saus

Zoek naar saus in jouw eigen kookboeken

Saus koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Frankfurter groene saus

Ingrediënten:
citroensap, ei, mosterd, olie, suiker, verse bieslook, verse dille, verse gemengde kruiden, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Duits
Soort:
saus / koude sauzen en bouillons / vegetarisch
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Recept uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Salsa balsamella - Bechamelsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Pittige tomatensaus bij Marokkaanse gehaktballetjes

Ingrediënten:
bladpeterselie, cayennepeper, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kaneel, kippenbouillon, knoflook, komijnpoeder, tomatenblokjes uit blik, ui, water en witte peper

Keuken:
Marokkaans
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Bieslooksaus

Ingrediënten:
bieslook, boter, cantharellen, crème fraîche, gevogeltefond, knoflookolie, noilly prat, peper, sjalotjes, witte wijn en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Henk Savelberg - De originele recepten van Henk Savelberg

Recept uit De originele recepten van Henk Savelberg:

Aigre doux - Zoetzure saus

Ingrediënten:
acaciahoning, gevogeltefond, kalfsglacé, peper, peperkorrels, sherry-azijn, tijm en zout

Keuken:
Frans / Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Bas de Groot, Yves De Smedt, Renger Dijkema en Frank Redant - Vis, schelp- en schaaldieren

Recept uit Vis, schelp- en schaaldieren:

Japanse saus

Ingrediënten:
acaciahoning, cayennepeper, japans bouillonpoeder, japanse peper, sojasaus en tomaten

Keuken:
Japans
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, gestoofde prei, kristalsuiker, laurier, peper, rode bordeauxwijn, sjalot, tijm, visbouillon en zout

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Twee-kleuren-paprikasaus

Ingrediënten:
dikke griekse yoghurt, gele paprika, rode paprika en wittewijnazijn

Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Tomatensaus bij albigóndas

Ingrediënten:
chilivlokken, gedroogde oregano, knoflook, komijnpoeder, kristalsuiker, olijfolie, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenblokjes, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Spaans
Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Recept uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, dieetmargarine, foelie, gedroogde kruiden, laurier, magere melk, nootmuskaat, peterselie, ui, verse gemengde kruiden, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
saus
Een recept uit  - 101 ballen

Recept uit 101 ballen:

Kappertjessaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, fijne kristalsuiker, kappertjes en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Velouté

Ingrediënten:
bloem, boter, gelatine en witte gevogeltebouillon

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Cocktailsaus zonder mayonaise

Ingrediënten:
cayennepeper, cognac, ketchup, room, sherry, whisky, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Belgisch
Soort:
saus
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillonblokje en mosterd

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Recept uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Chaud-froid saus

Ingrediënten:
citroensap, gelatine, peper, room, roux, visbouillon en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit Eckart Witzigmann - Junges Gemüse

Recept uit Junges Gemüse:

Chilisaus

Ingrediënten:
bruine suiker, groene chilipeper, knoflook, koriander, limoensap, rode chilipeper en vissaus

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Onno Kleyn en Charlotte Kleyn - Luilekkerland

Recept uit Luilekkerland:

Saffraansaus

Ingrediënten:
boter, eidooier, gemberpoeder, kalfsfond, oud witbrood, saffraan, verjus en witte wijnazijn

Keuken:
Nederlands
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Mayonaise voor oesters

Ingrediënten:
azijn, eidooier, garum, honing, lavas, olie, peper en wijn

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Chilisaus

Ingrediënten:
gember, knoflook, korianderwortel, palmsuiker, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalotten, sojasaus, vissaus en water

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Frambozensaus

Ingrediënten:
frambozen en honing

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Holger Stromberg - Gesund Geniessen

Recept uit Gesund Geniessen:

Teriyakisaus

Ingrediënten:
gember, kippenfond, laurier, maïzena, mirin, sojasaus en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Een recept uit Harald Wohlfahrt - 45 geniale rezepten

Recept uit 45 geniale rezepten:

Saffraanrouille

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, fleur de sel, knoflook, olijfolie, saffraandraadjes, tabasco, witte wijn en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Walnootsaus

Ingrediënten:
crème fraîche, kaneel, walnoten en zachte geitenkaas

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Sieberen Meerema en O.L. De Vos - Harmonie Op Je Bord

Recept uit Harmonie Op Je Bord:

Sabayon

Ingrediënten:
champagne, eidooier, gelatine, room, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
saus
Een recept uit P. Faas - Rond de tafel der Romeinen

Recept uit Rond de tafel der Romeinen:

Garum (gefermenteerde vissaus) 3, haimation

Ingrediënten:
ansjovis, bonito, makreel, oude wijn, tonijnbloed, tonijningewanden, tonijnkieuwen, visingewanden en zout

Keuken:
Romeins
Soort:
saus
Een recept uit Jacques Meerman - Mediterraneo

Recept uit Mediterraneo:

Saraceense saus

Ingrediënten:
amandelen, galanga, gember, kaneel, kardemom, kruidnagel, nootmuskaat, paradijskorrels, rozijnen en verjus

Keuken:
Mediterraans / Italiaans
Soort:
saus