vlees

Zoek naar vlees in jouw eigen kookboeken

Vlees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Italie:

Pizza met pittige salami, courgette, tomaat en mozzarella

Ingrediënten:
basilicum, courgette, mozzarella, salami en tomatensaus

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pizza
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gestoofd wild zwijn uit mercatello

Ingrediënten:
bacon, bleekselderij, gedroogde spaanse peper, jeneverbes, pancetta, parmezaanse kaas, passata, salie, schouder van hert, schouder van wild zwijn, ui, witte wijn en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / wild
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Verkensvlees met pickles en aardappels

Ingrediënten:
boter, knoflook, laurier, nieuwe aardappelen, olie, peterselie, pickles, piri piri olie, ui, varkensschouder, witte wijn en zoet paprikapoeder

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Pascale Naessens - Puur Eten 2

Recept uit Puur Eten 2:

Gehaktballetjes in bouillon

Ingrediënten:
gehakt, gember, knoflook, koriander, lente-ui, paprika en sojasaus

Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Romige gerst en granen, tarwegras en truffel

Ingrediënten:
appel, appel-balsamicoazijn, bleekselderij, boekweitkorrels, druivenpitolie, eenkoornkorrels, emmertarwekorrels, gedroogde kamille, gedroogde levensboomkegeltjes, gedroogde verbena, gedroogd lievevrouwebedstro, gemalen gierst, gerstekorrels, haverkorrels, kamutkorrels, kippenbouillon, kippengelei, lijnzaad, melk, pompoenpitten, speltkorrels, tarwegras, tijm, truffelolie, truffels van gotland, ui, varkensbouillon, varkensribbetjes, västerbottenkaas, water en zout

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Karbonaden met uiensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, melk, peper, ui, varkenskarbonade, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kuzu kapama - Lamsbout met groente uit de oven

Ingrediënten:
boter, citroensap, knoflook, lamsbout, olijfolie, peper, sla, tomaat, ui, wortel en zout

Keuken:
Turks
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pens met witte bonen

Ingrediënten:
bleekselderij, chourico worst, citroen, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, pens, peterselie, piri piri poeder, rode wijnazijn, tomaat in blik, ui, witte bonen, witte wijn en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Diner / hoofdgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Cozido

Ingrediënten:
aardappel, bataat, buikspek, chourico worst, kippenpoot, kool, raapjes, rode biet, runderschenkel, varkensschouder en wortel

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Kofta kari - Gehakt met kerriesaus

Ingrediënten:
broodkruim, chilipeper, foelie, gember, kardemom, kerriesaus, knoflook, lamsgehakt, munt, peper, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indiaas
Soort:
vlees
Een recept uit Jonas Cramby - Yakitori & Korean BBQ

Diner / hoofdgerecht uit Yakitori & Korean BBQ:

Yukhoe Koreaanse tartaar

Ingrediënten:
bosui, eidooier, honing, knoflook, koreaanse sojasaus, peer, pijnboompitten, rundvlees, sesamolie, sesamzaad en zwarte peper

Keuken:
Koreaans
Soort:
vlees
Een recept uit Ko Sliggers - Koken tussen Italiaanse vulkanen

Bijgerecht uit Koken tussen Italiaanse vulkanen:

Verza con guanciale (savooiekool met kinnebakspek)

Ingrediënten:
guanciale, knoflook, olijfolie, pecorino romano, peper, savooiekool en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Varkenskoteletten met groente

Ingrediënten:
augurk, boter, rode port, rookspek, spinazie, tomaat, ui en varkenskotelet

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit A propos bistro:

Gestoofd varkensribstuk

Ingrediënten:
aardappel, bosui, boter, cider, doperwt, granny smith appel, ui en varkensribstuk

Keuken:
Frans
Soort:
vlees
Een recept uit David Japy, Jane Teasdale en Delphine de Montalier - Rauw

Recept uit Rauw:

Runderfilet, rucola & parmezaanse kaas

Ingrediënten:
olijfolie, parmezaanse kaas, rucola en runderfilet

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Open kibbeh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Ditte Isager en René Redzepi - Noma

Recept uit Noma:

Runderrib en rozen, moursoesjes en rode biet

Ingrediënten:
00-bloem, agar-agar, appels, bier, bieten, boteremulsie, eekhoorntjesbroodolie, fijn keukenzout, gelatine, kippengelei, lievevrouwebedstro, mout, rodebietensap, rozenbottelazijn, rozenbottelessence, rugosa-rozenblaadjes, runderribstuk, tijm, uienbouillon en vleesnat

Soort:
vlees
Een recept uit Pascale Naessens - Puur eten

Recept uit Puur eten:

Asperges in omelet en ham gerold

Ingrediënten:
asperges, basilicum, bieslook, ei, gandaham, ham, perzik en serranoham

Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Gebakken kalfsbiefstuk

Ingrediënten:
kalfsbiefstuk, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Simone Ortega - 1080 recepten

Diner / hoofdgerecht uit 1080 recepten:

Zwezerik in sherry

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroensap, kippenbouillon, laurierbladeren, olijfolie, peper, prei, sherry, tomaat, water, wortel, zout en zwezerik

Keuken:
Spaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Bijgerecht uit Kook met Jamie:

Doperwten met boter en krokante spekjes

Ingrediënten:
boter, citroen, doperwten, mager rookspek, olijfolie, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Rawon (Gekruid vlees)

Ingrediënten:
keloewek, knoflook, laos, santen, schenkel, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Gobe betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, djinten, ketoembar, kokos, rundvlees, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Loelah dari betawi (Gekruid rundvlees uit Batavia)

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, bruine fond, djinten, ketoembar, knoflook, kokos, peper, rundvlees, salam, santen, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros, M. Chatzikonstantis en M. Touros - Piri piri & sardientjes

Bijgerecht uit Piri piri & sardientjes:

Pork migas

Ingrediënten:
boerenbrood, chourico worst, groentebouillon, knoflook, laurier, olijfolie, ongerookte bacon, pancetta, paprikapoeder, peterselie, ui en zwarte olijven

Keuken:
Portugees
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Maïs met gehakt

Ingrediënten:
arachideolie, droge sherry, half-om-halfgehakt, ketjap benteng manis, knoflook, maiskorrels uit blik, maïzena, peper, prei, ui, verse bladselderij, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees