borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit  - de snelle keuken

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit de snelle keuken:

Abrikozen met spek

Ingrediënten:
abrikoos, boter en ontbijtspek

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Leidse-kaaspoffertjes

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, leidse kaas, melk, olijfolie, poffertjesmix en tijm

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Janneke Vreugdenhil - Solo Food 1 notitie

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Solo Food:

Een eenpersoonsfeestje

Ingrediënten:
aubergine, bietjes, brood, citroen, dukkah, feta, hummus, olijfolie, olijven en tabouleh

Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Dip van artisjok en witte bonen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, cannellinibonen, citroensap, gedroogde chilivlokken, knoflook, olijfolie, oregano, ui, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Ovengedroogde tomaten

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pistachedukka

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, munt, pistachenootjes, sesamzaad en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Eenvoudige artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, boter, ciderazijn, citroensap, eidooier, kappertjes, knoflook, koolzaadolie, mosterd, olijfolie, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Taramasalata

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vierge-olijfolie, gerookte kabeljauwkuit, knoflook en witbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Josita Hartanto - Vegan, Schnell Schnell

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Vegan, Schnell Schnell:

Weißer Bohnen-Hummus / Witte bonen humus

Ingrediënten:
citroensap, courgette, donker brood, groene chilipeper, grote witte bonen uit blik, komkommer, meiknolletjes, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode paprika, suiker, tahin, tijm, water en zout

Soort:
vegan
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit 1080 recepten:

Octopus met paprikapoeder - pulpo con pimentón

Ingrediënten:
octopus, olijfolie, pikant paprikapoeder en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Gepofte aubergine - Patlican ezmesi

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dille, granaatappelpitten, hangop, knoflook, olijfolie, pistachenoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Tapenade van Turkse kaas en walnoten - Pasa ezmesi

Ingrediënten:
bladpeterselie, ketchup, knoflook, munt, olijfolie, tomatenpuree, turkse kaas en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

Salade van gepureerde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroen, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, olijven, tomaat, ui, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gefrituurd pastanestje

Ingrediënten:
bloem, ei, groene olijven, knoflook, olie, spaghetti, tagliolini en tijmblaadjes

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte gehaktballetjes

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, half-om-halfgehakt, maïzena, peterselie, sesamolie en sojasaus

Een recept uit Mirjam Bakker-van Dam - AH eetboekenreeks 7 - Amuses

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit AH eetboekenreeks 7 - Amuses :

Krokante sesamgarnalen met mangochutney

Ingrediënten:
bloem, citroensap, cocktailgarnalen, ei, frituurolie, mangochutney, paneermeel, sesamzaad en verse munt

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / frituur
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Olde remeker met aubergine-komijndip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad en olde remeker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Jenny Linford en Ryland Peters & Small - Tomaten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Tomaten:

Kerstomaten met gerookte makreel

Ingrediënten:
gerookte makreelfilet, kerstomaat, peterselie, versgemalen zwarte peper en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

gefrituurde courgettebloemen gevuld met ricotta en kruiden

Ingrediënten:
bakpoeder, bieslook, bloem, courgettebloemen, eetbare bloemen, harde geitenkaas, koolzuurhoudend bronwater, maïzena, marjolein, munt, parmezaanse kaas, peterselie, ricotta, tijm, tropaeolum, zeezout, zeezoutvlokken, zonnebloemolie en zwarte peper

Een recept uit Yolanda van der Jagt, Clara ten Houte de Lange en Anneke Ammerlaan - Twaalf maanden lekker eten

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Twaalf maanden lekker eten:

Avocado-eitjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, ei, ketoembar, mayonaise en parmezaanse kaas

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Spinaziepakketjes met feta

Ingrediënten:
boter, cottage cheese, ei, feta, filodeeg, olijfolie, spinazie, verse basilicum, verse peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Mul met tapenade op toast

Ingrediënten:
casinobrood, citroen, knoflook, limoen, mulfilet, olijfolie, roze peperkorrels, tapenade en verse dille

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit Kay Halsey - Hapjes

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Hapjes:

Minibrochettes

Ingrediënten:
gele paprika, gemberwortel, kipfilet, kippenbouillon, knoflook, lente-ui, maïzena, peper, rode paprika, sesamolie, sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
barbecue/grill / gevogelte