vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Crème Anglaise - Vanillesaus

Ingrediënten:
eidooier, melk, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Picknick / lunch / lunchgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Groene asperges met tomatendip

Ingrediënten:
gemalen gedroogde chilipeper, grana padano, groene asperge, tomatentapenade en zure room

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht / basisrecept uit 1080 recepten:

Basisbereiding rode biet

Ingrediënten:
azijn, olie, rode biet, water en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Gâteau au chocolat

Ingrediënten:
boter, bruin bisquitgebak, cacaopoeder, eidooier, chocolade, mokkalikeur, pure chocolade, slagroom, suiker, vanillesaus en wit bisquitgebak

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Glace à la vanille aux myrtilles - Vanille-ijs met bosbessensaus

Ingrediënten:
bosbessen, bosbessensaus, gepocheerde perzik en vanille-ijs

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Ontbijt uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Havermout met appel

Ingrediënten:
amandelmelk, appel, gebroken lijnzaad, grove havervlokken, honing, kaneelpoeder en sesamzaad

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Ontbijt uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Warme amandelquinoa

Ingrediënten:
agavesiroop, amandelen, amandelmelk, bosbessen, kaneelpoeder en quinoa

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / avondmaal uit A propos bistro:

Kaasfondue

Ingrediënten:
aardappelmeel, baguette, beaufort, comté, ei, emmentaler, kirsch, knoflook en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gestoofde schorseneren

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, peper, room, schorseneren en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Ontbijt / brunch / lunch uit Boerenkool:

Broodje Ei Met Boerenkool

Ingrediënten:
boerenkoolblad, brood, eieren, kippenbouillon, olijfolie, roomboter en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Toad in a hole met rode ui

Ingrediënten:
bloem, ei, melk, rozemarijn, tijm, ui en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

Île flottante met mokka-crème anglaise en nootmuskaat

Ingrediënten:
amandelen, bosui, boter, eidooier, eiwit, espresso, kristalsuiker, melk, nootmuskaat, vanillestokje, witte basterdsuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

Peren met geitenbrie & rodewijngelei

Ingrediënten:
brie, comice peer, geitenkaas, gelatine, honing, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, rode wijn, steranijs en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Diner / nagerecht / dessert uit Made in Italy:

Gelato di crema catalana - Roomijs van crema Catalana

Ingrediënten:
citroenschil, dextrose, eidooier, fijne tafelsuiker, ijs, invertsuiker, kaneelstokje, melkpoeder, sinaasappelschil, slagroom, vanillepeul en volle melk

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Perzik-cobbler

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, gember, limoen, perzik, pijnboompitten, poedersuiker, sinaasappel, suiker, vanille-ijs, vanillestokje, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Gevulde courgette-bloemen

Ingrediënten:
babycourgette, chilipoeder, citroen, courgettebloemen, groene spaanse peper, limoen, marjolein, munt, rancherokaas, ricotta, spuitwater, zachte geitenkaas, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Glace à la vanille au pain perdu - Vanille-roomijs met wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, cream sherry, eidooier, kaneel, melk, muntsaus, oubliebakjes, siroop, vanille-roomijs en wit casinobrood

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Diner / nagerecht uit Koken in een duinpan:

Charlotte russe aux groseilles rouges - Charlotte russe met aalbessen

Ingrediënten:
bavarois, lepelbiscuit en mangosaus

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Ingrediënten:

Auberginesandwich

Ingrediënten:
aubergine, gedroogde tomaat op olie, mozzarella, olijfolie, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Drinken uit Boerenkool:

Boerenkoollimonade

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, groene appels en limoen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Groentebedje

Ingrediënten:
aardappel, aardpeer, babypreitjes, bier, bloem, boter, fijn zout, hazelnootpoeder, knolselderij, mierikswortelsap, moutmeel, peterseliewortel, peterseliewortelblaadjes, radijsjes, room, suiker, water, wortelgroen en worteltjes

Soort:
vegetarisch
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De zomerkeuken:

Geroosterde paprika's met roomse kervel

Ingrediënten:
brood, kappertjes, kervelbloemen, olijfolie, rode paprika, roomse kervelblaadjes, roomse kervelbloemen, roomse kervelzaadjes, tomaat en venkelzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Grapefruitsaus

Ingrediënten:
crème fraîche, grapefruitsap, munt en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Basisrecept uit A propos bistro:

Banketbakkersroom

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, melk en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch