bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Johannes van Dam - Het krokettenboek

Bijgerecht uit Het krokettenboek:

Maïskroketten - Auguste Escoffier, 1902

Ingrediënten:
bechamelsaus, boter, ei, frituurolie, maïs en paneermeel

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gratin dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, knoflook, roomboter, slagroom en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht
Een recept uit Heston Blumenthal - Heston Blumenthal thuis

Bijgerecht uit Heston Blumenthal thuis:

Gestampte aardappels

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, bladpeterselie, dragonblad, grove mosterd, knoflook, olijfolie, sjalot en wittewijnazijn

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Ekmek

Ingrediënten:
durumbloem, honing, instantgist, olijfolie en sesamzaad

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Bijgerecht uit Koken met restjes is leuk:

Koolplakken

Ingrediënten:
knoflook, kool, kruiden en olie

Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Pikante broccoli met yoghurt - broccoletti piccanti allo yoghurt

Ingrediënten:
broccoli, knoflook, magere natuuryoghurt, mosterdpoeder, rode chilipeper, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit  - Wat je vér haalt is lekker

Bijgerecht uit Wat je vér haalt is lekker:

Gestoofde kouseband

Ingrediënten:
bouillon, groente, knoflook, kousenband, olie, rode spaanse peper, tomatenpuree en ui

Keuken:
Surinaams
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Appel-aardappelpuree

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, citroensap, kaneel, knoflook, melk, moesappels, olijfolie, suiker, wittewijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Chinees-Indische saus 1

Ingrediënten:
bouillon, chinese tomatensaus, ketjap benteng manis, sambal badjak, water en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Aziatisch / Indonesisch
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Lavash

Ingrediënten:
durumbloem, fijne kristalsuiker, gierst, instantgist, melk en olijfolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zwartebonenpuree met chipotles

Ingrediënten:
bonen, boter, chipotlepeper in adobosaus, groentebouillon, koriander, olijfolie, peper, peterselie, witte boon en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
peulvruchten / vegan / vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Gebraden lamsbout met muntsaus

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, lamsbout, olijfolie, oregano, rozemarijn, suiker, tijm, verse muntblaadjes, wijnazijn en 
zout en peper

Soort:
vlees
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Dal (Indiase linzensoep)

Ingrediënten:
gember, groentebouillontablet, koriander, korianderzaad, kurkuma, mosterdzaad, rode linzen, tomaten, ui en zonnebloemolie

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Choux de Bruxelles à la crême - Gehakte spruiten in room gesmoord

Ingrediënten:
boter, peper, peterselie, slagroom, spruiten en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Zeebaars met kruiden en citroen

Ingrediënten:
basilicum, citroen, dille, kervel, olijfolie, peterselie, selderij, vis, zeebaars en 
zout en peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met kool - sambal goreng kol

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, chinese kool, citroengras, daoen salam, dunne kokosmelk, goela djawa, groene kool, knoflook, laos, sambal trassi, savooiekool, sereh, spitskool, ui, witte kool en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruid gerecht met taugé - sambal goreng taugé

Ingrediënten:
arachideolie, bruine basterdsuiker, daoen salam, dikke kokosmelk, dunne kokosmelk, goela djawa, knoflook, sambal oelek, sambal trassi, taugé en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / groente / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal badjak spesial

Ingrediënten:
arachideolie, citroensap, gedroogde kokos, kemirienoten, klapper, knoflook, laos, rode spaanse peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal serdadoe

Ingrediënten:
arachideolie, rode spaanse peper, trassi, ui en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Sara Lewis - Het Hummus kookboek

Bijgerecht uit Het Hummus kookboek:

Snelle gistvrije platbroden

Ingrediënten:
komijnzaad, volkoren zelfrijzend bakmeel, zelfrijzend bakmeel en zonnebloemolie

Soort:
brood en broodgerecht
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Gekonfijt eekhoorntjesbrood

Ingrediënten:
eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Gemarineerde artisjok

Ingrediënten:
artisjokhart, knoflook, laurier, olijfolie, olijven, oregano, rode wijnazijn, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans / Italiaans
Soort:
salade / vegan / vegetarisch
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Bijgerecht uit A propos bistro:

Piperade van Monique

Ingrediënten:
gele paprika, groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, sjalot en tomaat

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Adriaan Jaeggi en Floris Tilanus - Chez Adriaan

Bijgerecht uit Chez Adriaan:

Lamsrozet gevuld met olijven en amandelen

Ingrediënten:
amandelen, basilicum, knoflook, lamsschouder, olijfolie, oregano, peterselie, rozemarijn, tijm, ui, witte boterhammen, zongedroogde tomaat en zwarte olijven

Soort:
vlees