vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Maïskroketten - Auguste Escoffier, 1902

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, ei, frituurolie, maïs en paneermeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Koolplakken

Ingrediënten:
knoflook, kool, kruiden en olie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Diner / nagerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Aardbeien

Ingrediënten:
aardbeien, chardonnay, citroenrasp, eidooier, fijne suiker, vanillesuiker en witte port

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Eke Mariën en Jan Groenewold - Keukenlab

Diner / nagerecht uit Keukenlab:

Crème caramel

Ingrediënten:
ei, honing, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Asperges met amandelen

Ingrediënten:
amandelschilfers, asperges en kokosbloem

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Crocchette met aardappel & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
bloemige aardappel, citroen, ei, olie, parmezaanse kaas, peper, polenta en zoutflakes

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Russell Norman en Jenny Zarins - Polpo

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Polpo:

Mozzarella bocconcini

Ingrediënten:
00-meel, citroen, ei, mozzarella, olie, oregano en panko

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - 2 - Puur Pascale

Recept uit 2 - Puur Pascale:

Groentespaghetti met notensaus

Ingrediënten:
rode biet, courgette, hazelnoten, kervel, noten, notenolie, pistachenoten, walnoten en wortel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Snack of tussendoortje uit Koken met Sylvia Witteman:

Flensjes die nooit opraken

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, vanille-essence, vanillesuiker en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Vol Smaak

Diner / bijgerecht uit Vol Smaak:

Geroosterde wortelgroenten met milde aioli

Ingrediënten:
citroen, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, mayonaise, olijfolie, pastinaak, tijm en winterpeen

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Diner / hoofdgerecht uit Chez Adriaan:

Gnocchi met asperges en blauwe kaas

Ingrediënten:
blauwe kaas, bloem, bloemige aardappelen, groene asperges, nootmuskaat, peper, slagroom, witte wijn en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Appel-aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroensap, kaneel, knoflook, melk, moesappels, olijfolie, suiker, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Niet-te-zoete chocoladebotercrème

Ingrediënten:
boter, melk, poedersuiker, pure chocolade, room, vanille-essence en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Gebakken kruimel-gemberbodem

Ingrediënten:
boter, bruine suiker, gemberkoekjes, neutrale olie, taart en zout

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Lee - Wok & Stir-Fry Cooking

Basisrecept uit Wok & Stir-Fry Cooking:

Coconut Milk and Cream / Kokosmelk en kokosroom

Ingrediënten:
gedroogde kokosnoot, kokosrasp en melk

Keuken:
Indonesisch / Thais / Japans / Chinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Plenty:

Gebakken kikkererwten met griekse yoghurt

Ingrediënten:
citroensap, griekse yoghurt, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, snijbiet, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Bánh xèo

Ingrediënten:
bosui, bruine basterdsuiker, ei, enokipaddestoelen, geelwortelpoeder, gember, groene chilipeper, knoflook, kokosmelk, koriander, limoensap, mooli, munt, peultjes, rijstebloem, rijstwijnazijn, rode chilipeper, sesamolie, taugé, thais basilicum, wortel, zoete sojasaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / bijgerecht / snack of tussendoortje / basisrecept uit Jamie's comfort food:

Perfecte friet

Ingrediënten:
aardappel, olie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / nagerecht uit Mijn Franse keuken:

Aardbeien in rode wijn

Ingrediënten:
aardbeien, beaujolais, crème de cassis, dragon, honing, rode bourgogne, roze peper, steranijs en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Lunch / bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Volle paprika

Ingrediënten:
kaas, paprika en rijst

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Diner / nagerecht uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Pere al vino bianco - Peren in witte wijn

Ingrediënten:
citroenschil, kaneelstokje, kruidnagels, peren, perenlikeur, slagroom, suiker en witte wijn

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Gekonfijt eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Lunch / bijgerecht uit A propos bistro:

Verrassende groenten

Ingrediënten:
bloemkool, bouquet garni, broccoli, cantharel, champignons, citroen, knoflook, korianderzaad, olijfolie, patisson, radijs, sjalot, tuinbonen en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Alain Caron - Mijn Franse keuken

Diner / bijgerecht uit Mijn Franse keuken:

Stroaardappeltjes

Ingrediënten:
arachideolie, vastkokende aardappel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch