bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
boter, kruimige aardappelen, melk en slagroom

Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Lenz, Claudia Bruckmann, Dorothee Godert en Teubner Foodfoto - Kooktechnieken

Bijgerecht uit Kooktechnieken:

Uien glaceren

Ingrediënten:
boter, kalfsfond, kleine witte uitjes en suiker

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente
Een recept uit Carol Beckerman en Vitataal - 500 slowcooker recepten

Bijgerecht uit 500 slowcooker recepten:

Ratatouille met oregano en basilicum

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, olijfolie, oregano, rode ui, tomatenpuree en tomaten uit blik

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Miso-groente

Ingrediënten:
aubergine, courgette, knolraap, miso en wortel

Keuken:
Japans
Soort:
vegan / vegetarisch / pickles
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Zoete aardappel, gegrild

Ingrediënten:
aromatische olie, barbecuesaus, eenvoudige misodipsaus, kruidenboter, kruidenmengsel, specerijenolie, zoete aardappel en zoete misoglazuur

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Spinaziecustard

Ingrediënten:
ei, eidooier, halfvolle room, koriander, melk, monterey jack kaas, queso fresco, room, spinazie en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
custard / vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Eenvoudige koolraap

Ingrediënten:
koolraap, water en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Krokant gebakken koolrolletjes

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chinese kool, gember, rijstdeegvellen en witte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Gekonfijte paprika

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika en sjalot

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Visvinaigrette

Ingrediënten:
citroensap, olijfolie, visbouillon, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Beurre blanc

Ingrediënten:
boter, citroensap, dragon, laurier, noilly prat, peper, sjalot, witte wijn, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Witte wijndressing

Ingrediënten:
fleur de sel, honing, peper, witte wijn, witte wijnazijn en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit  - De keuken van de pure smaak

Bijgerecht uit De keuken van de pure smaak:

Vinaigrette

Ingrediënten:
druivenpitolie, fleur de sel, olijfolie, oude wijnazijn, peper en zeezout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Niet bekend - Culinaria Hongaarse specialiteiten

Bijgerecht uit Culinaria Hongaarse specialiteiten:

Salátaöntet - Saladedressing

Ingrediënten:
azijn, poedersuiker, water en zout

Keuken:
Hongaars
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Lalab selada dan djagoeng (Salade van kropsla en mais)

Ingrediënten:
citroensap, ketjap manis, knoflook, kropsla, maïs, radijs, rode ui en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Roedjak tomat (Tomaten in pittige zoetzure saus)

Ingrediënten:
citroensap, lomboks, olie, suiker en tomaten

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Bijgerecht uit Smart BBQ:

Wortel en radijs

Ingrediënten:
bospeen, radijs, sjalot en tijm

Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit Julius Jaspers en Frederik Molenschot - Smart BBQ

Bijgerecht uit Smart BBQ:

Wortels, parardelle van oerwortels

Ingrediënten:
bosui, oerwortel en rettich

Soort:
barbecue/grill / groente
Een recept uit  - Blue band kookboek pasta en rijst

Bijgerecht uit Blue band kookboek pasta en rijst:

Polentataart

Ingrediënten:
ei, gedroogde paddenstoelen, grof maïsmeel, margarine, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Rode wijnsaus

Ingrediënten:
boter, gestoofde prei, kristalsuiker, laurier, peper, rode bordeauxwijn, sjalot, tijm, visbouillon en zout

Soort:
saus
Een recept uit  - Lamsvlees nieuwe stijl

Bijgerecht uit Lamsvlees nieuwe stijl:

Twee-kleuren-paprikasaus

Ingrediënten:
dikke griekse yoghurt, gele paprika, rode paprika en wittewijnazijn

Soort:
saus
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Rijstpilaf met krenten en noten - ic pilav

Ingrediënten:
amandel, basmatirijst, boter, gemalen kaneel, gemalen koriander, gemalen piment, kip, kippenbouillon, krenten, lamsvlees, langkorrelige rijst, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, ui, verse dille, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Turks
Soort:
rijst / gevogelte / lamsvlees / vegetarisch
Een recept uit Sylvia Witteman - Koken met Sylvia Witteman

Bijgerecht uit Koken met Sylvia Witteman:

Mosterdsaus

Ingrediënten:
grove mosterd, sjalot, slagroom en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit D. Bosiers, M. Paesbrugghe en B. van Leuven - Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe

Bijgerecht uit Het culinaire standaardwerk van Marc Paesbrugghe:

Gratin van aardappel en ui

Ingrediënten:
boter, emmentaler, gruyère, knoflook, melk, nootmuskaat, peper, room, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch