vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Koekjes met zaden, noten en fruit

Ingrediënten:
bessen, cashewnoten, chiazaad, ei, frambozen, hazelnoten, kokosnoot, lijnzaad, moerbeien, noten, pompoenpitten, walnoten, zaden en zalm

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Recept uit Eet als een atleet:

Knapperige tempeh uit de oven

Ingrediënten:
agavesiroop, chilipeper, gember, hummus, knoflook, komijn, kurkuma, olijfolie, peper, pitabroden, rode ui, sla, sojasaus en tempeh

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Liesbeth Smit, Sarai Pannekoek, Titia van der Stelt en Vera Wisse - Eet als een atleet

Recept uit Eet als een atleet:

Sportfalafel

Ingrediënten:
citroen, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, olijfolie, peterselie, quinoa, rode peper, volkorenmeel en wortels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christian Weij - Verrot lekker

Recept uit Verrot lekker:

Wilde appelcider

Ingrediënten:
appel en suiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Recept uit Italiaanse patisserie:

Torrone crème

Ingrediënten:
boter, poedersuiker, suikersiroop en torrone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Italiaanse patisserie:

Dolce freddo - Gekoelde chocoladecake

Ingrediënten:
amaretti di saronno bitterkoekjes, boter, cacaopoeder, eidooier, kristalsuiker, marsala, petit beurre en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

bakbanaanchips

Ingrediënten:
avocadodip, groene bakbanaan, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Snack of tussendoortje uit Lima - het kookboek:

Blauwe aardappelchips

Ingrediënten:
avocadodip, blauwe aardappel, huacataycrème met queso fresco, koolzaadolie en zeezoutvlokken

Keuken:
Peruaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen met citroen en hazelnoot

Ingrediënten:
calciumlactaat, hazelnoot, limoenrasp, mangosap, natriumalginaat en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Diner / nagerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Brioche (brioche)

Ingrediënten:
biergist, bloem, boter, ei, melk, saffraan, suiker en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Spinaci saltati (gesauteerde spinazie)

Ingrediënten:
geweekte rozijnen, spinazie, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Karin Luiten en Harold Pereira - Vega zónder pakjes & zakjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vega zónder pakjes & zakjes:

Rendangkroketjes (rendang van rode kool)

Ingrediënten:
ei, olie, paneermeel en panko

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen IV (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
azijn, kemiries, knoflook, koenjit, komkommer, lomboks, sjalot, suiker, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Atjar ketimoen 1 (Zuur van komkommer)

Ingrediënten:
indonesische kruidenazijn, komkommer en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jeni Wright - Italiaanse patisserie

Basisrecept uit Italiaanse patisserie:

Pasta di mandorle - Marsepein

Ingrediënten:
eidooier, geblancheerde amandelen, kristalsuiker en poedersuiker

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Diner / nagerecht uit Rauw:

Peren, bietensap & feta

Ingrediënten:
ahornsiroop, citroensap, feta, peer, rode biet en vanillestokje

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marije Sietsma, Werner Drent en Helga de Graaf - Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het grote, waanzinnige en heel bijzondere stamppotboek vol ontzettend plakkerige, handige en explosieve experimenten:

Knapperige groentechips

Ingrediënten:
groente, olijfolie en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - Twaalf

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf:

Auberginerolletjes

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, belegen pecorino, droog broodkruim, ham, mozzarella, parmezaanse kaas en provolone

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Frans van Munster en Karin van Munster - Fratello & Sorella

Recept uit Fratello & Sorella:

Bombolotti di patate - Kleine bitterballetjes van aardappel

Ingrediënten:
aardappelen, ei, frituurolie, nootmuskaat, paneermeel, parmezaanse kaas, snijbiet en spinazie

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Christophe Felder - Macaron

Recept uit Macaron:

Sabayon

Ingrediënten:
boter, eidooier, fleur de sel, olijfolie, poedersuiker, tomatencoulis, trostomaten en witte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Diner / nagerecht / traktatie uit De dikke vegetariër:

Bananenstrudel

Ingrediënten:
bananen, boter, bruine suiker, donkere rum, filodeegvellen, kokosrasp en macadamianoten

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Amuse / diner / nagerecht uit Moleculair koken:

Mangobollen met kokosrijstpudding en passievruchten

Ingrediënten:
calciumlactaat, kokosrijstpudding, mangosap, natriumalginaat, passievrucht en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jozef Youssef - Moleculair koken

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Moleculair koken:

Gedeconstrueerde Indiase raita met yoghurtbollen

Ingrediënten:
cayennepeper, griekse yoghurt, komijn, komkommer, munt, rode ui, volle melk en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Diner / nagerecht uit Rauw:

Sorbet van sinaasappel & bosbessen

Ingrediënten:
bosbessen, citroensap, gember en sinaasappel

Soort:
vegetarisch