bijgerecht

Zoek naar bijgerecht in jouw eigen kookboeken

De lekkerste bijgerecht recepten

Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Geroosterde aardappel

Ingrediënten:
knoflook, maris piper aardappel, olijfolie, rozemarijn en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit Heston Blumenthal - Op zoek naar de Perfectie

Bijgerecht uit Op zoek naar de Perfectie:

Wortel

Ingrediënten:
boter, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Internationaal
Soort:
groente / techniek
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Bijgerecht uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gesmoorde prei met gember en sherry

Ingrediënten:
boter, gemberwortel, laospoeder, margarine, prei en sherry

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Kaaskroketten

Ingrediënten:
aardappel, ei, eierdooier, kaas, melk, nootmuskaat, olie en paneermeel

Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Topinamboers in room - topinambur alla panna

Ingrediënten:
boter, room, topinamboer, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Kaaspastei, orientaalse

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, bulgaarse yoghurt, ei, feta en parmezaanse kaas

Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Bijgerecht uit De dikke vegetariër:

Bieten op zijn Romeins

Ingrediënten:
bieten, chilipoeder, citroensap, citroenzest, knoflook, olijfolie, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegan / vegetarisch / groente
Een recept uit  - Allerkerst

Bijgerecht uit Allerkerst:

Aardappelpuree met knolselderij

Ingrediënten:
boter, broodkruim, knolselderij, kruimige aardappel, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, slagroom, walnoten en zout

Soort:
vegetarisch / groente / feestdagen
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Bijgerecht uit 1080 recepten:

Gevulde bietjes

Ingrediënten:
appel, ei, olijfolie, peper, rijst, rode biet, rode wijnazijn, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Giorgio Locatelli - Made in Italy

Bijgerecht uit Made in Italy:

Lenticche - Linzen

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, groene linzen, groentebouillon, laurier, olijfolie, pancetta, peterselie, prei, rozemarijn, salie, witte ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Een recept uit B. Jones en C. Arber - De zomerkeuken

Bijgerecht uit De zomerkeuken:

Pompoenen met krieltjes

Ingrediënten:
boter, courgette, dille, griekse yoghurt, krieltjes, lente-ui, pompoen, sour cream, suiker, zout en zwarte peper

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch
Een recept uit Amber Albarda - Eet jezelf mooi, slank en gelukkig

Bijgerecht uit Eet jezelf mooi, slank en gelukkig:

Rode-paprikasalade

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika, verse basilicum, versgemalen zwarte peper en zeezout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Barba di frate met ansjovis - barba di frate saporita

Ingrediënten:
ansjovis op zout, barba di frate, knoflook, olijfolie, peper, water, zeekraal en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
groente / vis
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Kaasragout

Ingrediënten:
bloem, boter, kaas en melk

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Ramequin

Ingrediënten:
boter, casinobrood, ei, emmentaler, margarine, melk en nootmuskaat

Een recept uit Samin Nosrat - Zout, vet, zuur, hitte

Bijgerecht uit Zout, vet, zuur, hitte:

Muhammara, Libanese peper-walnootpasta

Ingrediënten:
citroensap, croutons, extra vierge-olijfolie, gedroogde chilipeper, granaatappelsiroop, knoflook, komijnzaad, walnoten, water en zout

Keuken:
Libanees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Wortelsalade met vijgen

Ingrediënten:
citroen, gedroogde vijgen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, verse koriander, verse peterselie en winterwortel

Keuken:
Marokkaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Bijgerecht uit Twaalf maanden lekker eten:

Bloemkool met kruidenvinaigrette

Ingrediënten:
balsamicoazijn, bloemkool, bosui, knoflookpuree, olijfolie, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Gestoofde schorseneren

Ingrediënten:
boter, citroensap, groente, peper, room, schorseneren en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst met gefruite uitjes - nasi keboelie

Ingrediënten:
arachideolie, djahé, gemberwortelpoeder, kaneel, ketoembar, kippenbouillon, knoflook, koriander, langkorrelige rijst, nootmuskaat en ui

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Zuurkoolsla

Ingrediënten:
groente, komijn, suiker, zure room en zuurkool

Keuken:
Oostenrijks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Clara ten Houte de Lange, Anneke Ammerlaan en Annelene van Eijndhoven - Ingrediënten

Bijgerecht uit Ingrediënten:

Exotische mosterdsaus

Ingrediënten:
mango, olijfolie, passievruchtennectar, sjalot, verse salieblaadjes, peper, zaanse mosterd en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Aardappelnestjes, gegratineerd

Ingrediënten:
aardappelpuree, groente en kaassaus

Keuken:
Internationaal
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Amelia Wasiliev en Deirdre Rooney - Boerenkool

Bijgerecht uit Boerenkool:

Groene Hummus

Ingrediënten:
boerenkoolbladeren, citroen, kikkererwten, olijfolie, tahini en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Bijgerecht uit De Zilveren Lepel:

Porcini uit de oven - funghi crogiolati al forno

Ingrediënten:
broodje, eekhoorntjesbrood, knoflook, olijfolie, peper, porcini, verse bladpeterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / paddenstoelen
Een recept uit Anthony Bourdain - Les Halles kookboek

Bijgerecht uit Les Halles kookboek:

Pistou

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus