borrelhapje/tapa/mezze/antipasti

Zoek naar borrelhapje/tapa/mezze/antipasti in jouw eigen kookboeken

De lekkerste borrelhapje/tapa/mezze/antipasti recepten

Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Sarde a beccafico: sardines met pijnbbompitten, krenten, kappertjes, peterselie en sinaasappel

Ingrediënten:
ansjovis, broodkruim, extra vierge olijfolie, gedroogde chilipeper, kappertjes, knoflook, krenten, laurier, parmezaanse kaas, pecorino, peterselie, pijnboompitten, sardines, sinaasappel en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit J. Gosney en Rick Stein - Mediterrane Odyssee

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mediterrane Odyssee:

Baba ghanoush: rokerige auberginepuree met knoflook, tahin en citroensap

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, granaatappel, knoflook, peterselie, tahin en turks plat brood

Keuken:
Turks
Een recept uit R. Salaman en Martin Brigdale - De Griekse keuken thuis

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Griekse keuken thuis:

Salade van gepureerde aubergines

Ingrediënten:
aubergines, citroen, gladde peterselie, knoflook, olijfolie, olijven, tomaat, ui, witlof, zout en zwarte peper

Keuken:
Grieks
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Gepofte aubergine - Patlican ezmesi

Ingrediënten:
aubergine, citroen, dille, granaatappelpitten, hangop, knoflook, olijfolie, pistachenoten en zout

Keuken:
Turks
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Carciofini ripieni - Gevulde baby-artisjokken

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, kappertjes, kleine artisjokken, melk, oud witbrood, parmezaanse kaas, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Gemarineerde paddenstoelen - setas aliñadas

Ingrediënten:
extra vergine olijfolie, jamón ibérico, knoflook, oesterzwam, oregano, paddestoel, rode uien, rode wijnazijn, suiker, verse bladpeterselie en wilde paddestoelen

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Affettato misto - Gemengde vleewaren

Ingrediënten:
grissini, ham, ingelegde groenten, mortadella en salami

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Carne all'albese - Rauw rundvlees uit Alba

Ingrediënten:
aspergepunten, citroensap, extra vergine olijfolie, parmezaanse kaas, peper, runderfilet, witte truffel en zout

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Insalata di carne cruda - Salade van rauw rundvlees

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, gladde peterselie, grissini, kleine artisjokken, knoflook, peterselie, runderlende, toast, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
salade
Een recept uit Antonio Carluccio - Mijn Italiaanse keuken is een feest

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Mijn Italiaanse keuken is een feest:

Crostini di fegatini - Crostini van kippenlevertjes

Ingrediënten:
ansjovisfilet, boter, extra vergine olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, kippenlevertjes, rozemarijn, stokbrood, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Karsu - Karsu's Kitchen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Karsu's Kitchen:

Tapenade van Turkse kaas en walnoten - Pasa ezmesi

Ingrediënten:
bladpeterselie, ketchup, knoflook, munt, olijfolie, tomatenpuree, turkse kaas en ui

Keuken:
Turks
Een recept uit  - Allerlekkerst Zomer

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Allerlekkerst Zomer:

Garnalenbuideltje met cashew-korianderpesto

Ingrediënten:
bosui, ei, filodeegvellen, frituurolie, gember, ketoembar, maïzena en roze garnalen

Keuken:
Oosters
Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Eenvoudige artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, boter, ciderazijn, citroensap, eidooier, kappertjes, knoflook, koolzaadolie, mosterd, olijfolie, peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Dip van artisjok en witte bonen

Ingrediënten:
artisjokharten in olijfolie, cannellinibonen, citroensap, gedroogde chilivlokken, knoflook, olijfolie, oregano, ui, volle yoghurt, walnoten, zeezout en zwarte peper

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Taramasalata

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vierge-olijfolie, gerookte kabeljauwkuit, knoflook en witbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / feestdagen
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Ovengedroogde tomaten

Ingrediënten:
laurier, olijfolie, suiker, tijm, tomaten, zeezout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Hugh Fearnley-Whittingstall, Simon Wheeler en Mariko Jesse - Veg!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Veg!:

Pistachedukka

Ingrediënten:
gedroogde chilivlokken, komijnzaad, korianderzaad, munt, pistachenootjes, sesamzaad en zeezoutvlokken

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Joke Boon - Bonen!

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Bonen!:

Vrolijke linzenhuzaar

Ingrediënten:
aardappel, augurk, azijn, doperwten, kurkuma, linzen, mayonaise, peper, rode ui, wortel en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yolanda van der Jagt, Job Franken en S. Benjamins - Lekker Hollands

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Lekker Hollands:

Olde remeker met aubergine-komijndip

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vierge olijfolie, knoflook, komijnzaad en olde remeker

Keuken:
Nederlands
Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Gerookte gehaktballetjes

Ingrediënten:
droge sherry, ei, gember, half-om-halfgehakt, maïzena, peterselie, sesamolie en sojasaus

Een recept uit Cecile Thijssen - Gerookte lekkernijen

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Gerookte lekkernijen:

Kipkluifjes

Ingrediënten:
citroensap, kipvleugeltjes, knoflook, olie, paprikapoeder, pepers, tabasco, tomatenketchup en zout

Soort:
gevogelte
Een recept uit  - Het kookboek van Tip Culinair

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het kookboek van Tip Culinair:

Gefrituurd pastanestje

Ingrediënten:
bloem, ei, groene olijven, knoflook, olie, spaghetti, tagliolini en tijmblaadjes

Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Antep Ezme - Chili-paprikasalsa

Ingrediënten:
bladpeterselie, chilivlokken, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene puntpaprika, knoflook, olijfolie, paprikapuree, rode ui, tomaten en zeezout

Keuken:
Turks
Soort:
vegetarisch
Een recept uit David Dale en Somer Sivrioglu - Anatolië

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Anatolië:

Paticlan salata - Salade van gegrilde aubergine

Ingrediënten:
appelciderazijn, aubergines, bladpeterselie, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, lente-uien, olijfolie en rode paprika

Keuken:
Turks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - De Zilveren Lepel

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Zilveren Lepel:

Canapés uit Nice - canapé alla nizzarda

Ingrediënten:
boter, ei, olijfolie, tomaat, witte boterham, zout en zwarte olijven zonder pit

Keuken:
Italiaans
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit E. Banziger - Het gouden olijfolie boek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Het gouden olijfolie boek:

Frisse geitenkaas op olijfolie

Ingrediënten:
geitenkaas, knoflook, olijfolie en olijven