - sjömansbiff

Ingrediënten:
aardappel, altbier, boter, laurierblad, olie, peen, pimentkorrels, rundvlees, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Zweeds
Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis