vegetarisch

Flexitariër of vegetariër? We hebben recepten in jouw favoriete kookboeken gekenmerkt als vegetarisch zodat je snel je vlees- en visloze recepten terug kunt vinden.

Zoek naar vegetarisch in jouw eigen kookboeken

Vegetarisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Italiaanse sandwiches

Ingrediënten:
mayonaise en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Schonherr - Koude keuken

Recept uit Koude keuken:

Aspergesla met mayonaise

Ingrediënten:
asperges, cayennepeper, dille, mayonaise, room, tomaten, wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zoete rijst à l'impératrice

Ingrediënten:
condé-rijst, crème anglaise, crème chantilly, frambozencoulis, gekonfijt fruit en room

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Quenelles van aardappel

Ingrediënten:
aardappelen, bakpoeder, bloem, boter, kaassaus, melk, peterseliesaus, tomatensaus, ui en wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Stamppot van peentjes en groene erwten met peterseliesaus

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde spliterwten, peper, peterselie, wortel en zout

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Flensjes met kruiden

Ingrediënten:
boter, olie, ongezoet flensjesbeslag en verse tuinkruiden

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Snack of tussendoortje uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Zakouski

Ingrediënten:
groene kruiden, pumpernickel, radijs en verse kaas

Keuken:
Russisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Croquetten van bruine bonen, groene erwten of capucijners

Ingrediënten:
bonen, boter, capucijners, ei, erwten, melk, olie, paneermeel, peterselie, sojasaus, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Schijnstokvis met mosterdsaus

Ingrediënten:
aardappelen, beschuit, boter, ei, melk, mosterdsaus, rijst en ui

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / nagerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Italiaanse meringue

Ingrediënten:
eiwit, suiker en suikerstroop

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Michele Cranston, Petrina Tinslay en M. Cranston - Marie Claire Crispy

Diner / voorgerecht uit Marie Claire Crispy:

Gegrilde haloumi

Ingrediënten:
citroensap, haloumi, komkommer, munt, olijfolie en rode ui

Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Klassiek Frans flensjesdeeg

Ingrediënten:
amandelmelk, bitterkoekjes, bloem, boter, cognac, deeg, ei, melk, poedersuiker, room en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / lunch / snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Pannenkoek met appel of ananas

Ingrediënten:
ananasschijven op siroop, appelschijven en flensjesbeslag

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / traktatie / bij de koffie uit De dikke vegetariër:

Amandelcake

Ingrediënten:
amandel, amandelessence, amandelmelk, bakpoeder, bloem, boter, citroenschil, ei, koemelk, suiker, vanille-essence en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Diner / lunch / voorgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Bretonne

Ingrediënten:
bechamelsaus, champignons, ei, prei en ui

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Traktatie uit De dikke vegetariër:

Dubbele chocoladerepen

Ingrediënten:
bitterzoete chocolade, bloem, boter, ei, melkchocolade, pecannoot, pure kookchocolade, suiker, walnoten, witte chocolade en zout

Keuken:
Amerikaans / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit R.C. Atkins - Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie

Bijgerecht uit Dr. Atkins' nieuwe dieet revolutie:

Knoflookcroutons

Ingrediënten:
koolhydraatbeperkt brood, olijfolie, parmezaanse kaas en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / hoofdgerecht uit Luilekkerland:

Sesaté van tèrongs (aubergines)

Ingrediënten:
aubergines, djeroek poeroet, knoflook, kokosmelk, kokosrasp, komijnzaad, korianderzaad, neutrale olie, suiker, tamarindepasta en ui

Keuken:
Indonesisch / Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Diner / nagerecht uit Luilekkerland:

Warme kersen op croutons

Ingrediënten:
boter, gemberpoeder, kaneelpoeder, kersen, oud witbrood, suiker en witte wijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Dranken / drinken uit Luilekkerland:

Koffie met ei

Ingrediënten:
ei, melk, sterke koffie en suiker

Keuken:
Nederlands
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Linda Tubby - Gelati d'Italia

Bijgerecht uit Gelati d'Italia:

Kleine schuimpjes

Ingrediënten:
eiwit, fijne kristalsuiker, hazelnoot en zeezout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Broodpudding met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, bloem, suiker, boter, kersen, melk, oud witbrood, paneermeel, poedersuiker en tl geraspte citroenschil

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Sektjelly met frambozen

Ingrediënten:
gelatine, suiker en framboos

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Paddestoelen in deeg met kruidenmayonaise

Ingrediënten:
basilicum, bieslook, bladerdeeg, bloem, boter, bouillon, knoflook, koriander, mayonaise, olijfolie, paddestoelen, peper, peterselie, pistachenoten, ui, water en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Tapas

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tapas:

Kaasp-aspergeballetjes

Ingrediënten:
asperges in blik, bloem, boter, chilipoeder, ei, kaas, olie, parmezaanse kaas en water

Soort:
vegetarisch