saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, chiroubles, honing, peper, rode port, rode sjalot, visfumet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Komijnsaus bij perzik

Ingrediënten:
azijn, gedroogde munt, honing, komijn, lavas, liquamen en peper

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Portsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, rode port, rode sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Duivensaus

Ingrediënten:
boter, bouillon van duivenkarkassen, peper, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Speksaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, knoflook, ontbijtspek, peper, rode wijn, sjalotje, slagroom, tijm en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Wijnsaus

Ingrediënten:
basilicum, droge witte wijn, jus de veau, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Groene kruidenmayonaise

Ingrediënten:
azijn, dadel, eidooier, gedroogde ui, honing, karwijzaad, koriander, lavas, munt, olijfolie, peper en witte wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, dragon, knoflook, olijfolie, peper, roomboter, sjalotje, tijm, visfumet, vleestomaten, witte peperkorrels en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

kwartelsaus

Ingrediënten:
boter, kippenbouillon, kwartelbouillon, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Basilicumsaus

Ingrediënten:
basilicum, boter, lamsbouillon, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Truffelsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, madeira, peper, truffel, truffelnat en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Saus bij eendenborst

Ingrediënten:
afsnijsel van eend, cherry brandy, kippenbouillon, krieken, kriekenbier, peper, roomboter, sjalotje en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Mayonaise

Ingrediënten:
eidooier, olie, smaakstof en zout

Keuken:
Spaans / Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, jus de veau, peper, rode wijn en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Gerrit Greveling - Koken in een duinpan

Recept uit Koken in een duinpan:

Saus bij kalfsniertjes

Ingrediënten:
afsnijdsel van kalfsnier, appel, boter, jus de veau, moutarde de meaux, peper, peperkorrels, rode wijn, sjalot, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Roger Van Damme - Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme

Recept uit Heerlijke aardbeirecepten van Roger Van Damme:

Yoghurtdip

Ingrediënten:
griekse yoghurt, limoensap en limoenzest

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Saus voor gekookte kraanvogel of eend

Ingrediënten:
dadel, garum, gedroogde koriander, honing, komijn, lavas, mosterd, munt, oregano, peper, pijnboompitten en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Snelle garum

Ingrediënten:
oregano, pekel en vis

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Kruidensaus voor gebraden ree

Ingrediënten:
bloem, garum, honing, olijfolie, passum, peper, ui, kruiden, wijnruit en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 1

Ingrediënten:
kleine visjes, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 2

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Vinaigrette voor struisvogel

Ingrediënten:
azijn, garum, honing, lavas, mosterd, olie en tijm

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Aioli

Ingrediënten:
azijn, garum, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Elizabeth Romer - Een jaar in Toscane

Basisrecept uit Een jaar in Toscane:

Sugo di pomodoro - Tomatensaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, extra vergine olijfolie, tomaten, tomaten uit blik, ui en wortel

Keuken:
Toscaans / Italiaans
Soort:
saus